Har du blivit utsatt för freebooting?
9 januari, 2018
Varför skulle jag ljuga om min kunskap för att jag är kvinna?
Varför skulle jag ljuga om min kunskap för att jag är kvinna?
11 januari, 2018

Hur ser det ut när en influencer bryr sig?

influencer bryr sig

Tänkte att vi kunde titta närmre på ledtrådar till att se om en influencer bryr sig! För mig handlar närvaron på webben om genuinitet. Att om vi skriver att något är bra så tycker vi så och liknande. Men det kan verkligen kännas som att många i branschen inte bryr sig om andra. Är den en influencer som bryr sig?

influencer bryr sig

Det armbågas sig fram och många använder bara människor som resurser. Utan att ge något tillbaka, utan bara tar och tar.Vilket jag personligen tycker är motsatsen till att bry sig.

Det bygger inte på en monolog

Pratar du till dina läsare/följare eller för dom? En typisk monolog som jag har sett är när en ställer en fråga och sen inte fortsätter konversationen med dom som svarar. Visst kan man missa ibland, men det är en skillnad på dom som försöker och de som bara inte bryr sig på riktigt. Det handlar ju om att startar du en konversation med en fråga, håll i den då och låt inte dina följare bara hänga där i luften.

Tar ansvar för det som de ger ut

Märker ut sin reklam noga på alla ställena som de publicerar innehållet som är sponsrat. Helt enkelt allt innehåll som produceras för det sponsrade innehållet ska mäskas ut även om du använder bilderna någon annanstans. De lägger inte en liten text i mitten eller använder sig bara av en hashtag  #samarbete. Är det reklam/sponsrat då är det och de är ärliga med det. Grymma influencer bryr sig om att att märka sitt innehåll ordentligt.

Visst vill du att en influencer bryr sig!?

Det kanske säger sig själv att som följare vill vi ju veta att influencer bryr sig att vi följer dom eller interagerar med dom. För det känns så passé att bara hålla en envägs kommunikation. Vi hänger ju på Sociala media varför inte slå slag i saken och var social 🙂 Har du förslag på vad som visar att en influencer bryr sig som jag har missat. Berätta i en kommentar och visa att du finns!

14 Comments

 1. Martina skriver:

  Ja oerhört viktigt att ha en konversation. Tycker Therese Lindgren är duktig på de i sina videos. Så som hon pratar ska man skriva! Som att den man skriver till sitter framför en, eller som att man skriver brev 🤗

  • Johanna skriver:

   Håller med dig helt, det känns lite som storhetsvansinne att tala till läsaren som grupp. För de sitter ju en och en och så blir det inte så personligt om man skriver som om de vore ett tal på troget eller från en politiker.

 2. Christer Holm skriver:

  Så bra skrivet 🙂 Märker ganska ofta precis det du skriver..

  • Johanna skriver:

   Ja man kan ju se det lite överallt. Det var lite därför jag skrev det för att om man inte gör det medvetet så kanske man kan få ett litet uppvaknande. För jag tror att det är få som siktar på att vara rövhål på webben 😉

   • De kanske inte gör det medvetet…att vilja vara ett rövhål alltså haha! Men om nån ställer en fråga så kan man svara , det är ju det minsta. Sedan inte leka expert i det området man inte är expert på ser ju läsarna även man får den fråga som berör inlägget. Utgår från sig själv och erfarenhet är väl det bästa, och vara ärlig med att märka ut samarbeten ja för man ser mönstret att ju fler som får samarbeten tappar bort märkningar. Läsarna ska inte undra om detta är ett samarbete eller inte och vilket företag är beställaren (även det går via en förmedlingssida).

    • Johanna skriver:

     Jag håller med dig till 100% 🙂 Nej jag tror inte många vill vara rövhål 😛 Men det är ju en skillnad på vad man tänker själv och hur man uppfattas. Jag har med sett att ju fler samarbeten man få ju mindre noga blir man med att märka ut det och vara hjälpsam med att tala om vad det är för typ av innehåll. Men det kanske är en trend som kommer att brytas 🙂 Hoppas jag på i alla fall.

 3. Anser att det är viktigt. Jag svarar alltid alla som kommenterar hos mig, och kommenterar alltid tillbaka på deras inlägg också (sjävklart utan svar på kommentarer de skrivit i min blogg). Jag verkligen avskyr att få svarskommentarer från andra i min blogg och raderar sånt direkt, gå heller inte tillbaka till en person som gör sånt. Har skrivit det klart och tydligt på min blogg så då ser man ju enbart att personen vill köra envägskommunikation och såna bloggare/Influencers gillar jag inte. Jag bloggar i första hand för min egen skull i andra hand för mina läsare och i allt i ett för att möta nya vänner. Rent spontant var det lättare förr att då vänner via bloggar (startade min på Lunarstorm). Det var så trevligt för det var socialt då, ren vänskap lyftes fram nu känns det bara som att folk söker fame framför vänskap och det är trist.

  • Johanna skriver:

   Ah så fint. Jag hatar med att folk skriver svar och sen svara på nått man har skrivit i deras blogg. Det känns så knäppt på något sett. Jag håller med dig att det känns mycket som en envägskommunikation. Jag håller även med dig på punkten att det var mycket snällare förr, då det inte handlade så mycket att trycka sig uppåt och få gratissaker mer än att göra bra saker med andra 🙂 Tack för att du delade med dig av dina tankar.

 4. Christina skriver:

  Jag försöker att alltid prata med de som läser/följer.. Svara på kommentarer o.dyl., märker dock att det är svårt att få läsarna att svara på frågorna jag ställer dem i inläggen.

  • Johanna skriver:

   Hmm ja det kan vara svårt att få dom att svara på frågor. Många gånger handlar det om att få läsaren/följaren att känna sig behövd. Fråga sånt som är simpelt och vem som helst kan ha en åsikt på. Som jag kunde inte sova för att mina grannars bestämde sig för ha släppa lös ett helt dagis i lägenheten över. Vad är ditt bästa knep för att vara på topp även om man inte har sovit. Så gör jag delar upp det till något relaterbart och sedan ställa en fråga som får ger känslan av att vara behövd. Tack för dina tankar 🙂

 5. Håller så med dig om alla punkter och tycker också att de som bryr sig är de som är bättre på att hålla en kommunikation, man ska ge och ta. Jag kommenterar alltid på andras bloggar som har kommenterat hos mig och svarar på allt jag får i DM/kommenterat på Instagram. 🙂 Ha en fin fredagskväll!

  • Johanna skriver:

   Ah smart att kommentera på de bloggarna som har kommenterats hos dig. det bygger ju upp en stark relation! tack för dina tankar!

 6. Pernilla Lantz skriver:

  Ja, jag försöker alltid svara på kommentarerna. Tycker det är super viktigt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *