Hur länge lever ett inlägg?

Även om allt på webben finns kvar är det inte säkert att någon tar del av bilderna, texterna och filmerna. Du har säkert hört en gång på webben alltid på webben, det är sant men det betyder inte att materialet är levande. Hur lever ett inlägg?

Hur länge lever ett inlägg

Ett inlägg är levande så länge det har besökare, en sida lika så. Vi som läser och tar del av innehållet är inläggets livskraft, så fort vi försvinner trilla inlägget in i glömskan och dör.

Hur länge lever ett inlägg?

Generellt lever ett inlägg 3 dagar från att du publicerar det. Ja 3 dagar är inte mycket tid för det grymma inlägget som du kanske till och med spenderade timmar på. Bli inte allt förtvivlad det finns sätt för oss bloggare att återuppliva gammal och suveräna inlägg så att de får ett längre livsspann.

Återuppliva dina inlägg

Det finns verkligen mängder av saker du kan göra för att återuppliva ett äldre inlägg. Bara för att det inte är rykande färsk betyder det inte att det är dåligt. Det lever längre du låter det komma upp till ytan och visa att det finns. Du kan alltid använda dig av några av dessa knepen för att inlägget ska leva längre.

nummer 1

Dela det igen på sociala medier


Bara för att du har delat det en gång betyder det inte att du inte kan dela det en gång till. Jag har sett att många stora internationella bloggare länkar inlägget ingen när det är en månad gammalt. Jag gör inte det än på denna bloggen men funderar på att göra det. Just nu är jag i stadiet att titta på ett smidigt sätt att dela det automatiskt. Jag kommer att berätta för dig om jag hittar ett smidigt sätt. Dela dina inlägg igen i grupper, på din sida och låt ditt inlägg leva en stund till.

nummer 2Länka till inlägget i det inlägget som du håller på att skriva


Har du skrivit ett tag på din blogg kommer du med stor sannolikhet ha skrivit om linkande ämnen. Varför inte länka samma dom med en länk i ditt nya inlägg?! Det livar inte bara upp ett äldre inlägg utan visar även google att du har kvalitativa saker på din blogg. Det är verkligen fantastiskt att länka tillbaka till värdefulla inlägg, du ger dina läsare mervärde att länka ihop liknande innehåll. Det är som två inlägg i ett.

nummer 3Gör en e-book av utvalda inlägg och ge den till dina läsare


Om du skriver om tips och trick på din blogg har du redan materialet till en grym e-book. Du kan också förlänga ett inlägg in till en e-bok, om du känner att du kan utveckla det ämnet som det redan har skrivit om på bloggen. Det är inte bara ett fantastisk sätt att återuppliva ditt innehåll utan också ge dina läsare en liten gåva.

Missa inte att gilla enklakneps Facebooksida för exklusiva uppdateringar och för att se när det kommit ut nya inlägg här på bloggen. Länken till sidan hittar du här!

Vill du läsa mer?!

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer
Webbhotell kraften bakom en hemsida

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Typ alla vet att man måste ha ett webbhotell och domän när man ska ha en hemsida. Men vad betyder det egentligen på riktigt? Det är helt galet vad vi it branschen gillar att slänga med ord hit och dit. Det vet ju alla typ, men om man inte vet då? Ingen fara jag tänkte att vi kunde kolla lite på det. Så att du kan få ut mer av din hemsida....

läs mer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *