Hur du inte blir fastkedjad i sociala media!

Detta inlägget är inspirerat av många som jag snackat med på sista tiden. Om det här att ständigt vara trött för att man fastnade på något socialt media. Stressen att behöva vara uppdaterad. Inte missa något. Den här ständiga FOMO (fear of missing out). Har du satt upp ett ramverk för dina sociala medier? 

fastkedjad i sociala media

Vad får du ut av att ständigt vara uppdaterad? För i slutändan så tar det ju tid av oss och det ska ju omvandlas till något vi vill ha. Som kanske inspiration eller energi.

Är det du som driver dina sociala medier eller är det dom som driver dig?

Innan kände jag att olika sociala medier tömde mig, som twitter. Som verkligen är min akilleshäl. Har aldrig känt att jag har förstått tjusningen det mediat. Det där bara med att fastna i telefonen, ska bara kolla 5 bilder/videos eller liknande till. Tro det eller ej men innan vi får till ett ramverk för hur vi ska jobba med våran närvaro på sociala medier så är det de som driver oss och vårt liv. Både privat och business!

Varför ramverk är viktiga och inte något lamt för en med kontrollbehov

Grejen med ramverk är att de är till för att visa dig vart du vill när du inte orkar eller kan ta aktiva beslut för att gå i rätt riktning. Det är helt enkelt för att slippa ställas inför samma val om och om igen, för du har redan valt detta. Vilket i sin tur gör att du behöver inte utvärdera saker som när du ska gå och lägga dig, eller när ska du logga ut och inte svara mer på chatten. För att du har redan bestämt det, så du behöver inte stå inför de valet varje kväll. Istället om det händer något viktigt som verkligen påverkar ditt liv sim bryter ramverket kan du ta upp och titta på det och göra ett annat val kanske.

Hur du bygger upp ditt ramverk så det fungerar

För mig fungerar det så att jag lägger ner min mobil klockan 21.00 varje vardag kväll. Stänger av alla notiser så att mobilen inte blinkar eller vibrerar av uppdateringar eller liknande. För grejen är att du bestämmer ju över ditt liv och dina ramverk. Ofta hör jag av föräldrar att det inte finns en chans att ha ett ramverk när man har barn. Eller rutiner för den delen. Grejen med ramverk och rutiner är att det är lite motsträvigt i början och ger oftast inte positiv respons med en gång men jag tror på att alla stora som små mår bra av en rutin. Som supernanny programmet (tv) oftast införde i hemmen.  Hur du får ditt ramverk att fungera, skriv ner det. Gör ett schema på allt. När har du din blogg tid? När ska du inte ha uppe din telefon? När ska du lägga ner för dagen? Skriv upp det och se om det funkar för dig.

Glöm inte att utvädera

Grejen med att få ett ramverk att fungera är att sätta det som ett projekt.

 • Planera hur det ska se ut
 • Bestäm en deadline
 • Genomför
 • Utvärdera när deadlinen är kommen

Utvädringen är din nyckel på att se vad var det som funkade och inte. För att saker och tin faller inte in som färdiga mallar utan man måste våga och orka testa. Finslipa och justera så att du skapar ett ramverk som passar just i ditt liv!

Har du ett ramverk satt för hur du spenderar din tid på sociala media? Lämna din tanke om frågan och detta inlägget i en kommentar!

Vill du läsa mer?!

Expertråden du bör undvika på dina sociala kanaler

Expertråden du bör undvika på dina sociala kanaler

Vill du lyssna på inlägget istället?! I detta inlägget tänkte jag ta upp de 3 råden som är väldigt skadliga som jag hört flera gånger om. Detta inlägget kommer helt enkelt handla om: börja om med nytt konto, publicera flera gånger om dagen och skriv på engelska så når du ut till fler. Dessa är skadliga och jag kommer att berätta varför. Skapa ett...

läs mer
13 skäl till du borde begränsa ställen du finns på sociala media

13 skäl till du borde begränsa ställen du finns på sociala media

Okej, jag tänkte att vi kunde göra en liten lista på vad jag har sett har negativ påverkan på din närvaro om du använder dig av för många platser på samma gång. De här punkterna gäller inte superstora företag som har flera resurser på plats för att sköta det massiva jobbet som sociala media är. utan som du och jag som sköter det själva. Och jag...

läs mer

2 Kommentarer

 1. Ossian

  Jag har precis bestämt mig för att stänga ner ett par av mina sociala medier. Exempelvis tycker jag att både LinkedIn och Facebook är onödigt för mig. Vad jag INTE kan bestämma mig för….det är vilka appar som skall bort. När jag väl skall slänga någon app är det alltid just den appen jag tror mig behöva. Fast varje gång. Grr, man blir galen. Men några SKALL bort.

  😉

  Svara
  • Johanna

   Ja linkedIn är ett riktigt tråkigt socialt media. Håller med dig appar är helt galet svårt att ta bort för man vet aldrig när man behöver just den appen, men då kanske man kan installera om den om det skulle hända 😉

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

0
  0
  Varukorg
  Din varukorg är tomTillbaka till butiken