Vilken passion är din blogg baserad på?

Skulle du säga att en blogg som är baserad på en passion är bättre än andra bloggar? Är det en skillnad på bloggare som har en passion för att visa upp och en som brinner för ämnet den skriver om? Många funderingar på vad som gör en blogg bra, vad som gör att en blogg slår igenom. Att blogga 2.0 är att blogga om sin passion.

Vilken passion är din blogg baserad på

Visst finns det många passionslösa bloggar som blir stora idag. I en diskussion med en nära vän rotade vi runt bland många stora bloggar i Sverige och fann att de var något passionslösa. De var mer titta på vad jag har, vilket i sig kan vara en passion att äga saker. Men i detta inlägget tänkte jag att vi skulle fokusera på de passionerna som vi inte kan ta på.

Det är aldrig fel att följa sin passion

Det finns något extra när man blir fångad av någons passion, ett ämne som någon brinner för. Det där extra som bara du kan ge dina läsare om du verkligen brinner för det du skriver om. Visst kan du brinna för materiella saker, men det gör så många andra och det visar inte lika mycket hur unik du är. Vad du kan ge dina läsare.  Vilken passion som din blogg bygger på kan både förbättra och försämra dina chanser till att hitta läsare som är rätt för din blogg. Som jag i ett tidigare inlägg har skrivit om att det inte är en blogg äter blogg värld  men att skriva om ett ”vanligt” ämne kräver att du brinner extra mycket för det, just för att nå ut. Då ”bruset” är större och många kan redan vara ”mätta” på det du skriver om. Så om du inte känner att det här är det bästa jag vet i hela världen, kan det vara en idé och titta på om det finns något som du brinner mer för?

Vilken passion är din blogg baserad på?

Jag personligen brinner för att inspirera dig att ta aktiva beslut när det kommer till din blogg och lite andra ställen i livet. För det är verkligen fantastiskt att bestämma själv och inte vänta på att någon annan ska göra dina val åt dig. Det är en passion att driva bloggvärlden framåt så att den inte står och trampar på samma ytliga ställe som nu. Att de bloggarna som ska synas mest är de som bygger på passionen. Att ge sina läsare något istället för att visa upp en hopsnickrad fasad, där inte bloggare längre beskriver sina läsare som att de inte känner bloggaren alls. Att bli mer mänsklig och vara ödmjuka emot varandra. Det brinner jag, vilken passion är din blogg baserad på?

Svårt att bestämma sig?

När jag fikade med den super duktigt entreprenören Sofia som bygger sitt företag på passionen att förbättra förmedlingen av budskapet i text. Pratade vi om att :

Kill your darlings.

Att även hur bra meningarna/passionerna/sakerna är måste du utvärdera om de hjälper ditt budskap eller inte. Ibland måste vi ”Kill our darlings” för att få fram det vi vill säga till mottagaren, hur kärt vi än håller om det. Som med denna bloggen har jag valt och tagit bort så att budskapet blir mer klart. Tänk vad förvirrande det hade varit om du helt plötsligt kom in på bloggen och så skriver jag om Teenage mutant ninja turtles eller att du fick ett recept på kladdkaka. Det är super svårt men för att nå fram behöver du ta aktiva val kring vad du vill säga.  Valet är ditt, vilken passion är din blogg baserad på?

Vill du läsa mer?!

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer
Webbhotell kraften bakom en hemsida

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Typ alla vet att man måste ha ett webbhotell och domän när man ska ha en hemsida. Men vad betyder det egentligen på riktigt? Det är helt galet vad vi it branschen gillar att slänga med ord hit och dit. Det vet ju alla typ, men om man inte vet då? Ingen fara jag tänkte att vi kunde kolla lite på det. Så att du kan få ut mer av din hemsida....

läs mer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *