Tips hur du startar en bloggplanering

En grej som ligger mig varmt om hjärtat. Planering och framförallt bloggplanering. Det är verkligen fantastiskt att ha en bloggplanering om du ska vara produktiv på bloggen. Få gjort det du behöver på mindre tid. Hur använder du dig av den och vad behöver du ha med för att göra den effektiv, tänkte jag att vi skulle kolla på i detta inlägget. 

Bloggplanering

Börja från början, vad är det du behöver för att göra en bra bloggplanering?

Bloggplanering 2.0

Jag har gått genom 4 olika designs av bloggplaneringar. Den senaste som jag skapade är den som är mest effektiv.  Det började med att jag gjorde en planering i Google kalender, tanken var att komma åt den när som helst. Dock var det den mycket primitiv och kunde inte göra ett speciellt bra jobb. Sedan gick jag över till pappersformat, 0.1 beta test. uppdaterade bristerna och gjorde 1.0 versionen som funkade jätte bra. Men den kunde optimeras, 2.0 har varit aktiv i 5 månader. Den fyller alla behov som jag har.

Dags för dig att skapa en

Min planering innehåller två delar, rutor att fylla i och checklista. Det som finns med är:

 • Titel
 • Nyckelord
 • Delar i inlägget/idéer
 • Taggar
 • Uppmaning till handling/ Vad ska läsaren ta med sig från inlägget
 • Kategori
 • Datum

Checklistan:

 • Rättstavning/läsa högt
 • Lagt in alternativ text till bilden
 • Schemalagt inlägget/tidsinställt
 • Lagt till taggar och kategorier

bloggplanering 2.0

Papper och penna

Två sätt som du kan skapa den på, antingen designa den på datorn och skriva ut den. Eller så kan du öppna en anteckningsbok och skissa upp den där. Men papper och penna kommer du att behöva i vilket fall som helst.

Alla grymma bloggar börjar med papper och penna.

Skulle du vilja testa min redan klara bloggplanering? Du hittar den på länken under. Ladda ner och testa dig fram för att se om du kan tillbringa mer produktiv tid på bloggen.

bloggplanering 2.0

Vill du läsa mer?!

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

När jag investerar i något då investerar jag verkligen i något. Du kanske är likadan? När du kör så kör du hårt. Det handlar om att du gillar det du skapar. Att det du ger värde till ditt och andras liv. Bloggen är den platsen som du har möjlighet att påverka. Men om man inte är försiktig kan det ta över ens liv. Som Siranee skulle sagt "är det...

läs mer
Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Vi alla vill ha saker presenterade för oss i en ordning. Från viktigt till mindre viktigt. Om du då inte är undantaget. Den här bloggen är hyfsat strukturerad trotts att den behöver vässas lite på strukturen för att ta fram sånt som är lite viktigare än annat. Men hur kan vi tänka när vi organiserar bloggen och varför är det ens viktig. Allt ditt...

läs mer

3 Kommentarer

 1. Lucy

  Va checkt 😀

  Svara
 2. lotta

  Går inte att ladda ner?

  Svara
  • Johanna

   Tack för din upplysning. Nu ska det fungera igen 🙂

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *