Black hat SEO, Sponsrade inlägg som ligger på gränsen2 min läsning

Ända sedan sökmotorn uppfanns har vi arbetat för att få ett så bra sökresultat som möjligt. Det betyder också att många har försökt att ta en genväg till toppen, det brukar heta black hat. Det började med länkfarmar och nu i en modernare tappning sponsrade inlägg. 

Black hat och sponsrade inlägg

Jag vet inte om du minns i början av 2000-talet, de här sidorna som bara innehöll länkar till olika sidor, inget annat. De så kallade länkfarmarna som var det första primitiva sätten att komma högt i sökmotorerna.

Dagens länkfarmar är mer avancerade

Sponsrat innehåll är dagens länkfarm. I sökordsoptimering är en länk till en sida värt mycket om den kombineras med rätt text och bilder. Vi bloggare idag som skriver sponsrade inlägg är lite som en avancerad länkfarm. Därför kan du få skamliga erbjudande från företag som vill ha sin länk på din blogg. Vi måste helt enkelt alltid granska vad vi har för länkar på våra bloggar. För om vi länkar till något som sökmotorerna bannar så kommer vi att tappa värde på våra bloggar.

Vad är det som gör ett sponsrat inlägg black hat?

Om vi tittar på det från det simplaste sättet, black hat är ett sätt att försöka ta genvägar till ett bra sökresultat. Fuska sig till en plats och det kan man hårdra till företag som ger produkter eller betalar för att få finnas i din blogg. Det här med sponsrade inlägg ligger verkligen i gråzonen då du får betalt för att hjälpa ett företag att komma högre upp i den organiska sökningen.

För ett företag är ett inlägg hos dig mer än bara exponering för dina läsare, det är även en bättre plats i google.

Ibland vet inte företag att de faktiskt köper sig en bättre plats i google. Så glöm inte att upplysa om det när du förhandlar med ett företag om ersättningen för ett sponsrat inlägg.

One thought on “Black hat SEO, Sponsrade inlägg som ligger på gränsen2 min läsning

  1. Pingback: Vad får dig motiverad? - Tappakilon.com - En blogg om en hälsosam...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *