Guiden för att våga marknadsföra sig själv

Det har varit sjukt svårt för mig att våga marknadsföra mig. Som egenföretagare är det avgörande om du kan leva på det eller inte. Vågar vi berätta hur jävla bra vi är?

våga marknadsföra

För mig har det varit en jävla uppförsbacke att komma dit jag är i att kunna marknadsföra mig. Och därför tänkte jag varför inte dela med mig? Det finns ju inget jag behöver hålla hemligt hur man lyckas att våga marknadsföra sig.

Börja med att dokumentera istället för att marknadsföra dig

Vi behöver inte lägga tyngden i att berätta vad vi kan och känna oss skrytiga. Vi kan enkelt dokumentera vad vi gör. Som jag har förstått det är det många gånger vi låser in oss i en känsla. Och genom att enkelt definiera om det så kan vi låsa upp det. Gå från jag är till jag har gjort.

Handlingsbara steg

Komplettera hur jag…. med saker som du har gjort.

Tips på hur jag skrev dom, och glöm inte att det behöver inte vara så himla seriöst.

Hur jag gjorde min fågel tam.
Hur jag byggde min egna dator.
Hur jag byggde ihop en bokhylla från ikea
Hur jag läste 100 böcker på ett år.
Hur jag bakade bullar från scratch.
Hur jag varvade lego Harry Potter.

Hur jag …. fortsätt med 20 egna och det kommer bli lättare.

Sen tycker jag det är superkul att ta ut några och lägga ihop dom till en lite pitch. Som en fågeltämjare som älskar att bygga datorer och fyller min egen byggda Ikea bokhylla med 100 böcker som jag har läst. Lek lite med dina erfarenheter och se vad du kan få fram för kul som beskriver dina kunskaper.

Du bär på mer kunskap än vad du tror

Det jag vill säga med detta inlägget är att det an vara jobbigt att våga marknadsföra sina kunskaper. Just för att men inte känner att man har några. Eller har något unikt att komma med. Men det är det som är så awesome du har en unik kombo. För att det inte ska bli för mycket kan du börja med en grej i taget som du har dokumenterat.

Sammanfattning

Börja med att dokumentera vad du har gjort. I stället för att krångla till det med titlar och annat. Genom att släppa lite på pressen att hitta den perfekta titeln är det absoluta enklaste sättet att börja marknadsföra dig själv genom att skriva det du gör eller har gjort.

Vill du läsa mer?!

Har du svarat på din marknadsförings viktigaste fråga?

Har du svarat på din marknadsförings viktigaste fråga?

Lyssna på inlägget här: Vill du att dom ska komma till dig eller vill du gå till dom? Nej den kanske inte är superlätt att förstå denna frågan från början men den har den största betydelsen för vilken typ av strategi som du lägger upp. För egentligen är frågan passiv eller aktiv marknadsföring, vad vill du lägga din tid på?  Passiv marknadsföring...

läs mer
Arketyper vad det är och vad du kan göra med det

Arketyper vad det är och vad du kan göra med det

Lyssna på innehållet: Tänker fokusera på arketyper inom film och litteratur för att jag tror att det kan vi applicera på grejer vi gör på webben. Typ som i marknadsföring. Första gången jag kom såg ordet trodde jag det hade nått med arkeologi att göra, helt enkelt gamla saker. Men det har med Formandet av identiteter. Som skolans nörd. En arketyp...

läs mer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *