Blogg

5 saker som gör dig produktiv

Bäddar du sängen varje dag? Om du gör det grattis, du är antagligen en produktiv människa. Många gånger när jag pratar och läser olika synvinklar på produktivitet faller det ofta tillbaka på bas sakerna vi gör i vardagen. Som att bädda sängen, plocka undan efter oss och så vidare. Här kommer min lista på 5 saker som gör dig produktiv. 

5 saker som gör dig produktiv

nummer 1


1. Bädda sängen varje dag

Visst första avslöjade jag kanske lite tidigt. Men man kan se en klar skillnad på de som bäddar sängen varje dag och de som inte gör det. Det handlar om att skapa en bra miljö runt omkring sig. Det påvisar även uthållighet att utföra en sådan liten uppgift som det är. Vad kan det ta att bädda en säng? 5 minuter? Det är värt att testa om du inte redan bäddar din säng.

nummer 2


2. Skapar listor och skriver ner allt

Det är jobbigt att hålla koll på allt som du vill/borde göra i huvudet och lösa uppgifterna. Det är mycket lättare att använda sin tankekraft till att bara lösa uppgifterna. Listor är din vän och skriv ner allt, visst det kan kännas obekvämt till en början, men du kan bara vara produktiv om du vet vad du vill utföra.

nummer 3


3. Mulitask är en myt och inget man ska bege sig in på

Har du någon gång kört förbi en bil och tänkt för dig själv satan hur kör människan? Bara för att upptäcka att den pratar i telefon. Det är du när du snackar i telefon, även om du inte tror mig så är det sant. Du kör för jävligt när du snackar i telefon. När du multitaskar gör du inte bara dina uppgifter halvt, de tar längre tid att genomföra eftersom du inte har full fokus. (Visst det finns vissa uppgifter som går att göra fler åt gången, men prata i telefon och köra är inte en av dom.)

nummer 4


4. Morgonstund har verkligen guld i mun

”Jag jobbar bäst på natten” har mer med att din plan att göra än din produktivitet. I över 6 år jobbade jag natt, pluggade på natten och var en nattuggla. Jag trodde att jag var produktiv på natten, men det var bara för att jag hade ingen plan och att göra nått är ju att vara produktiv då. Att göra dina saker på morgonen och inte på natten ökar kvaliteten på det du gör för då ”en fräsch” hjärna. Som inte längtar efter sömn och få smälta det som har hänt under dagen.

nummer 5


5. Ordning och reda är inte överskatta

Det finns inget som heter ordningsamt stök. En ren arbetsplats ger dig mer utrymme till att lösa dina uppgifter för att du behöver inte:

  • Störas undermedvetet på att saker står överallt.
  • Leta efter saker och ting i högar när du behöver nått.
  • Du har all din tankekraft till att kunna lägga på din uppgift.

Hur många gånger har inte du börjat städa när du har en deadline hängande över dig? Vi behöver ha ordning runt omkring oss för att kunna ha fullfokus på vår uppgift.

Håller du med mig om dessa 5 punkterna? Vilken punkt tycker du är viktigast? Lämna din tanke i en kommentar, jag uppskattar det av hela mitt hjärta <3

0

Uppdatering av enklaknep och hur såg sida ut innan?!

Nytt år och jag håller på att uppdatera sidan. Så varför inte leta fram alla olika designs som denna sidan har haft? Om du har varit med länge har du säker sett alla. Men för dig som är ny, har denna sidan gått genom en del förändringar genom åren. Vissa bra, andra mindre.

Hur enklaknep har sett ut under åren

Inläggen som visas i bilderna beror på när jag tog bilden på hur designen såg ut. Jag sparade temana men hade sedan länge glömt mappen så en dag tog jag fram de äldsta och tog printscreens på dom. Haha tänk att denna bloggen va tänkt från början att vara en bakblogg?! Det känns så främmande nu när jag har hittat min nisch.

Så här såg sidan ut när den första gången gick live, 2011.Baktema

Sedan följer en hel rad av olika utseenden. enklaknep 2011 Love By Johannamade by J

Tyvärr hittade jag inte alla designs som enklaknep har haft, men det är ju en del bara dessa. Man kan verkligen se utvecklingen, från första designen till den du ser idag. Vi alla har varit nybörjare någon gång, det viktigaste är ju att kunna titta tillbaka och se förändringarna. Nu när sidan håller på att ändras igen, kanske inte så mycket design som innehållet på sidan är det verkligen kul att se vart sidan har varit.

Policy och om mig

Sidorna som är nya här. Nya texter så att du kan få lite mer av mig förutom det jag skriver på bloggen.

0

Varför finns enklaknep, denna bloggen?

Jag frågar mig ofta varför denna bloggen finns. Just för att se vad tycker jag är syftet med denna bloggen. Det är verkligen viktigt att definiera ditt syfte med bloggen för att veta vart du ska. Speciellt om du känner lite motvind. Men varför finns enklaknep?

Varför startades enklaknep

enklaknep är en plats föra att inspirerar aktiva beslut. Att visa att det finns möjligheter, men också visa att om du vill ha det så är det du som måste jobba för det. Jag skriver om saker som du kan ha nytta av när du ska ta dina beslut när det kommer till din närvaro på webben eller i verkliga livet.

Det hela började med frustration

Med min dyslexi kan det ta lite extra lång tid att ta in saker. Det är jobbigt för mig att läsa halva saker, som antar att jag ska förstå det som skrivs emellan raderna. Tack vara att jag har svårt kände jag att men herregud. Det ska väl inte vara så svårt om man vill lära sig något. Men i teknikvärlden och framför allt på webben domineras av halva saker som bara förklara lite för resten ska du bara fatta. Det krävs i många fall en högre nivå för att kunna läsa och tolka artiklar. Många fall är det inte som att ta upp en tidning och du kan greppa ”the basic” även om det är så kallade ”lätta” saker, krånglas det ofta till. Då grunderna anses vara självklara även i en artikel som ska beskriva dom.

Det gör det till en början svårläst men när man har knäckt det

Jag knäckte koden och nu vill jag dela med mig så att fler kan ta aktiva och smartare beslut. enklaknep finns för att det som jag tyckte var jobbigt i början att förstå, för att växa som blogg och sida på webben inte ska bli lika frustrerande för andra. Jag började med att gå en nivå djupare än att bara läsa om olika studier, utan även testa dom och samla in egen data. För att det är ju en sak att läsa om det och det är ju en annan hur det fungerar i verkligheten. Det var därför jag skapade enklaknep, för att kunna följa min och andras utveckling på webben och framför allt i verkliga livet. För även om man tror att de är separerade så hänger de två världarna så himla mycket ihop.

Va ditt bästa jag och hjälp mig driva bloggvärlden framåt!

1+

Nu startar vi det nya året, ett steg närmre en bättre bloggvärld

Det är verkligen en skam att bloggare ska gå runt och ha ont i magen för att de följer sin passion. 2016 var året som jag personligen hade en del magont. Jag höll i ett bloggevent som jag efteråt fick byta signal på mailen. För varje gång den pep fick jag som en kniv i magen. I samtal med andra bloggare har jag fått veta att jag inte är den enda. 

en bättre bloggvärld

Grejen är att det är super svårt i bloggvärlden. Vi alla väljer vad vi ska skriva och inte skriva om. I vissa fall får man uppfattningen av att de som bygger ”luftslott” vinner på att vara fake. Och med dessa fasader har de helt plötsligt rätten att stampa runt på andra personer.

Att välja vilken del, erfarenhet eller kunskap du skriver om. Det är inte samma sak som att skapa en del, erfarenhet eller kunskap.

Det finns en skillnad att välja och skapa

Det är här syftet med din blogg kommer in och är så himla viktig. För att du blir inte fake genom att välja bort att inte skriva om vissa saker. Men du blir fake när du skapar scenarion för att lyfta fram något som inte skulle funnits om du inte skapat det. Allt som du skriver om och visar upp mynnar ut till vad vill du säga. Skillnaden emellan att välja och skapa är extra tydlig om du läser av budskapet. Är det här ett inlägg för läsaren eller ett inlägg för att höja sig själv?

Som med alla grupper, vad du bidrar sätter standarden!

Har du frågor? Ta det direkt med bloggaren, gå inte bakom och skriv saker i ett forum. Stå för den du är. Även om du inte är bland de största så är du med och gör denna bloggvärld bättre eller sämre.  Ta ett aktivt beslut och va en av de som driver framåt och inte bakåt.

2+

Bygg ditt bloggimperium, organisera dig

Många vill bygga ett bloggimperium men många gör det mer komplext än vad det behöver vara. Många bloggare jobbar i motvind och gör det svårare än vad det behöver vara. För att bygga ett bloggimperium måste du ha en plan. Ha ett mål, hur ser ditt bloggimperium ut?

Bygg ditt bloggimperium

Det finns inte en mall som passar alla. Och du måste skapa din egna för att bygga en blogg som du är stolt över!

Skriva ner är viktigare

Det kommer alltid till att skriva ner allt. För det är bara då du kan titta på det och se hur du ska göra.

  • Vad är syftet med din blogg?
  • Vad vill du ha ut av din blogg?
  • Vad är viktigt för dig när det kommer till bloggen?
  • Hur ser dina mål ut?

Några frågor för att starta dig och super viktiga att svara på om du vill bygga ditt bloggimperium. För att grejen är att det är bara du som kan bygga ditt imperium och den bloggen som du vill ha. Därför måste du definiera vad det är som är viktigt för dig. Om det inte finns nerskrivet gör du det bara jobbigare för dig.

Du bestämmer och sätter målen

Det är ytterst personligt att blogga lika så din mål. Därför ska du inte bygga din blogg på någon annans mall. Som att bli lika stor som Kissie eller nått i den stilen. För visst är det ett mål men det är verkligen inte ett personligt och genomarbetet mål. Det jag vill säga nu när vi börjar 2017. Sätt dig ner och skapa dina mål där du utgår från dig och dina förutsättningar!

Så vad är din bloggs syfte?

Vill du hjälpa mig att nå mitt mål? Ge min Facebooksida en tumme upp 🙂 

3+