Pingback vad är det och hur du kan använda den för att öka läsare!

WordPress har mängder av fiffiga funktioner inbyggt, pingbacks är en av dom. En funktion som skickar en notis till den du länkar till att här finns ett inlägg om dig. Utan att du behöver göra något, typ. Så varför vill du egentligen ha denna funktionen?

Pingback hur det hjälper din blogg

Dels för att skicka en notis till bloggaren men också så att du får din länk bland kommentarerna på det inlägget som du länkat till. Japp om bloggaren har på pingbacks på sin sida så kommer din ping/länk att ligga bland kommentarerna.

Vad ger det dig?

Det bästa sättet att växa är genom att lyfta upp andra inom bloggvärlden. Då på ett genuint sätt, är du ”fake” så kommer du förlora på det i slutet. En pingback är som en sammanlänkning mellan olika sidor som visar att man hyllar varandra. För länkar in och ut på din sida är viktiga, speciellt om det styrker det du har skrivit. Att skicka pingbacks ökar trovärdigheten och att få pingback visar på att du är omtyckt.

Hur du skapar en pingback!

Det är simpelt i wordpress du måste länka till ett specifikt inlägg och resten är automatiskt. Men om det inte funkar så kan det bero på flera saker som :

 • Att mottagaren inte har WordPress
 • Att mottagaren har stängt av sina pingbacks
 • Den kan hamna i spamfiltret
 • Ett plugin kan skapa mer problem än du anar

Genom att klicka dig in på ett blogginlägg så får du rätt adress i webbläsaren och kan bara kopiera och klistra in i ditt inlägg.

Hitta dina pingbacks

Inne på inställningar och sedan på diskussion är det nästan högst upp.  Om du är osäker finns det en video här nedanför som visar vart.

Detta ska vara ikryssat:

Det är dom som berör pingbacks.

Nej det är inte bra att skicka pingbacks i din egna sida

Det kan kännas som shit va bra då länkar jag mina egna inlägg som pingbacks på min egna sida. Det ger inget alls. Men när man har på bingbacks så kan problemet uppstå att man pingar sig själv och så här undviker du det.

När du ska länka dina egna inlägg i ett inlägg använd bara den sista delen i din adress till inlägget.

Länk inte själv-pingar:

/vad-ditt-inlägg-heter/

Länk som själv-pingar:

http://dinadress.se/vad-ditt-inlägg-heter/

Du vill länka så att du inte själv-pingar om du vill följa rekommendationerna som finns om pingar.

Lek loss med länkningarna för vi behöver mer länkkärlek i vår värld!

Jag har sett att man kan få fler läsare genom att skicka en pingback när du ger länkkärlek till en annan bloggare. Det råder brist på genuin länkkärlek just nu så ge dig in i fighten och sprid lite kärlek! Gör din blogg till en ”beam” av ljus på webben.

Detta inlägget är baserat på vad vi har snackat om på en av våra workshops här i Göteborg. Vill du vara med skicka in en intresseanmälan inför nästa års start?Anmälan skickar du till workshop@enklaknep.se.

Vill du läsa mer?!

9 idéer som förändrar din blogg

9 idéer som förändrar din blogg

Älskar inte du listor? Jag älskar verkligen listor. Så jag tänkte varför inte en lista?! 9 idéer som förändrar din blogg eller hur du kanske ser på den. Vi blir allt fler och fler bloggar, det är verkligen ett fantastiskt sätt att dela sina erfarenheter med hela världen. Eller i alla fall dom som tala det språket som du skriver i.  Det är ingen...

läs mer
Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer

4 Kommentarer

 1. Martina Johansson

  Grym video älskar att den är 13 sekunder haha! 😀

  Svara
  • Johanna

   Det behövs inte mer 🙂

   Svara
 2. Liselotte

  Jag har en fundering 🙂

  Kan det skada min länkkraft eller SEO om jag pingar mina egna inlägg?

  Svara
  • Johanna

   Jag kommer att skriva ett inlägg om det. Just för att det är lite långt i en kommentar. Här hittar du inlägget om själv pingbacks

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 • Pingback vad är det och hur du kan använda den för att öka läsare!
 • Vad ger det dig?
 • Hur du skapar en pingback!
 • Nej det är inte bra att skicka pingbacks i din egna sida
 • Lek loss med länkningarna för vi behöver mer länkkärlek i vår värld!
 • 9 idéer som förändrar din blogg
 • Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben
 • Sidor
 • Bransch hemligheter direkt i din inkorg