Har du event-feber som jag
Har du event-feber som jag?!
17 maj, 2018
Olika mindset
Olika typer av mindset kan avgöra om du lyckas eller inte
4 juni, 2018

Applicera SEO på dina andra sociala kanaler

Applicera SEO på dina andra sociala kanaler

SEO är inte bara för din blogg du kan applicera det på alla dina kanaler. För i grund och botten så är SEO-anpassade inlägg anpassade efter människor. Och att föra med sig hur du tänker kring SEO in i dina sociala kanaler hjälper dig bara. Att ta med mig det som jag gör på bloggen i på mina sociala kanaler har hjälp mig jättemycket så jag tänkte det kanske kan hjälpa dig med?

Applicera SEO på dina andra sociala kanaler

När vi hoppar mellan de olika sociala kanalerna behöver vi inte glömma av SEO. För SEO handlar om mycket men för mig tolkar jag det som att snacka till personer på deras språk. Alla sociala kanaler har sitt språk och sina användare. Det gäller att hitta din plats där du vill vara och tycker det är kul att vara.

Observera kan vara det första steget

När det kommer till andra sociala kanaler som du inte äger som Instagram och linkande. Kan du börja med att observera det som görs på plattformen för att se vad som funkar och inte. Det kan vara att ställa sig dessa frågor:

  • Vad har de som får många likes gemensamt?
  • Är det någon speciell färg dom använder?
  • Vilket språk använder de?
  • Vilka emojis använder dom?
  • Publicerar dom samma saker som du kommer att göra?
  • Vad tror du är viktigt för att lyckas?

SEO är vad du gör det till

Yes, du har hört det förr och allt blir lite av avd du gör det till. Det handlar om vad du vill prioritera. Så frågan oftast inte har du tid med detta? Utan har du råd att inte göra det? När det kommer omkrig sig, vad har du för mål med din närvaro på webben? Vad är ditt syfte? Tunga frågor men tills du har frågat dom så skjuter du lite från höften och kanske lägger för mycket tid på fel saker. Så mitt tips är att samla din data svara på dina frågor och gör det till projekt där du kan gå in och justera och kanske till och med lägga ner sånt som inte funkar för dig!

Så kommer du våga dig på att testa SEO på alla dina kanaler?

2 Comments

  1. Sara Glavin skriver:

    Jag tänker inte alls på detta i mina andra kanaler. Men kanske att man ska det. Tänker dock att jag ska lära mig allt jag kan om webb först.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *