Hur öppnar man word om inte har Microsoft Office?!

Vad gör man om någon skickar ett word dokument och du har inte word? Jag personligen har inte investerat i Microsoft Office för att jag kan inte motivera kostnaden. Just för att Google tillhandahåller liknande tjänster kostnadsfritt. Men hur gör man då om någon skickar word?

Som med allt finns det många olika sett. Och jag tänkte dela med mig av 2. Båda är kostnadsfria.

Installera ett program

Open office är likt word med den stora skillnaden att det är open source (det är gratis och alla kan vara med att utveckla det). När du har laddat ner det och installerat kan du använde det som ett alternativ till word och även öppna filer som excel-ark och andra dokument med det programmet.

Använd dig av Google drive

Det andra alternativet som jag använder mig av mycket är att lägga upp filen i Google drive. Efter det kan du både redigera och läsa word-filen. Men för att inte krångla bort mig och dig i ord så tänkte jag jag visar i en film.

När du skickar filer själv använd pdf-formatet istället

Jag själv brukar inte tänka på det för att det sitter nu i min ryggrad. Men för att göra det så lätt som möjligt för den som ska ta del av din fil så spara den alltid till pdf. Ibland i menyn kan det heta exportera den till pdf. Det är en typ av fil som kan öppnas av alla datorer utan att behöva ha installerat ett visst program. För att alla webbläsare kan läsa in och visa det i sitt fönster och alla datorer i dag har en webbläsare installerat från grunden.

Sammanfattning

Det går att öppna filer som du inte har programmen till. Men det kan vara lite krångligare och om du själv ska skicka filer använd pdf så vet du att mottagaren kan öppna filen utan att gå genom massa extra steg.

Vill du läsa mer?!

Workshop för dig som vill bygga ditt syfte på riktigt

Workshop för dig som vill bygga ditt syfte på riktigt

I december släppte jag 7 platser på en ny workshop som jag har satt ihop. Om hur du skapar eller tar fram ditt syfte så att det är lättare att följa det. För jag tror att man kan skapa sin egna känna av energi om man bara har klart för sig vad syftet är. För mig är mitt syfte det som ger mig energi och kraft när det känns jobbigt eller tråkigt....

läs mer
Lägg till fler mailadresser i din gmail

Lägg till fler mailadresser i din gmail

Du kan ta emot och skicka från flera e-mailadresser på Gmail. Vilket  jag använder dagligen. Jag kör på systemet allt i samma inkorg bara olika mappar. Så att jag vet vart ifrån det kommer. Och jag tänkte visa dig hur jag satte upp min gmail på ett snabbt och enkelt för några år sedan. Som min nära vän Mikaela visade mig hur man gjorde första...

läs mer

2 Kommentarer

 1. Lisa Ι Sveriges fetaste modeblogg

  Hej, jag har försökt att ta bort no-follow länkar på min blogginlägg på blogg.se, hur fixar jag tex do-follow i ett blogginlägg?
  Länken får ej märkas upp som så kallad ”no-follow”.

  Svara
  • Johanna

   Hej Lisa. tyvärr så kan du inte längre göra något åt no-follow länken. Blogg.se är den som sätter standarden för det. Det enda sättet att slippa dom där no-follow är att blogga på egen plattform.

   Vill du läsa lite mer om dofollow och nofollow hittar du ett inlägg om det här.
   https://bergsrodesign.se/nofollow-dofollow-och-vanlig-lank-vad-anvander-du-till-vad/

   Tyvärr kan jag inte hjälpa dig mer så länge du bloggar på en portal.

   Ha en superfin dag

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *