Vet du hur mycket information som samlas om dig?

Ingenting är hemligt på webben det vet vi ju, men vad hämtar en vanlig hemsida om dig egentligen. Jag hittade en sida som skriver ut din information. Allt från vart du är till vad du sitter på för dator eller mobil. Detta inlägget är inte till för att skrämmas eller så utan mer visa upp vad du kan samla för information om dina läsare och vad du faktiskt lämnar ifrån dig. 

hur mycket information som samlas om dig

Det är ju så där att du måste visa att du samlar information om läsaren med en cookie varning. Även om du använder tredjepart cookie samlare som Google analytics så måste du ha en sådan där varning. Yes det är super knäppt men så är det bara.

Är det läskigt vad alla samlar om dig?

Jag tycker att det är lite läskigt att det är så mycket information som vi sprider ofrivilligt på webben. Men samtidigt med tanke på hur mycket som samlas så är det knasigt över hur svårt det är att fälla skyldiga människor för brott på webben. Undra varför det är så? All information finns ju där och alla kan hämta hem den, men sen tar det stopp. Många samlar informationen till dö dagar men allt ligger ju i hur man förädlar den.

Länken till din information

Vad är det du egentligen delar med dig, kolla in den här sidan. Här kan du se vad du är inloggad på och lite vad din dator har för hårdvara. Det är sånt som tas av dig när du går in på olika hemsidor och mycket mer. Men jag tänkte dela med mig av denna lilla länken så att du kan se lite på vad som samlas om dig. Så att du kan göra smartare val och få en liten hint om att det är det här som gör att vi får så bra resultat när vi söker på google.

Vad tycker du om att all din information typ samlas på alla sidor på hela webben om och om igen?

Vill du läsa mer?!

Expertråden du bör undvika på dina sociala kanaler

Expertråden du bör undvika på dina sociala kanaler

Vill du lyssna på inlägget istället?! I detta inlägget tänkte jag ta upp de 3 råden som är väldigt skadliga som jag hört flera gånger om. Detta inlägget kommer helt enkelt handla om: börja om med nytt konto, publicera flera gånger om dagen och skriv på engelska så når du ut till fler. Dessa är skadliga och jag kommer att berätta varför. Skapa ett...

läs mer
13 skäl till du borde begränsa ställen du finns på sociala media

13 skäl till du borde begränsa ställen du finns på sociala media

Okej, jag tänkte att vi kunde göra en liten lista på vad jag har sett har negativ påverkan på din närvaro om du använder dig av för många platser på samma gång. De här punkterna gäller inte superstora företag som har flera resurser på plats för att sköta det massiva jobbet som sociala media är. utan som du och jag som sköter det själva. Och jag...

läs mer

6 Kommentarer

 1. Cecilia

  Oj, det var inte dåligt med info som samlas. Till och med hur mycket batteri jag har kvar. Helt galet. Verkligen skräckblandad förtjusning ?
  Sv: Det tycker jag absolut att du ska göra, de är som godast precis när de fortfarande är lite ljumna
  Kram

  Svara
  • Johanna

   Oh ja det är det verkligen. Håller med dig helt!

   Svara
 2. isabelle

  Jätteintressant inlägg!!
  Jag bloggat till och från, osäkerheten och känslan av att det just sparas saker om mig, både saker som gärna får sparas med det är saker som jag inte vill ska sparas på internet just den känslan har skrämt ihjäl mig och fått mig att vilja sluta ibland. Men jag tänker liksom internet kommer ju aldrig försvinna ‘tyvärr’ och tack och lov, så varför inte göra ett offentligt fotspår bland det? Visst man lär sig efterhand liksom, så av misstag kommer lärdom, eller hur?

  Svara
  • Johanna

   Ja precis man man lär sig om sina lärdomar. Ja bättre göra medvetna val av vad man lägger ut än att låta dom samla information i hemlighet ? tack så jättemycket att du delade med dig av dina tankar och erfarenheter ❤️

   Svara
 3. Martina Johansson

  Yep jag tycker att det är lite otrevligt och försöker maila mer med protonmail, skicka meddelanden med signal, de-google myself med duckduckgo och använda TOR då och då. Sen ska jag även köpa en ny mobil då min är helt korrumperad av kinesiska myndigheterna som har typ ALL info om mig ?

  Svara
  • Johanna

   Haha det jobbiga är ju att tor är så belastad av alla smygsurfare att det är slött. Men det finns andra men tjänster som man kan använda sig av. Ja det är lite läskigt vad de vet och inte vet om oss. Vissa appar som man redigerar bilder på har ibland att man godkänner att de kan sätta på mic och kamera när som. Vilket är för mig skrämmande. Men man får väl bara acceptera det 🙂

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *