Intelligent innehåll kan ge dig försprång
Intelligent innehåll kan ge dig försprång
5 februari, 2018
Därför kan design som ser billig ut skada ditt varumärke
Därför kan design som ser billig ut skada ditt varumärke
12 februari, 2018

Analyserar du ditt innehåll någon gång?

Analyserar du ditt innehåll någon gång

Hur ser det ut i ditt flöde egentligen? Eller kanske den viktigaste frågan är utstrålar det du vill? Om svaret är nej och du känner att det finns utrymmer för utveckling så tänket jag dela med mig hur jag gör för att analysera mina flöden utan att blanda in statistik. För den säger egentligen mycket lite om kvaliteten på ditt innehåll. Så vad säger du ska vi titta in på vad vi har skapat?

Analyserar du ditt innehåll någon gång

När jag en tidig kall morgon smög in i ett becksvart vardagsrum och upp i min stora fåtölj. Öppnade instagram-appen för en snabb skrollning och se vad som har hänt sedan igår. Nått kändes helt fel, helt fel. Det fanns inte längre någon kronologisk ordning i mitt flöde. Allt var förstört. Vi blev uppdelade i två grupper de som älskade den nya algoritmen och de som hatar den. I vilket team är du med i? Förr hatade jag den, men nu kan jag se hur man kan utvecklas med den. Jag tar det som en utmaning helt enkelt.

Analysera innehållet kan ge dig viktiga ledtrådar

Att analysera ditt innehåll ger du dig själv möjligheten att sticka ut i mängden. Eftersom du då kan se vad du behöver göra för att bli en av dom som sticker ut och blir den där som gör som alla andra. För det är en mättad marknad. Jag börjar alltid med att sätta mig ner och kolla igenom mitt flöde och kopierar det som jag tycker stämmer in med det jag vill och inte vill säga.

 • Spara ner länkar/bilder på det du gillar.
 • Gör det samma med det du inte gillar.

Vad är det som gör att just det innehållet var bra? Fick du säga det du ville eller vad var det som gjorde just det till nått bra? Sedan skriver jag ner något kort om det. Lika så på det jag inte gillade. För det kan ju vara så att just det inlägget var krystat eller du la bara upp något för att lägga upp något.

Kolla på helheten

Vad säger hela ditt konto. Kan du beskriva det? om inte varför, är det för spretigt? Säger det du vill säga? När du analyserar för mig när det kommer till mitt egna innehåll är i princip att känna in om det går i mina värderingar och det jag vill säga. Det kan kännas flummigt men det hjälper så sjukt mycket om man tittar på det man skapar och analyserar det.

Analyserar är ett sätt för att hitta syftet med din närvaro

När allt vändes upp och ner på Instagram så blev det allt viktigare att ha ett syfte till varför man lägger upp. Just för mig i alla fall är det ohållbart att bara lägga upp saker för likes. För då förknippas ju ens lycka med något som vi inte har så mycket möjligheter att påverka. För algoritmerna blir allt vassare och om du inte har ett syfte med ditt innehåll som du kan falla tillbaka på, är risken stor att du bränner ut dig.

Summan av kardemumman

Är att utmana dig att titta på dina flöden oavsett om det är bloggen, facebook, instagram eller vad det nu kan vara och se. Har jag ett syfte på mina konton eller varför lägger jag upp saker här?

7 Comments

 1. Tina skriver:

  Tack för ett tänkvärt inlägg, med många bra frågor att fundera över för att utvecklas 😊

 2. Annika skriver:

  Mycket nyttigt du delar med dig av. Jag får ofta en tankeställare när jag läst dina inlägg och tips lite här och där på nätet. Det gör att jag med en rätt stor dos av nyfikenhet och iver väntar på nästa inlägg. Jag kanske inte alltid är så himla duktig på att just göra det du skriver om. Men det fyller en kunskapslucka och därmed så kan det användas när det är läge. Super bra!

  • Johanna skriver:

   Jag blir så himla glad att du gillade inlägget. Tack för att du tog dig tid och lämnade en kommentera. Vill bara lyfta upp det så att när man kommer ihåg det så kan man analysera lite mer och utvecklas. Men helt utan press 😉

 3. […] kan hända vem som helst säger IT-experten Johanna och ja, det är irriterande när det händer. Vänner och bekanta skickade meddelande och undrade […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *