Varför skapar man ett varumärke egentligen?

Orkar du inte läsa? Lyssna istället.

Två skäl, ett du vill ha en unik positionering eller signatur. Och du vill bli enkel att kategoriseras av potentiella kunder/läsare. För att du vill bli igenkänd och att folk ska känna vi är lika, jag gillar det. Men du vill också stå ut från dina konkurrenter. Och det är här varumärket är lösningen på dom båda.

Ett varumärke skapar en signatur i hur du vill att andra ska uppfatta dig. Och tro mig när jag säger att du kan påverka helt hur du uppfattas bara genom att välja en färg. Ta gult som exempel, pigg färg som solen ger energi och glädje. Det finns ställe där det passar ypperligt att välja den färgen och andra då det känns som att det kolliderar med hur andra ser just den typen av bransch.

Dina val är viktiga i hur andra se dig och ditt företag

Det finns två sätt att designa ditt varumärke egentligen. Det ena är utifrån vad du själv tycker är snyggt. Det finns många som jobbar med att bygga varumärken som också jobbar efter den metoden, inget fel med det. Sedan är det den som vi kan bygga utifrån ett syfte. Vad ska den säga och vilka ska den attrahera! Jag ser att den ena är ett åsiktsbaserat varumärke utifrån skaparen och den andra typen i att bygga är målgrupp och researchbaserad. Varför är det ens viktigt att veta om dom två egentligen? vi vet ju vad som är snyggt?!

Det är för att du kommer få två helt olika resultat.

Du skapar ett varumärke för resultaten

Bygger du ett åsiktsbaserat varumärke utifrån känslan att det är snyggt så kommer du locka till dig samma som du. På gott och ont så lockar du till dom som gillar samma som du. Det kan vara att du lockar till dig bara sånna som skapar samma tjänster och produkter som du, det är risken med ett åsiktsbaserat varumärke. När det kommer till att bygga sitt varumärke på målgrupp och research så krävs det att du samlar in och översätter informationen till grafiska saker. Vilket kan vara svårt och ibland kan analysen inte vara helt spot on. Men i teorin så kommer du att locka till dig dom som du vet vill köpa/läsa dina grejer.

Vet du vad som är det bästa!? Att man kan testa sig fram, man kan ändra på skit som inte funkar. Inget är skrivet i sten. Din signatur kommer att växa och mogna som ett vintage vin. Och första steget till en digital fullträff är att  du vågar ta beslut och testa om saker funkar.

Vill du läsa mer?!

Har du svarat på din marknadsförings viktigaste fråga?

Har du svarat på din marknadsförings viktigaste fråga?

Lyssna på inlägget här: Vill du att dom ska komma till dig eller vill du gå till dom? Nej den kanske inte är superlätt att förstå denna frågan från början men den har den största betydelsen för vilken typ av strategi som du lägger upp. För egentligen är frågan passiv eller aktiv marknadsföring, vad vill du lägga din tid på?  Passiv marknadsföring...

läs mer
Arketyper vad det är och vad du kan göra med det

Arketyper vad det är och vad du kan göra med det

Lyssna på innehållet: Tänker fokusera på arketyper inom film och litteratur för att jag tror att det kan vi applicera på grejer vi gör på webben. Typ som i marknadsföring. Första gången jag kom såg ordet trodde jag det hade nått med arkeologi att göra, helt enkelt gamla saker. Men det har med Formandet av identiteter. Som skolans nörd. En arketyp...

läs mer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *