Hemliga verktyget som hjälper dig att skriva bättre på din hemsida

Det är inte helt lätt att skriva bra texter på webben. Så när jag  fick rekommendationen av en vän att testa ett verktyget blev jag as lycklig. För hela grejen med att skriva bättre texter handlar om att dom ska vara lätta att läsa.

 

Du kanske har testat lix räknaren som hjälper dig med att skriva bättre texter? Om inte Då måste jag berätta för dig hur det hjälpte mig att skriva bättre på min hemsida.

Det spelar ingen roll hur fina ord du kan om din läsare inte förstår är det ingen idé att använda dom

Det kan vara superenkelt att glömma att det viktigaste är inte hur vi framställs i texten. Utan hur mycket förstå den på andra sidan?! För en text som läsaren inte förstår ger inget värde och vi som skriver har förlorat det viktigaste. Att skapa värde. Det finns för få i världen som kan förklara olika ämnen på ett enkelt sätt. Testa att kopiera in din text på den här sidan och se vad du får! Det är väldigt tydligt hur du har byggt upp din text, den här texten som jag skriver nu fick 28!

Plugin som hjälper dig

Om du inte vill hålla på med att kopiera texten hit och dig kan du om du ha wordpress använda dig av Yoast, där får du en live uppdatering på hur bra din text är medens du skriver. Men Jag tycker att lix är lite vassare. Här hittar du det pluginet som du kan lägga till på den wordpress. För mig handlar det inte bara om verktygen som du kan använda utan att våga testa olika saker. Testa skriv med olika ”röster” och se vilken som når bäst fram.

Just nu testar jag massa olika på Instagram och här på bloggen för att se vad som passar bäst. Hur viktigt tycker du det är med ett bra språk och lättläst är?

Vill du läsa mer?!

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer
Webbhotell kraften bakom en hemsida

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Typ alla vet att man måste ha ett webbhotell och domän när man ska ha en hemsida. Men vad betyder det egentligen på riktigt? Det är helt galet vad vi it branschen gillar att slänga med ord hit och dit. Det vet ju alla typ, men om man inte vet då? Ingen fara jag tänkte att vi kunde kolla lite på det. Så att du kan få ut mer av din hemsida....

läs mer

4 Kommentarer

 1. Annika

  Det måste jag pröva. För det här med att skriva är inte så lätt precis.

  Svara
  • Johanna

   Va kul. du får gärna berätta hur du tycket det var.

   Svara
   • Annika

    Ja, det kan jag göra. 😊

    Svara
    • Johanna

     Det tycker jag 🙂

     Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *