Har du blivit utsatt för freebooting?

När någon använder någon annans innehåll för egen personliga vinning. När man delar med sig på webben så måste du i viss mån vara medveten om att gör du bra skit så vill folk ta det. Vi har fler och fler som använder andras innehåll för att bli stora själva. Vi har fått en helt ny era av kändisskap folk som är kända för att dom är kända. Men hur ser freebooting ut?

Innan jag kom i kontakt med freebooting så använde jag copycat men det beskriver inte riktigt hela bilden som freebooting gör. För nu handlar det inte bara om att kopiera bara för att man gillar något. Utan att syftet är att rida på någon annan skapelser för att nå berömmelse.

Vart kan vi hitta det?

Jag personligen tycker (varning min åsikt) att det finns 3 olika typer av freebooting. De som bygger hela sitt innehåll kring vad andra har sagt eller gjort. Om citeringen från någon annans material överstiger 20% av innehållet. Är det klart en freebooting oavsett om källan hänvisas eller inte. Sen har vi som tar allt sitt innehåll från en person, tv-serie eller liknande. Jag har sett att man kan bli känd genom att bara ta print screen från en tv-serie. Sedan använda det för att sälja saker och liknande. Detta är freebooting delux för då skapar du hela närvaro på någon annans bekostnad. Den sista är något som har funnits med länge och det är att se till att vara i någon som har framgångs närhet för att kunna rida på den. En person som blir känd för att vara känd, Kardashians är nog dom mest framgångsrika genom den typen av freebooting.

Varför är det viktigt att känna till?

För alla som når framgång på webben gör det inte genom det de skapar själva. Utan vi har många som brinner starkt och mjölkar freebootingen för allt det har så länge de kan. Och det är lätt att dras med. Men det viktigaste som jag har sett är att de som använder sig av freebooting verkar inte hålla sig kvar så länge. Om de är kvar som the Kardashians så handlar det om en stor personlig kostnad. Det kan vara allt från att gå in i väggen till att man förlorar sin självkänsla eller det värsta av allt man förknippar sitt värde med det man delar. Det är livsfarligt för att basera sitt värde på hur många likes och speciellt om det är genom freebooting.

Sammanfattning, vad ger det dig att känna till freebooting?!

När du letar förebilder och inspiration från de som lyckas va uppmärksam på hur de lyckades. För det kommer avgöra hur bra av en förebild de är för just dig. Om du vill bygga en närvaro på webben utifrån dig själv. Det kommer att vara en väldig uppförsbacke om du använder dig av knepen som freebootare använder sig av. Olika typer av innehåll behöver olika typer av strategier. Det är därför det är så viktigt att du bestämmer dig för vad är det som du vill skapa för typ av närvaro!

Eftersom just detta blir allt större så kan du även fråga dig själv finns det någon som använder mig och mitt innehåll för freebooting?

Vill du läsa mer?!

Hur du skapar en snygg signatur i din gmail!

Det finns ett sätt att skapa en supersnygg footer eller signatur i din mail! Och det är utan att behöva koda. Det du behöver är Gmail och google docs inget mer. För att lägga in bilder och så en fin design på din signatur. På 5 min kan du få ett helt annat utseende på dina mail. Med hjälp av denna videon så kan du enkelt skapa din egna designade...

läs mer
Marginalavkastning är en nyckel till att förstå jakten på likes

Marginalavkastning är en nyckel till att förstå jakten på likes

Lyssna: Första gången vi gör något som känns det helt fantastiskt. När du köpte din första dyra pryl eller bil. Eller varför inte första gången du smakade den där goda tårtan. Men andra gången du gör något så trubbas den känslan av. Och den minskar för varje gång och det som var hur najs som helst blir en beige vardags grej. Detta är...

läs mer

6 Kommentarer

 1. Martina Johansson

  Kul begrepp jag har aldrig hört om freebooting innan! Men ja jag såg senast i förrgår nån som freebootade rätt hårt på mina powerthinking inlägg, men ALLA jag hittat som gör så har typ 100 followers MAX! De verkar ju inte gå asbra för dom lol….

  Svara
  • Johanna

   Ah tänkte lite på dig när jag skrev detta inlägget för jag har med sett folk som försöker att ta saker från dig rakt av och sedan bygga sin närvaro på det. Men som du säger de verkar inte lyckas. Dock har jag sett några andra lyckas med just detta. Men jag tror inte att de blir så långlivade.

   Svara
   • Martina Johansson

    Jag tröstar mig med att det är svårt att kopiera autenticitet… men we’ll see. Tänker det är svårt att orka i längden om man kör nån annans race.

    Svara
    • Johanna

     Jag håller med dig, smart att tänka så 🙂

     Svara
 2. Mia

  Tror inte att jag har blivit utsatt, men har för dålig omvärldskoll för att veta riktigt säkert 🙂 Skulle någon ta min unika röst på webben, så skulle jag märka det direkt, men själva innehållet är svårare tycker jag när vi är så många i samma bransch!

  Svara
  • Johanna

   Ja det är sant, din röst är unik och det skulle märkas. Men innehållet som du säger fick mig att tänka på vem är det? Och är det noga med det om alla gör sin grej? I vilket fall som helst verkar det vara ett stort problem med freebooting.

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *