Resurser som jag hade velat veta när bloggen va ny

Det finns väldigt mycket ”hemligheter” i bloggvärlden och mycket av det man lär sig, gör man genom att testa sig fram. Mycket av de resurser som man behöver vill ingen dela med sig av, känns det som. Därför tänkte jag att varför inte dela med mig av det som hjälpt mig med bloggen?!

Resurser för bloggen

En del kanske du redan känner igen, men jag hoppas på att du hittar nått nytt som kan hjälpa dig.

Resurser för bilder

Canva är min absoluta favorit, just för att man kan skapa bilder till alla sociala medier i rätt storlek. De har också jätte fina mallar. Denna resurs använder jag när jag ska lagga ihop bild och text i en bild.

Picmonkey redigera dina bilder lätt.

Lightroom snabbaste och mest effektiva programmet när du vill redigera dina bilder. Det har hur många finesser som helst så det är en del att lära sig innan du känner dig helt bekväm med att använda programmet.

Resurser för bloggen pin

Samla dina länkar och bloggar

Pocket är en sida som du kan samla alla möjliga länkar som du kan behöva eller som du ska läsa sedan. Gillar den inte bara för att min läsplatta laddar ner artiklarna jag spara i det verktyget. Utan att det finns appar både till webbläsaren och till mobilen som gör det super smidigt att kunna spara allt som du behöver.

Feedly en rss läsare som bloglovin eller liknande. Det finns inget mer effektivt än att prenumerera på de bloggarna så du läser. Feedly finns som app till mobilen, webbläsaren och även att du bara kan logga in på ditt feedly konto vart som helst.

Nyfiken på andra bloggar

What WordPress Theme Is That? WordPress är inte bara magiskt för att det är ett grymt verktyg, men om du ser en snygg blogg eller en funktion som du skulle vilja ha på din blogg, då kan du hitta svaret med detta verktyget. Det är så enkelt som att klippa in adressen som du vill kolla och sen kommer den att berätta vilka plugin som är synliga och allt du behöver veta om temat som bloggaren använder sig av.

Har du ett tips, lämna det gärna i en kommentar.

Vill du läsa mer?!

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

När jag investerar i något då investerar jag verkligen i något. Du kanske är likadan? När du kör så kör du hårt. Det handlar om att du gillar det du skapar. Att det du ger värde till ditt och andras liv. Bloggen är den platsen som du har möjlighet att påverka. Men om man inte är försiktig kan det ta över ens liv. Som Siranee skulle sagt "är det...

läs mer
Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Vi alla vill ha saker presenterade för oss i en ordning. Från viktigt till mindre viktigt. Om du då inte är undantaget. Den här bloggen är hyfsat strukturerad trotts att den behöver vässas lite på strukturen för att ta fram sånt som är lite viktigare än annat. Men hur kan vi tänka när vi organiserar bloggen och varför är det ens viktig. Allt ditt...

läs mer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *