Varför underskattas bloggares arbetet?

Möts du med av ibland, jaha du är en sån där bloggare?! Du gör inget vettigt med ditt liv då?! De förutfattade meningarna som verkligen nervärderar det jobbet som det är att driva en blogg. Det spelar ingen roll hur många läsare du har inläggen tar lika lång tid att göra oavsett hur många läsare du har. 

Varför underskattas bloggare

Det känns som att vi är tvungna att försvara vårt intresse, förklara att alla bloggar inte är lika. Att blogga är ju så mycket mer än att ta en selfie och trycka på publicera.

Vad det krävs av en bloggare

När vi läser ett inlägg kan det vara lätt att tänka att det bara var för bloggaren att tryckte på en knapp och så var allt klart. Att vara bloggare är som ett samlingsnamn för:

 • Fotograf
 • Fotoediterare
 • Copyrighter
 • Marknadsförare
 • Webbdesigner
 • Research assistent
 • Sociala medier ansvarig
 • Korrekturläser
 • Publiceringsansvarig

Det finns säker något jag har glömt för att det är så många olika roller du har som bloggare. Det hela handlar om att hitta en balans emellan dom. Vissa saker kommer vi alla behöva lite hjälp med då inlärningskurvan är lite vassare än andra delar.Varför underskattas bloggare pin

Men varför underskattas bloggares arbete?

Många av personerna som nedvärderar bloggarens arbete bakom bloggen har oftast bara kommit i kontakt med bloggar som håller en sämre kvalitet. Det är ju just det i blogg världen, det finns mängder av fantastiska bloggar. Men det finns också de som skriver en rad och bara lägger upp en selfie och tyvärr är det antagligen dessa bloggar som den ignoranta personen mitt emot dig har sett.

 

Vi måste bli mer stolta för det vi gör

Än så länge är det lite tabu att snacka om att man bloggar, varför ska det vara så? Dags att tysta alla skeptiska röster genom att visa hur fantastisk din blogg är.  Känner du att din blogg inte är så fantastisk som du skulle vilja? Det finns inget som hindrar dig att skapa den bloggen som du vill visa upp för alla. Vi alla måste öva på att vara med stolta över det vi faktiskt skapar på nätet.

Länka in din blogg i en kommentar och berätta vad du gillar mest med att blogga!

Vill du läsa mer?!

Bloggplanering 2.0 med en gåva

Bloggplanering 2.0 med en gåva

För att inte låta bloggen ta över hela livet så har jag märkt att planera sina inlägg hjälper super mycket. Speciellt...

6 Kommentarer

 1. natalia

  Så sjuktn bra inlägg, en riktig tankeställare!

  Svara
  • Johanna

   Tack 🙂

   Svara
 2. Diana

  Jag fullkomligt älskar att blogga för att jag brinner för att knappa på tangenterna, älskar att få ur mig en text, passionen i att få ner tankar på datorn, på en sida, på min blogg. Jag skrev alltid dagbok förut, men nu är bloggen allt för mig. Oavsett om det är något jag kan leva på eller inte så slutar jag inte blogga. Sen att man får respons på det man skriver och gör är ett stort bonus som får en att vilja skriva ännu mer. Det blir en härlig cirkel där jag får mina läsare att må bra som i sin tur kommenterar och får mig att må bra. 🙂

  // http://www.lamadre.se

  Svara
  • Johanna

   Ja det är verkligen en grym cirkel med att få sina läsare att må bra och att sedan få kommentarer 🙂

   Svara
 3. Liselotte

  Oj, det är så mycket som jag älskar med min blogg. Till en början var det för att jag älskar att skriva, och alltid har gjort. Med tiden kom jag att börja känna lika stor passion för fotografering, så bloggen blev även ett sätt för mig att visa mina foton. Som en grym bonus har träffat vänner via bloggen, och fått möjlighet att gå på roliga bloggevents.

  http://blogg.fotoliselotte.se/

  Svara
  • Johanna

   Vad kul! Ja bloggen öppnar många dörrar.

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0