Applicera SEO på dina andra sociala kanaler

SEO är inte bara för din blogg du kan applicera det på alla dina kanaler. För i grund och botten så är SEO-anpassade inlägg anpassade efter människor. Och att föra med sig hur du tänker kring SEO in i dina sociala kanaler hjälper dig bara. Att ta med mig det som jag gör på bloggen i på mina sociala kanaler har hjälp mig jättemycket så jag tänkte det kanske kan hjälpa dig med?

Applicera SEO på dina andra sociala kanaler

När vi hoppar mellan de olika sociala kanalerna behöver vi inte glömma av SEO. För SEO handlar om mycket men för mig tolkar jag det som att snacka till personer på deras språk. Alla sociala kanaler har sitt språk och sina användare. Det gäller att hitta din plats där du vill vara och tycker det är kul att vara.

Observera kan vara det första steget

När det kommer till andra sociala kanaler som du inte äger som Instagram och linkande. Kan du börja med att observera det som görs på plattformen för att se vad som funkar och inte. Det kan vara att ställa sig dessa frågor:

 • Vad har de som får många likes gemensamt?
 • Är det någon speciell färg dom använder?
 • Vilket språk använder de?
 • Vilka emojis använder dom?
 • Publicerar dom samma saker som du kommer att göra?
 • Vad tror du är viktigt för att lyckas?

SEO är vad du gör det till

Yes, du har hört det förr och allt blir lite av avd du gör det till. Det handlar om vad du vill prioritera. Så frågan oftast inte har du tid med detta? Utan har du råd att inte göra det? När det kommer omkrig sig, vad har du för mål med din närvaro på webben? Vad är ditt syfte? Tunga frågor men tills du har frågat dom så skjuter du lite från höften och kanske lägger för mycket tid på fel saker. Så mitt tips är att samla din data svara på dina frågor och gör det till projekt där du kan gå in och justera och kanske till och med lägga ner sånt som inte funkar för dig!

Så kommer du våga dig på att testa SEO på alla dina kanaler?

Vill du läsa mer?!

Expertråden du bör undvika på dina sociala kanaler

Expertråden du bör undvika på dina sociala kanaler

Vill du lyssna på inlägget istället?! I detta inlägget tänkte jag ta upp de 3 råden som är väldigt skadliga som jag hört flera gånger om. Detta inlägget kommer helt enkelt handla om: börja om med nytt konto, publicera flera gånger om dagen och skriv på engelska så når du ut till fler. Dessa är skadliga och jag kommer att berätta varför. Skapa ett...

läs mer
13 skäl till du borde begränsa ställen du finns på sociala media

13 skäl till du borde begränsa ställen du finns på sociala media

Okej, jag tänkte att vi kunde göra en liten lista på vad jag har sett har negativ påverkan på din närvaro om du använder dig av för många platser på samma gång. De här punkterna gäller inte superstora företag som har flera resurser på plats för att sköta det massiva jobbet som sociala media är. utan som du och jag som sköter det själva. Och jag...

läs mer

2 Kommentarer

 1. Sara Glavin

  Jag tänker inte alls på detta i mina andra kanaler. Men kanske att man ska det. Tänker dock att jag ska lära mig allt jag kan om webb först.

  Svara
  • Johanna

   Man kan ju alltid ta lite i taget 😉 Men nu vet du i alla fall att det går!

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *