Följartåg på Instagram, test och min åsikt

Detta inlägget är baserat på att jag har varit med en gång i ett följartåg. Då du och ett gäng går ihop och postar samma bild med länkar till varandra, alla följer varandra helt enkelt. Det var inte jag som höll idet, så inte mitt påhitt. Till första anblick är det ett lysande sätt att hitta nya att följa och följare på samma gång. Dock var det mycket som fick mig att lyfta på mina ögonbryn. 

följartåg test på Instagram

Jag är antagligen inte rätt målgrupp. När det kommer till min nisch är jag ju väldigt nischad, min blogg handlar inte om min vardag eller om barn. Lika så Instagram. För mig handlar det om utveckling, driv och framför allt hur kan man bygga på sig själv. Det är inte så att jag sitter och surar för att folk har börjat av-följa mig nästa direkt efter att de började följa. Jag ser det på två sätt.

De är inte min målgrupp eller så vill de växa sina egna konton med följa/av-följa metoden

Följa för att sen av-följa när du fått följaren på tråden känns lite som en skum metod. Den funkar så där, men så länge folk inte upptäcker att du av-följde dom så funkar det ju. Om du använder den metoden är du dock ingen genuin person. Min åsikt bara. Sen har vi de som inte alls passar in på mitt konto som också har av-följt. För det är ju lite av en balans där emellan mängden och rätt följare. Allt för många ser mängden och inte allt annat som finns på kontot. Och det som är knäppt är ju fler du får, ju snabbar ökar du i antal. Det är som om många följer dig så tror andra att det här måste vara bra då redan många följer?

Vad fick jag ut?

Jag har börjat följa drygt 300 personer som följer mig tillbaka. Just nu tittar jag datan som är insamlad. Visst är det kul att ha växt snabbt, men jag är mer nyfiken på det mänskliga beteendet bakom. Vad gör det till en framgång? Vilka kommer att stanna? Vilka olika stilar har det på sina konton. Vilken nisch och så vidare. För mig personligen är det alltid kul att se vilka följer reglerna, hur tydliga är dom och vad får vi ut i slutändan? Men vad som är viktigast är att vi har testat det nu.

Det jag tycket är mest intressant

Det hela börjar med att vi är 15 personer i en chatt som kommer överens om detta förljartåg. Att man ska följa varandra och sen lägga ut en länk till varandras konton så att man kan hitta nya följare. I grund och botten, vi följer alla som följer oss. Men det hela fallerade redan innan då alla i chatten inte följde varandra från början. Så jag av följde de som inte höll upp den änden, inget mer med det. Mitt innehåll kanske inte tilltalade personen och det är helt okej. Min nyfikenhet kommer fram och undrar varför följde inte vissa personer reglerna som sattes upp? För det hela var en testomgång och om du inte går in till 100% hur kan du då tolka slutresultatet ordentligt? Om det blir en nästa gång måste det finnas tydligare regler så att alla är med på noterna. En notering till mig själv så att detta konceptet kan utvecklas om det behövs.

Vad tror du om sådana här följartåg? Funkar dom eller tar det för mycket tid? Lämna din tanke i en kommentar!

Vill du läsa mer?!

Expertråden du bör undvika på dina sociala kanaler

Expertråden du bör undvika på dina sociala kanaler

Vill du lyssna på inlägget istället?! I detta inlägget tänkte jag ta upp de 3 råden som är väldigt skadliga som jag hört flera gånger om. Detta inlägget kommer helt enkelt handla om: börja om med nytt konto, publicera flera gånger om dagen och skriv på engelska så når du ut till fler. Dessa är skadliga och jag kommer att berätta varför. Skapa ett...

läs mer
13 skäl till du borde begränsa ställen du finns på sociala media

13 skäl till du borde begränsa ställen du finns på sociala media

Okej, jag tänkte att vi kunde göra en liten lista på vad jag har sett har negativ påverkan på din närvaro om du använder dig av för många platser på samma gång. De här punkterna gäller inte superstora företag som har flera resurser på plats för att sköta det massiva jobbet som sociala media är. utan som du och jag som sköter det själva. Och jag...

läs mer

12 Kommentarer

 1. Mia

  Jag vet inte om jag är “snobbig”, men för mig känns följartåg ganska ointressanta. Jag är inte så intresserad av tillväxt på det sättet, även om jag skulle kunna haka på som ett experiment precis som du ? Jag är så himla nöjd med dem som följer mig i dagsläget. Jag får så mycket engagemang och kärlek, och försöker efter bästa förmåga ge det tillbaka. Det är liksom drivkraften. Inte tillväxten i antalet followers.

  Svara
  • Johanna

   Haha du är inte snobbig. Selektiv skulle jag säga. Jag håller med dig din instagram ger alltid energi ❤️

   Svara
 2. Siranee

  I två timmar när det vällde in så var man hooked och övervält av siffrorna som tickade på. Allt för experiment och statistik. Det lustiga att folk som var vänner och andra som redan följde en slutade följa istället.

  Svara
  • Johanna

   Ja de va spännande resultat ? De behövs verkligen några dagar så vi kan kolla va det verkligen gav.

   Svara
 3. Emma - På Smällen!

  Jag är av den åsikten att din blogg är en blogg som ALLA bloggare borde följa tycker såklart att folk borde inse vilken guldgruva din instagram är och vara glada för att dom har hittat till dig och inte tvärtom. Haha! Med det sagt så tänker jag att dom som börjar följa dig i följartåget upptäcker dig på samma gång, men jag förstår precis vad du menar. Jag fick cirka 250 följare och bara 3 avföljde men fler kommer säkert droppa av. Det ska bli spännande att se det slutgiltiga resultatet sen. Jag tror dock inte följartåg kommer blir så långvariga, det var många följare som kommenterade besviket att dom hade blivit avföljda bara nån timme senare. Jag är dock en genuin person och kommer följa dom jag har börjat följa så länge dom inte avföljer mig eller postar saker som jag inte sympatiserar med. Det var kul att testa i alla fall och jag gör det nog gärna fler gånger ?

  Svara
  • Johanna

   Tack❤️ mycket kärlek i din kommentar ? jag håller med dig de enda sättet en sån här grej kommer att överleva är om de som deltar är genuina.

   Svara
 4. Johanna

  Intressanta funderingar du har. Jag är inte med i ett följartåg så tillvida att jag är länkad i en men jag gick in i en och följde de som var där. Främst för jag tycker det är kul att se hur andras dagar ser ut. Snubblade sen över ett inlägg över just det här avföljar beteendet. Här är jag väldigt blåögd och tänkte verkligen ”va gör dom så, men varför” . Trist i så fall. Nu har jag väldigt dålig koll på min följar statistik. Den är inte så viktig för mig. Jag uppskattar mer när man får ett hjärta eller ett pepp. Sen kan dom som fiskar followers fullt gå nån annanstans

  Svara
  • Johanna

   Tack för dina grymma tankar! Jag håller med likes och kommentarer är roligast ?

   Svara
 5. Linda

  Grymt skrivet Johanna! Så trist när det avföljs!Har hakat på o följt en del. Nån har avföljt men d lär bli fler.

  Svara
  • Johanna

   Tack, ja det är trist. Jag är så himla nyfiken på varför med. Men vi får se helt enkelt om en vecka eller så hur det ser ut 🙂

   Svara
 6. Jeanette

  Dessa följartåg är nästan det enda jag ser i mitt flöde nu. Jag hängde på två-tre såna tåg men inte närheten så har alla följt mig tillbaka och då brister idén direkt. Så jag orkar inte mer ?
  Sv: Vad kul att du gilla inlägget och boktipsen ? Det är bra att kunna skriva ner titlar man kommer över och ha när idéerna tryter.
  Vilka böcker läser du nu?

  Svara
  • Johanna

   Tack ❤️ ja follow trains har blivit stort.
   Jag läser big magic & irresistible magic. En för utveckling och en för att låta hjärnan varva ner ?

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

0
  0
  Varukorg
  Din varukorg är tomTillbaka till butiken