Black hat SEO, Sponsrade inlägg som ligger på gränsen

Ända sedan sökmotorn uppfanns har vi arbetat för att få ett så bra sökresultat som möjligt. Det betyder också att många har försökt att ta en genväg till toppen, det brukar heta black hat. Det började med länkfarmar och nu i en modernare tappning sponsrade inlägg. 

Black hat och sponsrade inlägg

Jag vet inte om du minns i början av 2000-talet, de här sidorna som bara innehöll länkar till olika sidor, inget annat. De så kallade länkfarmarna som var det första primitiva sätten att komma högt i sökmotorerna.

Dagens länkfarmar är mer avancerade

Sponsrat innehåll är dagens länkfarm. I sökordsoptimering är en länk till en sida värt mycket om den kombineras med rätt text och bilder. Vi bloggare idag som skriver sponsrade inlägg är lite som en avancerad länkfarm. Därför kan du få skamliga erbjudande från företag som vill ha sin länk på din blogg. Vi måste helt enkelt alltid granska vad vi har för länkar på våra bloggar. För om vi länkar till något som sökmotorerna bannar så kommer vi att tappa värde på våra bloggar.

Vad är det som gör ett sponsrat inlägg black hat?

Om vi tittar på det från det simplaste sättet, black hat är ett sätt att försöka ta genvägar till ett bra sökresultat. Fuska sig till en plats och det kan man hårdra till företag som ger produkter eller betalar för att få finnas i din blogg. Det här med sponsrade inlägg ligger verkligen i gråzonen då du får betalt för att hjälpa ett företag att komma högre upp i den organiska sökningen.

För ett företag är ett inlägg hos dig mer än bara exponering för dina läsare, det är även en bättre plats i google.

Ibland vet inte företag att de faktiskt köper sig en bättre plats i google. Så glöm inte att upplysa om det när du förhandlar med ett företag om ersättningen för ett sponsrat inlägg.

Vill du läsa mer?!

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer
Webbhotell kraften bakom en hemsida

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Typ alla vet att man måste ha ett webbhotell och domän när man ska ha en hemsida. Men vad betyder det egentligen på riktigt? Det är helt galet vad vi it branschen gillar att slänga med ord hit och dit. Det vet ju alla typ, men om man inte vet då? Ingen fara jag tänkte att vi kunde kolla lite på det. Så att du kan få ut mer av din hemsida....

läs mer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *