Intelligent innehåll kan ge dig försprång

Måste man vara ett geni och ha ett Mensa diplom för att skapa intelligent innehåll? Nope det skulle jag vilja påstå att man inte behöver. Det enda som jag tror för att skapa intelligent innehåll är en dos av kvickhet. Och aldrig underskatta de som tar del av dina saker. Det känns ju inte så himla coolt att läsa när någon talar till dig som ett litet barn, eller hur?

Jag brukar använda uttrycket att skriva någon på näsan, eller varför inte peka finger. Det är så himla lätt att man som influencer tar på sig rollen som en bättre vetande person. Hallå eller här är jag ibland pekar med hela handen kan det kännas som ibland. 5 saker som dödar din blogg är ett sånt inlägg när jag pekar med hela handen. Men jag tycker det inlägget och ett när man skriver läsaren på näsan är att jag skriver till dig och inte för dig.

Vad funkar bäst utmana eller predika?

Det krävs inte så mycket av oss att predika något på våra kanaler. Vi kan bara ösa ur oss olika saker tills någon som redan tycker lika hittar det vi har att säga. Men det händer något när du utmanar. Helt plötsligt ger du dina läsare möjligheten att adoptera det du säger och engagera sig i det. Istället för att trycka ner det i deras hals. Vet du vad jag tycker är det värsta brottet?! Att stå och predika hit och dit med ett fast finger om hur du ska göra. För att sen inte leva som man läs. Därför är min åsikt att intelligent innehåll utmanar läsaren att tänka själv. Förutsätter helt enkelt inte att alla andra har en lägre ställning i ämnet.

Allt kan vara intelligent innehåll

Det som jag nog ser som grunden till intelligent innehåll är att det är innehåll som har en tanke bakom sig. Vi kan ta beauty-bloggare som nästan alltid tas upp som längst ner i blogg hierarkin. Det är oftast de som anses inte skapa intelligent innehåll utan handlar ofta mer om konsumtion. Inte min åsikt alla gånger men från det, hur skulle man kunna skapa intelligent innehåll där? Hitta syftet till inlägget, att det inte bara är en här är vad jag tycker om produkten utan kanske gå ner på djupet i produkten. Just nu är jag inne projekt skönhet och läser på mycket om det och det är verkligen en brist på innehåll om:

 • Hudtyper (torr, fet, normal) vad är det? och hur vet man vad man är?
 • Ytliga blodkärl och vad det innebär
 • Skillnaden på ekologiska produkter
 • Hur gör man rent smink inte borstarna? (om någon har lånat något och man vill göra rent det går det?)
 •  Hur mäter man påverkan som produkter har på huden?
 • Ansiktsmasker hur länge håller resultatet och varför?

Det är ämnen som är lite mer djupgående men ack så viktiga om man vill ta hand om sig själv.

Sammanfattning

För mig handlar intelligent innehåll att ge lite mer än vad alla andra gör. Att dela med sig på djupet och utmana läsaren att testa själv med den kunskapen den fick hos dig. Så min fråga till dig hur många av dina inlägg har du ett syfte bakom när du skriver det?

Vill du läsa mer?!

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer
Webbhotell kraften bakom en hemsida

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Typ alla vet att man måste ha ett webbhotell och domän när man ska ha en hemsida. Men vad betyder det egentligen på riktigt? Det är helt galet vad vi it branschen gillar att slänga med ord hit och dit. Det vet ju alla typ, men om man inte vet då? Ingen fara jag tänkte att vi kunde kolla lite på det. Så att du kan få ut mer av din hemsida....

läs mer

6 Kommentarer

 1. Martina Johansson

  Asbra inlägg, jag håller verkligen med…. men så har jag ju ett mensa-diplom också XD

  Svara
  • Johanna

   Tack 😉

   Svara
 2. Emelie

  Skitbra inlägg!

  Alla mina inlägg har inte syfte aka dagboksinläggen, men med dom som har speciella syften är sällan min mening att peka med fingret… meeeen sen är det ju helt upp till läsaren hur ett inlägg uppfattas. Är man irriterad när man läser en text uppfattas den ofta negativ.

  Skitsvårt med andra ord och bra att du lyfter upp det ?

  Svara
  • Johanna

   Ja det är verkligen super svårt. Tror att det är viktigt att välja sina syften aktivt, för om den som du säger läser är arg så kan du till nästa gång varna den som läser att det kan uppfattas si och så utifrån vilket humör du är.

   Svara
 3. Liselotte

  Du ger mig alltid en tankeställare, tack! Jag uppskattar att du får mig att utvärdera mig själv efter många av dina inlägg, det är väldigt givande för mig!

  Jag skriver inte någon på näsan (hoppas jag inte att någon upplever det som), men jag kan definitivt bli bättre på att inkludera läsarna mer i inläggen! Måste fundera på hur jag ska göra det bara, så det blir bra 🙂

  Svara
  • Johanna

   Kul att det kunde ge dig en tankeställare. Ibland så ångar man bara på och har inte aktivt valt sitt syfte på bloggen. Jag tycker inte att du skriver på näsa på dina läsare. Har aldrig känt så när jag har läst din blogg i alla fall.

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

0
  0
  Varukorg
  Din varukorg är tomTillbaka till butiken