Organisera dina bloggtankar, Papper vs appar

Det finns mycket som vi bloggare måste hålla koll på eller hur? Och en av dom är att inte glömma grymma idéer till inlägg. Du vill ju kunna lätt klottra ner dom, för att vid ett senare tillfälle ta upp dom och skriva ditt inlägg. Vad är bäst när du behöver klottra ner dina grymma idéer?

Organisera dina bloggtankar

Vissa saker funkar olika bra. Och det finns ju en hel del appar och böcker som du kan använda dig av. Jag tänkte tipsa om vad jag gör.

På språng och idéerna flödar

För mig brukar det låta, ooooh det skulle jag vilja skriva om. Eller ooh det tror jag att mina läsare vill veta mer om. Men nu då hur ska jag kunna spara mina bloggtankar på ett säkert ställe så att jag inte glömmer av dom. Är det anteckningsboken som flyger upp eller mobilen? För mig är det mobilen. Det finns en del olika appar som jag använder mig av just för att jag inte kan bestämma mig för vilken som är lättast eller bäst.

Mina bloggtankar samlar jag i dessa appar

android


Google Docs
För längre anteckningar och även listor.

Google keep
Små kort som är lätta att ta upp, lite som mobilens postit lappar

Mindly
Gör en ursnygg mindmapp på dina bloggtankar, som du sedan kan ladda ner som pdf. Dock finns det inte till pc men har du en mac kan du använda appen både i datorn och i mobilen. appen är freemium (Den är gratis men du kan uppgradera till premium).

Trello
Lätt att lägga till som antecknigar i kort och grymt bra när man behöver göra lite felr saker för att få ihop sitt inlägg.

Nykomlingen Jotterpad

Snygg minimalistisk antecknings app. Som finns i freemium (Den är gratis men du kan uppgradera till premium).

Papper när brainstorming är på G

Självklart vill jag hålla mina dörrar öppna. Speciellt när bloggtankarna haglar in, därför bär jag nästan alltid med mig en A5 anteckningsbok. Ibland går det snabbare att ta upp boken och klottra så att fingrarna fattar eld. Då när du behöver skriva lite mer än några rader. Därför kan jag aldrig bestämma mig vilket som är bäst, vad tycker du? Hur samlar du dina bloggtankar?

Bonus

swiftkey mic

Om du använder google tangentbord eller swiftkey på din mobil finns det en fiffig liten mikrofon som du kan klicka på för att spela in det du vill skriva. Det fiffiga med det hela är att det du säger blir till text 🙂

Vill du läsa mer?!

9 idéer som förändrar din blogg

9 idéer som förändrar din blogg

Älskar inte du listor? Jag älskar verkligen listor. Så jag tänkte varför inte en lista?! 9 idéer som förändrar din blogg eller hur du kanske ser på den. Vi blir allt fler och fler bloggar, det är verkligen ett fantastiskt sätt att dela sina erfarenheter med hela världen. Eller i alla fall dom som tala det språket som du skriver i.  Det är ingen...

läs mer
Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  • Organisera dina bloggtankar, Papper vs appar
  • På språng och idéerna flödar
  • Mina bloggtankar samlar jag i dessa appar
  • Papper när brainstorming är på G
  • Bonus
  • 9 idéer som förändrar din blogg
  • Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben
  • Sidor
  • Bransch hemligheter direkt i din inkorg