När är det rätt att använda reklam på bloggen?

Den där eviga frågan använda reklam på bloggen eller inte? Det är en hård marknad bland företag som vill att du ska skriva om deras produkter. Även länka till deras sida så att de kommer högre upp i Google.  Men när är det rätt för din blogg att använda reklam? 

När är det rätt att använda reklam på bloggen

Det kan vara jätte svårt att avgöra om det är rätt för dig. Det lockas till höger och vänster om pengar och prova produkter. Det är super lätt att dras med och tacka ja till allt. Jag ställer en fråga till dig. Vill du att genom att använda reklam på bloggen vill du att den ska höja din bloggs läsarvärde eller sänka det? Om du bloggar om hälsa, höjer eller sänks ditt läsarvärde om du gör reklam för casionspel?

Använda reklam med syfte

När jag har diskuterat detta ämnet reklam eller inte reklam med andra bloggar brukar det sluta enat. Reklamen på bloggen ska ha ett syfte, det ska ge nått till läsaren. Eftersom du har din nisch vet du också vad dina läsare vill ha, de vill inte har reklam om reklam om du har nischen hälsa. Det vill ha reklam om produkter som kan förbättra deras hälsa, något som du kan tänka dig använda när du själv får betala för den.

Det kommer hela tiden tillbaka till

Vad kan du ge dina läsare genom den reklamen du har på din blogg. Det behöver inte vara något jätte specifikt, det kan vara inspiration på vart läsaren kan hitta det du använder dig av.  Kom ihåg att reklam är bara värdefullt för dig om dina läsare också tycker att de ger dom något.

Vad tycker om att använda reklam på sin blogg? Bra eller dåligt? Vilken blogg har du varit inne på som haft gjort reklam för det knäppaste?

(Min var en skönhetsbloggare som gjorde reklam för brandsläckare och buttplugs i samma inlägg)

Vill du läsa mer?!

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

När jag investerar i något då investerar jag verkligen i något. Du kanske är likadan? När du kör så kör du hårt. Det handlar om att du gillar det du skapar. Att det du ger värde till ditt och andras liv. Bloggen är den platsen som du har möjlighet att påverka. Men om man inte är försiktig kan det ta över ens liv. Som Siranee skulle sagt "är det...

läs mer
Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Vi alla vill ha saker presenterade för oss i en ordning. Från viktigt till mindre viktigt. Om du då inte är undantaget. Den här bloggen är hyfsat strukturerad trotts att den behöver vässas lite på strukturen för att ta fram sånt som är lite viktigare än annat. Men hur kan vi tänka när vi organiserar bloggen och varför är det ens viktig. Allt ditt...

läs mer

2 Kommentarer

 1. Rund är också en form!

  Håller med. Reklam i min blogg är sällsynt, just för att jag verkligen vill att det ska ha ett läsarvärde (dvs vara relaterat till det jag skriver om och som mina läsare är intresserade av). Att de kan känna att de kan lita på det jag skriver. Inte att jag skriver om ngt bara för att jag får betalt.

  Brandsläckare och butplugs?! 😮 Haha!
  Fast kan kanske se en liiiten röd tråd…. 😉

  Svara
  • Johanna

   Väldigt sunda tankar om reklam tycker jag 🙂 Det är så som du säger ens läsare ska ju kunna lita på det man skriver. Tack för din tankar 🙂

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *