Vem bär ansvaret att skydda ditt innehåll?

29 september, 2015

Först och främst, vi som skriver och publicerar bär ansvar över det vi gör. Vi bär också ansvar för vad andra människor gör på våran del av nätet. Det betyder att du hålls ansvarig för allt som händer på din sida. Oavsett om det handlar om kommentarer eller det du skriver om. Men hur kan vi hantera våra sidor så att vi skyddar oss och ta det ansvaret som vi måste?

Vem bär ansvaret att skydda ditt innehåll-

Att skydda ditt innehåll är inte bara att skydda sig emot att någon tar dina skapelser utan även skydda den miljön som du vill skapa på din blogg. Attityden som din blogg har och de som uttrycker sig i den. Det blir viktigare och viktigare att vi har ett starkt varumärke som visar vilka vi är. Det betyder även att vi måste kontrollera det som skrivs på våra sidor och rensa bort det som kan vara direkt skadligt för vår identitet/varumärke.

Att reglera kommentarer och godkänner alla efterhand har du stora möjligheter att kontrollera hur andra ser på din sida. För det är ju tyvärr så att tillåter du ett övertramp, blir det öppet för alla att uttrycka sig som de vill emot dig och din sida. En av de sakerna som du måste göra för att skydda ditt innehåll och din identitet på nätet är att ställa in din sida på att alltid godkänna nya kommentarer manuellt.

Att godkänna varje kommentar ger dig även en möjlighet till en djupare kontakt med dina läsare och chansen att svara på deras frågor. Det kan ta tid, men är inte du och dina läsare värd en blogg som är fantastisk i varje skrymsle av sidan. Och framförallt fri från hat och knäppa kommentarer. Kommentarerna på din sida är också en del av ditt innehåll även om du inte har skrivit det själv.

Vem tycker du bär ansvaret för att skydda ditt innehåll?

Vill du läsa mer?!

Bloggplanering 2.0 med en gåva

Bloggplanering 2.0 med en gåva

För att inte låta bloggen ta över hela livet så har jag märkt att planera sina inlägg hjälper super mycket. Speciellt...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0