29 september, 2015

Vem bär ansvaret att skydda ditt innehåll?

Först och främst, vi som skriver och publicerar bär ansvar över det vi gör. Vi bär också ansvar för vad andra människor gör på våran del av nätet. Det betyder att du hålls ansvarig för allt som händer på din sida. Oavsett om det handlar om kommentarer eller det du skriver om. Men hur kan vi hantera våra sidor så att vi skyddar oss och ta det ansvaret som vi måste?

Vem bär ansvaret att skydda ditt innehåll-

Att skydda ditt innehåll är inte bara att skydda sig emot att någon tar dina skapelser utan även skydda den miljön som du vill skapa på din blogg. Attityden som din blogg har och de som uttrycker sig i den. Det blir viktigare och viktigare att vi har ett starkt varumärke som visar vilka vi är. Det betyder även att vi måste kontrollera det som skrivs på våra sidor och rensa bort det som kan vara direkt skadligt för vår identitet/varumärke.

Att reglera kommentarer och godkänner alla efterhand har du stora möjligheter att kontrollera hur andra ser på din sida. För det är ju tyvärr så att tillåter du ett övertramp, blir det öppet för alla att uttrycka sig som de vill emot dig och din sida. En av de sakerna som du måste göra för att skydda ditt innehåll och din identitet på nätet är att ställa in din sida på att alltid godkänna nya kommentarer manuellt.

Att godkänna varje kommentar ger dig även en möjlighet till en djupare kontakt med dina läsare och chansen att svara på deras frågor. Det kan ta tid, men är inte du och dina läsare värd en blogg som är fantastisk i varje skrymsle av sidan. Och framförallt fri från hat och knäppa kommentarer. Kommentarerna på din sida är också en del av ditt innehåll även om du inte har skrivit det själv.

Vem tycker du bär ansvaret för att skydda ditt innehåll?

Vill du läsa mer?!

9 idéer som förändrar din blogg

9 idéer som förändrar din blogg

Älskar inte du listor? Jag älskar verkligen listor. Så jag tänkte varför inte en lista?! 9 idéer som förändrar din blogg eller hur du kanske ser på den. Vi blir allt fler och fler bloggar, det är verkligen ett fantastiskt sätt att dela sina erfarenheter med hela världen. Eller i alla fall dom som tala det språket som du skriver i.  Det är ingen...

läs mer
Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  • Vem bär ansvaret att skydda ditt innehåll?
  • 9 idéer som förändrar din blogg
  • Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben
  • Sidor
  • Bransch hemligheter direkt i din inkorg