Vad är SoMe och SoMe manager?

Lyssna på innehållet istället:

SoMe är sociala media och när man lägger till manager på slutet betyder det att det är ett yrke inom att lägga upp innehåll på de olika sociala plattformarna. Så som Facebook, Instagram och så vidare. Så där eller?! Vi kan ju göra det lite krångligare om vi kan. Vi har SoMe content. Som i första anblicken skulle kunna betyda sociala media innehåll. Nja, lite men det finns dom som använder det i en hel annan mening. 

giphy.gif?cid=ecf05e47d647e3afa6074ad304b477f4cf0fe729f025f633&rid=giphy

SoMe content kan också betyda So Me content, direkt översatt till så mig innehåll. Och vad menar dom med det som försöker mynta det begreppet.

B2B, B2C brukar man snacka om och så har vi uppstickaren B2ME

Business to business (Företag till företag), Business to Costumer (Företag till kund). Och nu blir det spännande Business to Me (Företag till mig). För att vi driver mer och mer åt värderingsbaserad konsumtion oavsett om det är innehåll på sociala kanaler eller kläder, mat och så vidare. Det vill säga att B2Me håller på att fasa ut dom gamla begreppen i kommunikation. För förr snackade vi om att skillnaden på hur vi framförde vårt budskap berodde helt på om du snackar med annat företag eller om det är en person. B2ME handlar om att kommunicera mer personligt och direkt med individen.

giphy.gif?cid=ecf05e47ecb1845d921b9ed949c3b99e00fe926045457dfb&rid=giphy

SoMe content är med andra ord B2ME ett personligare sätt att kommunicera

Det är här förkortningar kan vara svinjobbiga. För att det handlar hela tiden i vilken kontext de används i och när man inte är helt inne i den världen kan det vara svårt att greppa alla saker det slängs med hit och dit. Men essensen av varför jag ville snacka med dig om detta är att om du jobbar aktivt med personligt innehåll så är det ”on spot” hur innehåll på webben kommer att utvecklas mot.

Vi vill inte bli talade till som en kund eller företag. Utan bli sedda som personer och snackade med.

Vill du läsa mer?!

2 Kommentarer

 1. annika

  aha, nu fattar jag. Men det är lite lurigt… är det inte? Det blir personligt och samtaligt men det är ändå samma buisness bakom som vill sälja eller synliggöra sig för att sälja… eller?

  Svara
  • Johanna Bergsro

   Ja du har helt rätt i att det är lurigt. Ja det är fortfarande samma business bakom som vill sälja till dig även om det görs på ett mer personligt sätt.

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

GåvaInstagram Checklista

Få kontroll över ditt Instagram konto. Missa inte dom små detaljerna som ger ett starkt intryck på dina kunder. Börja prenumererar på mitt hemliga brev  så får du den direkt i din inkorg strax.

0