Varför finns enklaknep, denna bloggen?

Jag frågar mig ofta varför denna bloggen finns. Just för att se vad tycker jag är syftet med denna bloggen. Det är verkligen viktigt att definiera ditt syfte med bloggen för att veta vart du ska. Speciellt om du känner lite motvind. Men varför finns enklaknep?

Varför startades enklaknep

enklaknep är en plats föra att inspirerar aktiva beslut. Att visa att det finns möjligheter, men också visa att om du vill ha det så är det du som måste jobba för det. Jag skriver om saker som du kan ha nytta av när du ska ta dina beslut när det kommer till din närvaro på webben eller i verkliga livet.

Det hela började med frustration

Med min dyslexi kan det ta lite extra lång tid att ta in saker. Det är jobbigt för mig att läsa halva saker, som antar att jag ska förstå det som skrivs emellan raderna. Tack vara att jag har svårt kände jag att men herregud. Det ska väl inte vara så svårt om man vill lära sig något. Men i teknikvärlden och framför allt på webben domineras av halva saker som bara förklara lite för resten ska du bara fatta. Det krävs i många fall en högre nivå för att kunna läsa och tolka artiklar. Många fall är det inte som att ta upp en tidning och du kan greppa ”the basic” även om det är så kallade ”lätta” saker, krånglas det ofta till. Då grunderna anses vara självklara även i en artikel som ska beskriva dom.

Det gör det till en början svårläst men när man har knäckt det

Jag knäckte koden och nu vill jag dela med mig så att fler kan ta aktiva och smartare beslut. enklaknep finns för att det som jag tyckte var jobbigt i början att förstå, för att växa som blogg och sida på webben inte ska bli lika frustrerande för andra. Jag började med att gå en nivå djupare än att bara läsa om olika studier, utan även testa dom och samla in egen data. För att det är ju en sak att läsa om det och det är ju en annan hur det fungerar i verkligheten. Det var därför jag skapade enklaknep, för att kunna följa min och andras utveckling på webben och framför allt i verkliga livet. För även om man tror att de är separerade så hänger de två världarna så himla mycket ihop.

Va ditt bästa jag och hjälp mig driva bloggvärlden framåt!

Vill du läsa mer?!

9 idéer som förändrar din blogg

9 idéer som förändrar din blogg

Älskar inte du listor? Jag älskar verkligen listor. Så jag tänkte varför inte en lista?! 9 idéer som förändrar din blogg eller hur du kanske ser på den. Vi blir allt fler och fler bloggar, det är verkligen ett fantastiskt sätt att dela sina erfarenheter med hela världen. Eller i alla fall dom som tala det språket som du skriver i.  Det är ingen...

läs mer
Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer

2 Kommentarer

 1. Mikaela

  Sååå glad för att enklaknep.se finns och för att jag hittade dit! <3

  Svara
  • Johanna

   Tack <3

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 • Varför finns enklaknep, denna bloggen?
 • Det hela började med frustration
 • Det gör det till en början svårläst men när man har knäckt det
 • 9 idéer som förändrar din blogg
 • Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben
 • Sidor
 • Bransch hemligheter direkt i din inkorg