Digital vs papperskalender, hur vi gör här hemma.

När man är mer än en i hushållet så måste kommunikationen funka när vem ska göra vad. Få ihop vardagen och uppgifter som ska göras. Oavsett hur man kommunicerar så måste man göra en standard som alla delaktiga i. Annars funkar det ju inte.

kalendrar vad funkar

Det lite olika sätt som du kan kommunicera på. Det kan vara att du talar om för den andra personen att du ska göra nått och så är det upp till dom att komma ihåg. Men denna metoden funkade inte för mig och min sambo alls, då det ofta blev missförstånd och sura miner.

Ha en papperskalender

Oavsett om den hänger på väggen eller om du har den i handväskan. Finns den bara där du lämnade den sist. Det krävs även att ni båda har koll på den och skapar rutinen att uppdatera den när ni är hemma. Det blir ditt uppdrag att hålla dig själv uppdaterad i vad som händer och påminna partner om saker och ting så inget glöms av. Där av funkade inte denna mer manuella metod för oss här. eftersom ingen av oss har friheten att ta upp kalendern oavsett och bara fylla i så har den andra det med en gång.

Digital is the way of life

Vi kom snabbt in i att digitalt är grejen för oss. För helt plötsligt kan vi få både påminnelser och dela upp efter vilken aktivitet som ska göras. Vi kan även koppla ihop det med mitt favoritverktyg Trello för att skapa listor som:

 • Inköpslistor
 • Städschema
 • Projekt
 • Förslag på kul restauranger
 • Aktiviteter som vi vill göra
 • Och mycket mer

Om vi sätter en deadline på en av listorna så kommer det enkelt in i kalendern och vi båda kan se när saker och ting ska bli gjorda. Vi behöver inte säga mer än såg du att jag skulle…. den. Eftersom vi båda alltid har med oss vår planering överallt så är det en väldigt liten chans att vi råkar göra en miss i kommuniceringen. För det är ju det att när man är fler än en person i hushållet hänger hela på kommunikationen om det funkar eller inte. Självklart failar vi grymt mycket ibland, herregud detta är inte en fix så blir allt super lyckligt och det perfekta hushållet. Det är ju en ständigt justerande och utvärderande.

En digital kalender ger dig möjlighet att kommunicera mer effektivt

För att det ska funka så måste båda vara på samma plan när det kommer att lägga in saker och ta bort dom när det blir inställt. Något som jag är super dålig på, att ta bort det som blir inställt. För oss var tanken med att gå digital och dela varandras kalendrar med vandra att minimera risken av att glömma saker. För det finns ju inget så jobbigt som när någon har glömt nått som är viktigt.  Vi testade och det passade oss bra med delade kalendrar via google calendar. Både missförstånd och glömska har minskat drastiskt, vilket i sin tur minskade stressen som bara är onödig att ha.

Om du inte redan delar din kalender med de i ditt hushåll, skapa ett projekt och se om det funkar för er. Vem vet det kanske funkar för fler än bara mig och Kim.

Vill du läsa mer?!

Hur du skapar en snygg signatur i din gmail!

Det finns ett sätt att skapa en supersnygg footer eller signatur i din mail! Och det är utan att behöva koda. Det du behöver är Gmail och google docs inget mer. För att lägga in bilder och så en fin design på din signatur. På 5 min kan du få ett helt annat utseende på dina mail. Med hjälp av denna videon så kan du enkelt skapa din egna designade...

läs mer
Marginalavkastning är en nyckel till att förstå jakten på likes

Marginalavkastning är en nyckel till att förstå jakten på likes

Lyssna: Första gången vi gör något som känns det helt fantastiskt. När du köpte din första dyra pryl eller bil. Eller varför inte första gången du smakade den där goda tårtan. Men andra gången du gör något så trubbas den känslan av. Och den minskar för varje gång och det som var hur najs som helst blir en beige vardags grej. Detta är...

läs mer

4 Kommentarer

 1. Cissi

  Bra tips! Vi testade en familjekalender digitalt, men var mest jag som la in familjensplanering… nu skriver vi på en svarta-tavlan vägg hemma så att allas olika aktiviteter får plats och det funkar rätt bra – men fortfarande mest jag som planerar 😉

  Svara
  • Johanna

   Grymt att svarta tavlan funkar! Ja det handlar ju väldigt lite om att göra ”rätt” utan bara göra det som passar dig 🙂 Gissar på att du är storasyskon i grunden 😉

   Svara
 2. Sandra

  Tack för Trello-tipset! Verkar ju jättebra! Har registrerat mig och ska kika närmare på det. Kan man ha en gemensam lista där den som känner sig manad gör en viss uppgift eller måste man dela upp uppgifterna sinsemellan från början?

  Svara
  • Johanna

   Ja trello är super grymt. Det ända du behöver dela är brädan. Hur den är uppbyggd är helt upp till dig. Jag och kim kör uppdelade uppgifter och sedan har vi ett kort där vi har såna uppgifter som vem som helst av oss kan ta. Som att måla om. Här har du mängder av inspiration till hur du kan bygga dina olika brädor på trello: https://trello.com/inspiringboards

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *