Vad är ett varumärke och hur använder du det!

Varumärke är samlingsnamnet för en bunt ingredienser som skapar din unika signatur vart du än befinner dig. En signatur som du kan använda dig av för att särskilja dig från konkurrenter men också påverka vem som gillar just dina grejer. Och det bästa är att du kan bestämma hur många ingredienser du ska ha i din signatur. Och glöm inte att du även bestämmer vilka.

Ingredienser

Din signatur är lite av vilken känsla och energi som du lämnar hos den personen som du snackar med. Skulle jag nog vilja säga att det är. Så vilka ingredienser har vi att välja på när vi ska bygga ihop vårt egna recept av signatur?

Vad är ett varumärkes ingredienser?

Det finns många men dom vanligaste är:

  • Namn – vad ska du/ditt företag heta.
  • Slogan – Vad står du för/ vad göra du?
  • Logotyp – Design som särskiljer sig och visar att det är du.
  • Färgsätt – 3 till 5 färger som du använder för att förstärka din identitet/signatur
  • Känsloregister – Vilka typer av känslor vill du förmedla med ditt innehåll?
  • Bildspråk – Vilka typer av bilder tycker du skulle passa din signatur?
  • Målgrupp – Vem är det du talar med?
  • Mål – Vad vill du uppnå?
  • Tonalitet – Hur ska språket vara?
  • Policy – Vilka regler vill du upprätta?

Det bästa med varumärken är att ju fler tydliga ingredienser du har i din signatur ju starkare är just ditt varumärke. Men jag vet att det kan vara läskigt att sätta en målgrupp som exempel eller välja bara 5 färger för att det finns ju så många man kan använda.

Du kan ha hur många olika typer av ingredienser i din signatur

Men du kan bara ha en av varje typ. Som namn, policy och så vidare. För det kan ju bli lite konstigt och jobbigt att förklara din grej om du använder dig av olika namn varje gång du träffad någon. Samma är det för färger, logotyp och allt i ett varumärke. Att hålla samma signatur innebär att du kan vara tydligare med budskapet. För att dom du kommer i kontakt med behöver inte försöka placera dig i en kategori varje gång ni träffas. Både i den fysiska världen men även digitalt. För du har redan gjort det lätt för dom och redan placerat dig själv i en kategori. Så du kan koncentrera dig på att vinna deras förtroende stället för att upprätta vad du är och gör. Om du förstår vad jag menar.

Vi vill placera allt i fack/kategorier och med ett starkt varumärke kan du bestämma vilket

För mig så handlar att skapa ett varumärke mer om att ge en snabb hint om vart personen ska placera dig och sedan gå vidare på det som är viktigt. Bygga en relation med dig eller ditt företag. Så missa inte att faktiskt testa att skapa ett varumärke eller signatur för att driva ditt vassa budskap rakt in i hjärtat på människor runt om kring dig. För det är vad det hela handlar om för mig.

Vi alla har ett budskap och driv att skapa något. Frågan är mer hur tydlig vill du vara i ditt?

Vill du läsa mer?!

Har du svarat på din marknadsförings viktigaste fråga?

Har du svarat på din marknadsförings viktigaste fråga?

Lyssna på inlägget här: Vill du att dom ska komma till dig eller vill du gå till dom? Nej den kanske inte är superlätt att förstå denna frågan från början men den har den största betydelsen för vilken typ av strategi som du lägger upp. För egentligen är frågan passiv eller aktiv marknadsföring, vad vill du lägga din tid på?  Passiv marknadsföring...

läs mer
Arketyper vad det är och vad du kan göra med det

Arketyper vad det är och vad du kan göra med det

Lyssna på innehållet: Tänker fokusera på arketyper inom film och litteratur för att jag tror att det kan vi applicera på grejer vi gör på webben. Typ som i marknadsföring. Första gången jag kom såg ordet trodde jag det hade nått med arkeologi att göra, helt enkelt gamla saker. Men det har med Formandet av identiteter. Som skolans nörd. En arketyp...

läs mer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *