Pingback hur det hjälper din blogg
Pingback vad är det och hur du kan använda den för att öka läsare!
14 november, 2017
hormon bibeln 2.0
Hormon bibeln 2.0 fixa pusslet i din kropp
21 november, 2017

Pinga sig själv vad gör det med din SEO?

Pinga sig själv

Tack Liselotte för din grymma fråga! Det där med att pinga sig själv sig finns inga bekräftade uttalande om det är bra eller dåligt. Men det finns en teori som jag känner låter rimlig och varför det skulle ge lite minus ifall du skulle pinga sig själv. Vill du veta mer om pingpacks så hittar du artikeln här.  

Pinga sig själv

pinga sig själv eller själv-ping är när du talar om att den här artikeln har en utgående länk till en annan artikel. Utgående i sin tur förklaras ofta med att du måste lämna den sidan du är på och landar på en annan.

Utgående länkar och pingbacks

Detta är en grym förklaring som Mikaela på Keep Explore gjorde som jag lånar. Tänk dig din sida/blogg som ditt hus. När du går in på din sida så är du inne i ditt hus, varje artikel är ett rum. Och alla länkar som du skickar ut är till andras hus. Så när du gör en pingback till en annan blogg så kopplar du en väg mellan ditt och den du pingars hus. Men för att komma till det andra huset måste du gå ut ur ditt för att ta dig till det nya stället. Du lämnar ditt hus för att ta dig vidare.

Pinga sig själv är en utgående länk till dig själv

Om vi fortsätter med att din sida/blogg är ett hur och alla dina artiklar/inlägg är rum i ditt hus. När du själv-pingar så talar du om att gå ut ur ditt hus och sen gå in igen för komma till ett annat rum i huset. Istället för att hålla allt innanför ditt hus väggar. När du håller dina länkar inhouse eller inte själv-pingar så kan det vara typ så här. Du tar in dina besökare i hallen, de hittar vad de behöver där men så har du nått mer att säga så du visar att det finns ett kök med mer grymma saker som de behöver. Kanske en fika. Skulle nu du göra en själv-ping så tar du in dina besökare i hallen ber dom att vill du ha mer måste du gå ut och ta en annan dörr på utsidan för att komma till köket.

Kort och gott

En pingback lägger en väg emellan ytterdörrar. Men en inhouse länk lägger till dörrar emellan dina egna artiklar och ökar värdet på hela din sida. För vem vill ha ett hus som du måste hela tiden gå ut ur för att komma till viktiga funktioner?

Men detta är bara en teori och inget bekräftat av google. Jag personligen tycker att det låter logiskt. Pingbacks är begränsat till WordPress som jag kan se. Även om man skulle kunna lägga till funktionen så har jag mest sett det på WordPress.

6 Comments

 1. Mia skriver:

  Dina tips och din kunskap är så bra! <3 Tack!

 2. Liselotte skriver:

  Tusen tack för inlägget!

  Jag får sluta pinga mig själv helt enkelt 😉

 3. Tack för ett bra inlägg.

  //Håkan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *