Vad gör du efter att du har publicerat ditt innehåll?

Många lägger allt sitt krut på innehållet på sina kanaler. Men det är när du har publicerat ditt innehåll som det största jobbet börjar. Om ingen vet vart du finns, hur ska de kunna ta del av det? Många gånger pratas det om att du måste dela upp din fokus i 2 delar, innehållet och marknadsföringen.Vad är viktigast innehållet eller marknadsföringen?

Vad gör du efter att du har publicerat ditt innehåll?

Vad vill jag komma med detta inlägget? Att uppmärksamma dig på hur du gör och ge dig lite inspiration i vad du kan göra om du vill testa. Detta är ingen riktlinjer på hur du lyckas till 100% utan testa det kanske funkar för dig som det har gjort för mig.

Använda sig av en checklista/vana

Du har precis tryckt på publicera, vad händer sen?

 • Dela på dina sociala kanaler (facebook, instagram och så vidare)
 • Interagerar med andra som skriver om samma sak
 • Kommentera hos andra

Är nog det vanligaste har du fler tips lämna dom gärna i en kommentar. Det är alltid kul att se vad du gör efter att du har publicerat.

Vart lägger du mest fokus?

80-20 regeln är sjukt gammal nu men inte mindre aktuell. Regeln för att växa handlar om att lägga 80% av din budget på marknadsföring och 20% på att skapa innehållet. Så om du har 1 timme i budgeten då lägger du 20% (12 minuter) på att ta kortet, skriva innehållet och publicera. 80% (48 minuter) på att marknadsföra ditt innehåll på olika sätt. Låter detta orimligt?! Hur lång tid tar det att ta en selfie egentligen? Därför kan det vara smart att bunta ihop skapandet av innehållet, för då kan du speeda upp processen. Om du istället tar en dag då du skapar allt ditt innehåll för 7 dagar, säg 1 inlägg om dagen. Då blir det 84 minuter för att skapa innehållet och då har vi helt nya förutsättningar.

Nu är planeringen av innehållet med

Det som ofta glöms i 80/20 regeln är planeringen som jag personligen lägger in. så för mig är det mer:

 • 20% Planering
 • 20% På att skapa innehållet
 • 60 % Marknadsföring

Detta är inte ett flöde som jag gör varje gång jag uppdaterar utan jag gör all planering för visst antal dagar och sedan gör jag innehållet vid ett annat tillfälle. För att jag har märkt att om du håller dig till en uppgift i taget när det kommer till speciellt innehålls-skapande. Det är lättare att sätta sig och skriva fler inlägg på ett sträck än att skriva ett då och då för du har en uppstartssträcka.

Tar du aktiva val på vart du lägger din fokus?

Så nu kommer vi till slutet. Marknadsför du ditt innehåll när du har tryckt på publiceringsknappen? Eller är det något du ska börja testa nu eller kanske till och med lägga mer tid på. Med detta inlägget ville jag utmana dig på att tänka på vad gör du med ditt innehåll efter att du tryckt på publiceringsknappen. Har du tips eller trix på hur du gör del gärna med dig. Jag uppskattar det super mycket!

Vill du läsa mer?!

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer
Webbhotell kraften bakom en hemsida

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Typ alla vet att man måste ha ett webbhotell och domän när man ska ha en hemsida. Men vad betyder det egentligen på riktigt? Det är helt galet vad vi it branschen gillar att slänga med ord hit och dit. Det vet ju alla typ, men om man inte vet då? Ingen fara jag tänkte att vi kunde kolla lite på det. Så att du kan få ut mer av din hemsida....

läs mer

8 Kommentarer

 1. Tina

  Tack för bra inlägg. Ska bli bättre på att planera mina inlägg, som du skriver göra fler samtidigt när jag ändå är i skrivarflöde. Inget tips till dig i dag, men återkommer

  Svara
  • Johanna

   Okej, då väntar jag på ditt tips när du återkommer med det 🙂 Ska bli spännande att höra din vinkel.

   Svara
 2. Martina

  Håller med! Efter ett inlägg är publicerat så måste det ut, ut, ut så att folk kan läsa och ta del av det!

  Svara
  • Johanna

   Ja haha, nästan panik att man ska trycka ut det. För hur annars ska någon kunna hitta dig!?

   Svara
 3. Annika

  Hoppla! Det var bra och konstruktiva tankar och förslag. Tack för finfina enkla knep igen!

  Svara
  • Johanna

   Vad kul att du gillar det! Tack för att du lämnade dina tankar om det!

   Svara
 4. Sandra

  Så himla bra, har aldrig tänkt på det på det sättet förut. Ska jobba på att bli bättre på marknadsföring.

  Svara
  • Johanna

   Vad kul, det ska bli kul att se hur du jobbar med din marknadsföring.

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *