Nofollow, dofollow och vanlig länk, vad använder du till vad?

Tänkte att vi skulle ta oss igenom det här med länkning för att vi ska få bättre förutsättningar. För lika så som du har olika kategorier så ska vi behandla våra länkar under olika kategorier. Men här finns det egentligen bara två nofollow och dofollow. Dofollow är bara ett annat ord för en vanlig länk. 

nofollow länkar vad är det

Varför skulle man vilja använda dom här olika, varför inte göra en vanlig länk på allt.

Hur fungerar det?

När det kommer till en dofollow behöver du inte tänka på nått. Men när det kommer till nofollow behövs lite mer kunskap då det har med att lägga till en kodsnutt som talar om att den här länken måste du ha. Men den bär ingen vikt i det du skriver. Lite som en disclaimer. Det är inget som syns på själva länken när man klickar på den utan finns bara till för att du ska kunna tala om för sökmotorn om länken har ett värde i det du skriver inte. Hur men lägger till den så här:

rel”nofollow”
exempel <a href=”http://enklaknep.se” rel=”nofollow”>länk</a>

Du kan enkelt lägga till den lilla koden själv i länken eller installera ett plugin om du har WordPress.

Vad ska du välja och när

Affilate (länkar du får betalt för om de klickar, eller vid köp) är ett ypperligt tillfälle att göra länkarna till nofollow. För att nu har inte länkarna något värde för ditt innehåll utan mer ett värde i pengar för dig. Därför suger det med inlägg som bara är en bild och så länkar till de olika produkterna. Just för att det är bara reklam och reklam har inget värde eller sänker ditt värde. Så det du ska göra är att titta på styrker den här länk mitt innehåll? Om den inte gör det ska du ha nofollow, annars ska du använda dig av en vanlig länk.

Men det värsta av allt, en bruten länk

En bruten länk är minuspoäng. Du vill samla så mycket plus som du kan så att både google och dina läsare gillar att läsa din blogg. Hur du kollar detta lättast är via ett plugin i WordPress. Annars så kan du alltid göra på det mer slitsamma sättet och testa alla länkar manuellt via att klicka på dom. Men det är alltid lättast att ha sin egna blogg. Ja jag vet jag är partisk, då jag har använt mig av WordPress i 8 år nu.

Hjälpte detta inlägget något i länkdjungeln. Klicka på gilla knappen. Har du några frågor eller en tanke lämna den gärna i en kommentar.

Vill du läsa mer?!

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

När jag investerar i något då investerar jag verkligen i något. Du kanske är likadan? När du kör så kör du hårt. Det handlar om att du gillar det du skapar. Att det du ger värde till ditt och andras liv. Bloggen är den platsen som du har möjlighet att påverka. Men om man inte är försiktig kan det ta över ens liv. Som Siranee skulle sagt "är det...

läs mer
Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Vi alla vill ha saker presenterade för oss i en ordning. Från viktigt till mindre viktigt. Om du då inte är undantaget. Den här bloggen är hyfsat strukturerad trotts att den behöver vässas lite på strukturen för att ta fram sånt som är lite viktigare än annat. Men hur kan vi tänka när vi organiserar bloggen och varför är det ens viktig. Allt ditt...

läs mer

2 Kommentarer

 1. Anna Munkhammar

  Men om alla länkar är nofollow är väl inte det så bra då ser det ut som det aldrig länkas till något relevant på sidan ? ps. Vad kul att din sida kom upp när jag googlade detta!

  Svara
  • Johanna

   Vad kul att du hittade hit via google 🙂 Nej det är inte så jätte bra med nofollow.

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *