afterwork för bloggare i Göteborg
Varför finns afterwork för bloggare i Göteborg? Och du kan hänga med! [sponsrat]
22 maj, 2017
Har du koll på dina konkurrenter i bloggvärlden
Har du koll på dina konkurrenter i bloggvärlden?
30 maj, 2017

Är det lätt att hitta information om dig?

hitta information om dig

Allt finns på nätet eller mer det som du och andra har lagt upp. Att googla sig själv är inte alltid helt fel för att se vad det är som faktiskt finns på webben om dig. Vi kan inte ta bort saker på webben, men vi kan trycka de så långt bak i sökmotorn att ingen orkar trycka sig till det. För vi vill ju att när någon söker på oss att det bästa ska synas i sökningen. Vad är du mest stolt över som du har publicerat på webben? 

hitta information om dig

Vi har alltid valet, på vad vi vill lägga vår fokus. Du kan lägga fokus på att känna hur orättvist det är att din blogg inte kommer högst upp. Eller så kan du fokusera på hur du ska få det du vill komma högt upp.

Lista 10 saker som du är stolt över!

För att vi ska kunna öka värdet på de ställena som vi visa upp så måste vi också bestämma vad! Vad vill du visa upp och dela, vad är ditt egna budskap om dig själv. För att de ska hitta information om dig så måste du kolla på vad du vill ge för information. Lite som att skapa ditt CV på webben. Om du listar 10 saker du vill att folk ska hitta om dig så börjar vi därifrån. Det kan vara allt från sociala konton till blogginlägg som du har lagt lite extra kärlek på.

Hitta information och bygg upp den

Säg att du är extra stolt över ditt Instagram konto, vad behöver du ha på det för att du ska bli hittad på Google? Kanske ditt namn, du kanske ska skriva med ditt namn i fler inlägg, som att du avslutar ett mail? Når något upprepas betyder det att det är lite viktigare, men det finns ju alltid en balans emellan att informera vad som är viktigt och spam. Men den gränsen vet du inte för än du har testat. Att hitta information handlar alltid om de som delar den och att den visar hur viktig den är till sökningen. När någon söker på ditt namn hur kan du visa det som är viktigast? Och få in ditt namn i innehållet så att Google vet att det är detta som ska komma upp när någon söker på dig? Vi kan alltid påverka vad som kommer upp, men det kommer att kväva en del jobb. Som med mycket annat.

Tanken med detta inlägget att att vi ska börja tänka lite mer på vad vi vill visa och mindre på vad vi inte vill visa på webben. Att vi även ska kolla på hur andra ser oss, genom att se vad vi får upp i Google. Vill du se rena resultat utan Googles inblandning i att sökresultaten är personliga så använd dig av (duckduckgo) som jag gör. När jag vill ha resultat utan min historik är inblandad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *