17 januari, 2016

5 saker som dödar din blogg

Jag rör mig väldigt mycket bland olika bloggar och lägger samma informationen som jag samlar emellan dom. Bra och dåliga saker. Idag tänkte jag att vi skulle titta på 5 saker som dödar din blogg. För att vi ska kunna undvika alla de fällor som finns där ute. Det jag har gjort är att jämfört de sämsta bloggarna som jag har varit inne i och tagit det som de har gemensamt.

5 saker som dödar din blogg

Helt enkelt topp 5 saker som dödar din blogg:

1. Inte berätta hela saker. klassiska jag var och tog en fika, sen åkte jag hem och kollade på film, är ett exempel på många hela inlägg som jag läst. Berätta detaljer, vi var inte där så vi får inte ut något av de korta berättande sakerna. Huggande meningar som inte skapar någon känsla helt enkelt.

2. Inga foton, dina läsare behöver bilder för att få en paus och ta in det du skriver. Bilder är perfekta till det.

3. Olika storlekar på bilderna, det blir jobbigt för huvudet att gå igenom en hel bunt av bilder när alla har olika storlekar. Och framför allt ska de finnas innan för ditt innehålls ramar, bilderna får inte dölja din sidebar.

5 saker som dödar din blogg pin

4. För liten text, 10 pt är för lite text. Det finns verkligen en ovilja att läsa sånt som man måste zooma in på för att kunna se vad personen har skrivit.

5. För mycket skit i sidebaren. Det finns inget som får en sida att svämma över som en sidebar som tar över fokuset från inläggen.

Vad har du för idéer kring en riktig blogg dödare? Har jag missat något sak som är riktigt hemsk på en blogg? Berätta i en kommentar!

Vill du läsa mer?!

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

När jag investerar i något då investerar jag verkligen i något. Du kanske är likadan? När du kör så kör du hårt. Det handlar om att du gillar det du skapar. Att det du ger värde till ditt och andras liv. Bloggen är den platsen som du har möjlighet att påverka. Men om man inte är försiktig kan det ta över ens liv. Som Siranee skulle sagt "är det...

läs mer
Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Vi alla vill ha saker presenterade för oss i en ordning. Från viktigt till mindre viktigt. Om du då inte är undantaget. Den här bloggen är hyfsat strukturerad trotts att den behöver vässas lite på strukturen för att ta fram sånt som är lite viktigare än annat. Men hur kan vi tänka när vi organiserar bloggen och varför är det ens viktig. Allt ditt...

läs mer

31 Kommentarer

 1. Mergratis

  Jag riktigt avskyr när folk skriver saker med avsikt att provocerar, hänger yt eller allmänt använder ett riktigt dåligt språk.
  Då slutar jag oftast läsa…

  Svara
  • Johanna

   Ja det känns inte som att de ska ha en blogg då.

   Svara
  • Felicia

   Dock kan provokation vara riktigt effektivt när det kommer till att få läsare.
   Jag använder mig inte utav denna metod men många provocerar ju med flit just för att få fler läsare- och det funkar ofta. De skiter i om folk gillar dem eller inte, så länge folk läser är det bra. Lite som en tidning liksom.
   Det är något med människor i allmänhet att sitta och störa sig på folk men samtidigt vara besatta av dem just därför.
   Men jag är som dig- Läser inte sånt som har en tydlig avsikt att provocera. Det är oftast inte ens så människan känner men hen skriver det ändå bara för att folk ska bli provocerade. Riktigt dåligt beteende.

   Svara
   • Johanna

    Det känns som lite falskt att sitta och provocera bara för att få läsare. Jag håller helt med att det är super dåligt beteende.

    Svara
 2. Ela

  Det som jag tycker är viktigast är responsiviteten!

  Svara
  • Johanna

   Ja det tycker jag med, man ska få sig ett svar om man har ställt en fråga 🙂

   Svara
 3. Ellie

  När man aldrig går in på detaljer utan bara säger var man varit under dagen. Tex. Varit i skolan e trött ätit middag se på serie. Jaha?

  Svara
  • Johanna

   Precis vad är meningen att ens skriva om man inte vill berätta hela historian 🙂

   Svara
 4. Evy

  Alla skriver ju sina olika meningar i Windows blogg det har man ju sett. Visst ja har sett både bra å dåliga bloggar. Både intressanta å ointressanta. :p heh.
  Finns ju både bra å dåliga sidor hos bloggare. 🙂
  Själv funderar jag KANSKE på å ändra/skapa ny blogg framöver men får se hur det blir med det. 🙂

  Svara
  • Johanna

   Ja det finns verkligen bra och dåliga bloggar där ute. En förändring i bloggen är ofta en frisk vind och man börjar att tänka annorlunda kring vad det är man är man vill med bloggen. Det är verkligen lätt att komma av sig. Hör av dig om du vill bolla idéer, om du ska ändra eller skapa en ny blogg.

   Svara
 5. Evy

  PS. Skulle inte stå ”Windows” min mobil stavar å skriver fel när jag kommenterar via mobil.ds

  Svara
 6. Sigrid

  Riktigt bra inlägg! 🙂
  Något jag tycker dödar en blogg är dålig stavning samt grammatik. Visst man kan ha dyslexi, men det finns rättstavningsprogram man kan ta hjälp av.

  Svara
  • Johanna

   Visst kan det vara jobbigt när det stavas fel, tyvärr så fallar vissa ord igenom rättstavningsprogrammen. Men ett litet stavfel här och där skadar inte, bara det inte är för många så att man får gissa sig till vad personen vill.

   Svara
 7. Isabell

  Inlägg som inte har snygg styckeindelning. Antingen går texterna som i en pyramid eller så delas inte inlägget upp alls. Hur stilren design man än må ha så kan de få allt att se rörigt ut!

  Svara
  • Johanna

   Ja verkligen, styckindelningar måste se bra ut annars förstörs hela läsningen.

   Svara
 8. Madeleine

  Något jag tycker är extremt jobbigt är bloggare som liksom klagar på sina läsare. ”Ni tycker jag bloggar dåligt men hur kul är det att blogga då när ni är sämst på att kommentera” eller liknande. Samt bloggar som ALLTID försvarar sig.
  ”Idag måndag fick min son godis JAA JAG VEEET att man inte ska ge barnen godis på vardagar men…….” Blir galen på sånt, ignorera alla jobbiga kommentarer istället….
  Och så när en bloggare bara berättar kort vad hen gjort, precis som du skriver i inlägget. 😀

  Svara
  • Johanna

   Jag håller helt med, det är jätte tråkigt när bloggare klagar på sina läsare. Speciellt eftersom då kräver de något utan att ge något vettigt. Det där med att försvara sig har jag inte förstått än, antingen så gör man det och står för det eller så låter man bli att dela det på sin blogg. Du måste ju aktivt trycka på publiceringsknappen, det betyder ju med att du väljer vad du vill dela med dig. Det finns många dödsstötar där ute bland bloggarna. Det vi kan göra är att minimera chansen att göra en själva 🙂

   Svara
 9. Sanna

  Jag kan tycka det är irriterande om man går in på en blogg länkad från facebook för att det står något spännande i den och när man väl kommer in på bloggen så handlar inte inlägget ens om samma grej.
  Jag ska försöka bli lite mer utförlig i mina inlägg, hoppas bara på mer respons och fler läsare! 🙂

  Svara
  • Johanna

   Det håller jag helt med om, det känns ju som att man blir lurad om det inte handlar om samma sak som det står om på facebook.

   Svara
 10. Sofie

  Håller helt med dina punkter! Speciellt bilder i olika format! Får ont i ögonen! Haha!

  Svara
  • Johanna

   Ja det är verkligen lite smärtsamt för ögonen.

   Svara
 11. JennyGunnarsson

  Håller sååå med om ALLT detta!! 😀
  Man tycker ju inte att det bör vara så svårt! 😀

  Svara
  • Johanna

   Men det som ser lättast ut brukar vara det svåraste 🙂

   Svara
 12. Cecilia

  Bloggar med mycket stavfel, inga punkter och med bara små bokstäver..

  Svara
  • Johanna

   Håller med dig helt där. Vi alla får jobba på att läsa igenom det vill lägger ut innan vi gör det.

   Svara
 13. MADDISENJ.SE

  Bra inlägg, håller verkligen med dig. Något som också är otroligt irriterande är bloggare som ”snor” inlägg från andra, kan man inte komma på något eget så är det bättre att låta bli. Under förutsättning att man inte frågat originalbloggaren om lov och i så fall länkar, men det är ju inte alltid det görs!

  Svara
  • Johanna

   Ja det är verkligen surt när personer snor från ens blogg!

   Svara
 14. Malin

  Åh jag måste nog förstora min text kom jag på när jag läste dessa 5 punkter! 🙂
  hmm just nu tycker jag det är mycket samma bloggar, mycket unga mammor och sånt. Jag vill se mer karriärsbloggar men det kommer väl förhoppningsvis 🙂

  Svara
  • Johanna

   Ja de hade varit super spännande att läsa karriärbloggar.

   Svara
 15. FIT by Emma Hå

  En bloggare som aldrig svarar på kommentarer, eller för den delen heller aldrig uppdaterar… Jag måste känna att det finns liv och engagemang i bloggen!

  Svara
  • Johanna

   Ja verkligen. De måste just som du säger finnas liv på bloggen!

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *