Hur du skapar din niche eller kategori

Länge trodde jag att min niche var it eller webb. Men det var inte för än jag grävde djupare i ämnet när jag förstod att en niche är lösningen på en specifik fråga. Webb, livsstil eller beauty är industrier inte en niche. I detta inlägget går jag in lite på vad jag lärt mig hur du skapar din niche.

Det snabbaste är att växla fokus från vad vill jag lägga upp till vad kan jag ge. Att skapa värdefullt innehåll. Men innan vi går in på djupet så tänkte jag att vi kollar lite mer in på det som vi gärna förväxlar med niche.

Industrin är lätt att tro att det är nichen

det vanligaste är livsstil, skönhet och hälsa. Men som många påvisar så är detta en industri och för brett. Om vi tar hälsa som exempel så kan du ju tänka dig veganer, lchf och så vidare. det är omöjligt att täcka alla dessa i ditt innehåll och behålla intresset hos människor.

Kategorin är också en vanlig förväxling

Om vi fortsätter på ämnet hälsa så nämnde vi vegan som är kategorin inom industrin. Om du förstår mig Först har vi sammanställningen av industrin hälsa men sedan har den olika kategorier som lchf, vegan och luftarian som exempel. självklart finns det många fler kategorier men du fattar galoppen. Att skapa sin niche är mer lite mer specifikt än så har jag förstått.

Nu kommer vi till när du skapar din niche

Det som identifierar och skapar din niche är ett specifikt problem som du löser.

Vad är det för enskild sak som du löser med din närvaro?

Denna delen är jättesvår och många ger upp. Nöjer sin med att beskriva sig i en industri eller kategori. Men det kan kännas mer begränsade och det är lätt att avvika från eller tröttna på. För att skapa värde så måste vi veta på vilket problem svara vi med vårt innehåll?

Hur skulle det kunna se ut?

Om vi tittar på Therese Lindgren på Youtube så skulle jag säga att hennes niche är att vara en extern kompis till unga tjejer. Att det problemet hon löser är att finnas där för de som kan ha de lite jobbigt med panikångest eller är lite blyga. Du får hänga med henne utan att behöva delta aktivt.Jag tror också att detta har gjort att hon har blivit så stor för att hon är precis som din vän. Hon är äkta och delar med sig så att du känner dig speciell.

Slutsats

Att skapa din niche handlar inte om att låsa in dig utan hitta den specifika sak som du svara på. För att kunna ge värdefullt innehåll måste du veta på vilket problem du svarar på. För att hitta och ge till dom som behöver just det du har att ge. Vill du läsa mer sånt här, kolla gärna in min bok där hittar du fler grundstenar till hur du kan skapa en grym närvaro på webben!

Vill du läsa mer?!

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer
Webbhotell kraften bakom en hemsida

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Typ alla vet att man måste ha ett webbhotell och domän när man ska ha en hemsida. Men vad betyder det egentligen på riktigt? Det är helt galet vad vi it branschen gillar att slänga med ord hit och dit. Det vet ju alla typ, men om man inte vet då? Ingen fara jag tänkte att vi kunde kolla lite på det. Så att du kan få ut mer av din hemsida....

läs mer

2 Kommentarer

 1. Ewa Svensson

  Så snygg du har gjort din blogg…du har fått till det kanon /Kram Ewa

  Svara
  • Johanna

   Tack 💗

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

0
  0
  Varukorg
  Din varukorg är tomTillbaka till butiken