10 september, 2015

Varje grym blogg börjar med papper och penna

Det händer något när du sätter dig ner och börjar skriva för hand. Det är lättare att se om idén håller eller inte. Det är också lättare att stryka sånt som du inte tycker om utan att det lämmar ytan tom. Men framförallt så får du ner dina idéer innan de hinner försvinna. Det du inte tar vara på för stunden glöms oftast bort. Hur ska vi kunna ta vara på alla våra idéer på ett smart sätt?

våra idéer med papper och penna

Jag är för allt som digitaliseras, men tyvärr har det inte kommit något på marknaden som kan slå papper och penna. Det finns ju en del digitala lösningar som, tal till text, eller varför inte en vanlig hederlig diktafon. Men inga av dessa sakerna har kickat igång inspirationen som att stätta sig ifrån alla skärmar och börja skriva ner ett ämne. Ta blogg som exempel, sedan börja skriva ner tio underkategorier till just ämnet blogg.

 1. Olika bloggtyper.
 2. De bästa ställena att blogga på.
 3. De bästa sociala medier att komplettera sin blogg med.
 4. Skapa blogginlägg på Instagram en trend som växer sig starkare.
 5. Vad gör en till en toppbloggare?
 6. Vad är den mörka sidan av bloggvärlden?
 7. Koppla ihop bloggen med dina sociala medier.
 8. Att blogga på egen sida, för och nackdelar.
 9. Vad gör en till en seriös bloggare?
 10. Dags att sluta blogga? Hur du kan spara dina inlägg men inte ha kvar bloggen?

penna

Sedan kan man dra det ett steg längre och skriva underkategorier på de 10 olika, ta bara de olika bloggtyper. Modebloggarna, hälsobloggarna och de som bloggar på den mörka sida av bloggvärlden. Bloggtyper som kommenterar och de som inte gör de. Det finns oändligt mycket som du kan skapa med papper och penna. Det enda som krävs av dig är att du flyttar dig från skärmen och börjar skriva.

Eller är det så lätt?
Nej inte alltid lätt, men om du får en briljant idé tycker jag att du ska ha möjligheten att snabbt få ner den. Det är därför jag alltid har med mig ett anteckningsblock och en penna (eller många pennor) för att just i det ögonblicket när kreativiteten blixtra till ska du ha möjlighet att få ner den. Även om det går snabbt att skriva på telefonen eller liknande är det inte samma sak om att ha alla idéer samlade i en lite bok. En bok som är skriven av dig för dig!

Har du med dig en anteckningsbok när du är utanför hemmets väggar? Om du inte har en anteckningsbok med dig, vad skulle behövas ändras på för att du ska ta med dig en?

 

Vill du läsa mer?!

2 Kommentarer

 1. birgitta

  Hej!
  Använder du en diktafon för att samla idéer på språng? Jag har haft en app i mobiltelefonen, som jag dessutom har börjat använda när jag intervjuar intressanta personer som jag ska skriva om. Men skulle behöva uppgradera och köpa en riktig diktafon som funkar bättre. Tänkte höra om du har nån erfarenhet? Har kikat på en från Philips, https://www.dictation.philips.com/se/
  men vet inte vilken jag ska välja. Har du tips?

  Svara
  • Johanna

   Nej jag använder inte en diktafon, utan tal till textfunktionen som google har för att få ner saker på språng. Annars älskar jag anteckningsböcker. Men ska helt klart kolla in diktafoner! Tack för inspirationen.

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0