Hur länge lever ett inlägg?

Även om allt på webben finns kvar är det inte säkert att någon tar del av bilderna, texterna och filmerna. Du har säkert hört en gång på webben alltid på webben, det är sant men det betyder inte att materialet är levande. Hur lever ett inlägg?

Hur länge lever ett inlägg

Ett inlägg är levande så länge det har besökare, en sida lika så. Vi som läser och tar del av innehållet är inläggets livskraft, så fort vi försvinner trilla inlägget in i glömskan och dör.

Hur länge lever ett inlägg?

Generellt lever ett inlägg 3 dagar från att du publicerar det. Ja 3 dagar är inte mycket tid för det grymma inlägget som du kanske till och med spenderade timmar på. Bli inte allt förtvivlad det finns sätt för oss bloggare att återuppliva gammal och suveräna inlägg så att de får ett längre livsspann.

Återuppliva dina inlägg

Det finns verkligen mängder av saker du kan göra för att återuppliva ett äldre inlägg. Bara för att det inte är rykande färsk betyder det inte att det är dåligt. Det lever längre du låter det komma upp till ytan och visa att det finns. Du kan alltid använda dig av några av dessa knepen för att inlägget ska leva längre.

nummer 1

Dela det igen på sociala medier


Bara för att du har delat det en gång betyder det inte att du inte kan dela det en gång till. Jag har sett att många stora internationella bloggare länkar inlägget ingen när det är en månad gammalt. Jag gör inte det än på denna bloggen men funderar på att göra det. Just nu är jag i stadiet att titta på ett smidigt sätt att dela det automatiskt. Jag kommer att berätta för dig om jag hittar ett smidigt sätt. Dela dina inlägg igen i grupper, på din sida och låt ditt inlägg leva en stund till.

nummer 2Länka till inlägget i det inlägget som du håller på att skriva


Har du skrivit ett tag på din blogg kommer du med stor sannolikhet ha skrivit om linkande ämnen. Varför inte länka samma dom med en länk i ditt nya inlägg?! Det livar inte bara upp ett äldre inlägg utan visar även google att du har kvalitativa saker på din blogg. Det är verkligen fantastiskt att länka tillbaka till värdefulla inlägg, du ger dina läsare mervärde att länka ihop liknande innehåll. Det är som två inlägg i ett.

nummer 3Gör en e-book av utvalda inlägg och ge den till dina läsare


Om du skriver om tips och trick på din blogg har du redan materialet till en grym e-book. Du kan också förlänga ett inlägg in till en e-bok, om du känner att du kan utveckla det ämnet som det redan har skrivit om på bloggen. Det är inte bara ett fantastisk sätt att återuppliva ditt innehåll utan också ge dina läsare en liten gåva.

Missa inte att gilla enklakneps Facebooksida för exklusiva uppdateringar och för att se när det kommit ut nya inlägg här på bloggen. Länken till sidan hittar du här!

Vill du läsa mer?!

Bloggplanering 2.0 med en gåva

Bloggplanering 2.0 med en gåva

För att inte låta bloggen ta över hela livet så har jag märkt att planera sina inlägg hjälper super mycket. Speciellt...

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Har du zombie-innehåll på din hemsida? - enklaknep - […] en klar bild i vad man vill ge till sina besökare. I översättning så skapar man majoriteten av innehåll…

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0