Hemliga verktyget som hjälper dig att skriva bättre på din hemsida

Det är inte helt lätt att skriva bra texter på webben. Så när jag  fick rekommendationen av en vän att testa ett verktyget blev jag as lycklig. För hela grejen med att skriva bättre texter handlar om att dom ska vara lätta att läsa.

Skriva för webben

Du kanske har testat lix räknaren som hjälper dig med att skriva bättre texter? Om inte Då måste jag berätta för dig hur det hjälpte mig att skriva bättre på min hemsida.

Det spelar ingen roll hur fina ord du kan om din läsare inte förstår är det ingen idé att använda dom

Det kan vara superenkelt att glömma att det viktigaste är inte hur vi framställs i texten. Utan hur mycket förstå den på andra sidan?! För en text som läsaren inte förstår ger inget värde och vi som skriver har förlorat det viktigaste. Att skapa värde. Det finns för få i världen som kan förklara olika ämnen på ett enkelt sätt. Testa att kopiera in din text på den här sidan och se vad du får! Det är väldigt tydligt hur du har byggt upp din text, den här texten som jag skriver nu fick 28!

Plugin som hjälper dig

Om du inte vill hålla på med att kopiera texten hit och dig kan du om du ha wordpress använda dig av Yoast, där får du en live uppdatering på hur bra din text är medens du skriver. Men Jag tycker att lix är lite vassare. Här hittar du det pluginet som du kan lägga till på den wordpress. För mig handlar det inte bara om verktygen som du kan använda utan att våga testa olika saker. Testa skriv med olika ”röster” och se vilken som når bäst fram.

Just nu testar jag massa olika på Instagram och här på bloggen för att se vad som passar bäst. Hur viktigt tycker du det är med ett bra språk och lättläst är?

Vill du läsa mer?!

4 Kommentarer

 1. Annika

  Det måste jag pröva. För det här med att skriva är inte så lätt precis.

  Svara
  • Johanna

   Va kul. du får gärna berätta hur du tycket det var.

   Svara
   • Annika

    Ja, det kan jag göra. 😊

    Svara
    • Johanna

     Det tycker jag 🙂

     Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0