Varför jag går upp klockan 5 på morgonen

Men du jobbar ju hemifrån du kan gå upp när du vill? Varför gå upp klockan 5? Först och främst nej jag är ingen morgon människa. Har alltid älskat kvällar och nätter. Det var länge som jag sa – Jag är ingen morgon människa.

Att gå upp klockan 5

Att gå upp tidigt på morgonen har väldigt lite med morgonen att göra. Det har göra med vad du gör på kvällen.

Hur ser det ut innan vi går och lägger oss

Vad gör du innan du går och lägger dig egentligen? Jag brukade som de flesta tror jag, titta på tv innan jag gick och la mig. När klockan slog 22 brukade jag kolla på nyheterna och sedan gå och lägga mig. Det var verkligen inget bra sett att avsluta kvällen på. Under tiden jag kollade på tv så hade jag mobilen i min hand och skrollade ändlöst.

Jag räknade ofta med att jag gick och la mig 22 eftersom det var det sista jag gjorde, att kolla på nyheterna. Men de är inte slut för en 22.30 och sedan ska jag borsta tänderna, byta om och göra alla bestyr som behövs innan man går och lägger sig. Klockan va oftast över 23 när jag äntligen la mig i sängen och kollade en sista gång om det hade hänt nått på alla sociala medier.

Det är inte konstigt att det är svårt att komma upp på morgonen

Att gå upp klockan 5 på morgonen har mycket mer med när du kommer i säng och kan börja sova. Än att faktiskt gå upp tidigt på morgonen. Vi behöver våran sömn och kroppen kommer att göra allt för att få den sömnen den vill ha oavsett om du vill det eller inte. Därför är det viktigt att du tar ett aktivt val, hur vill du att dina kvälls rutiner/ritualer ska se ut?

Att gå upp klockan 5 pin

21.00 stänges alla notifikationer av och tvn

Nu när vi kan kolla på de programmen som sänds när vi vill, finns det ingen mening att titta på saker efter klockan 21.00. Det kan vara svårt att i början stänga ner allt och sedan göra nått annat som inte involverar att vara uppkopplad, via tv eller nätet. Jag läser så fort jag är klar med att borsta tänderna och så. Men det finns ju mängder av saker du kan göra som inte behöver involvera en uppkoppling. Som att pyssla eller annat som får dig att varva ner.

Klockan 5 den magiska timmen för mig

Länge gick jag upp klockan 6, för då går min sambo upp. Men så träffade jag Dorotea som har skrivit boken 5 am academy. Köpte boken slukade den och tänkte att varför inte testa att gå upp en timme tidigare, för att se om det gyllene snittet för mig. Det var det, klockan 5 är verkligen den bästa tiden för mig. Min kropp mår bra att få gå upp tidigt och sätta igång när man kan öppna fönstret och släppa in den där krispiga morgonluften.

Slutsats

Bli en kvälls människa där du värnar om din sinnesro och långsamt går ner i varv för att ta vara på dig själv. Du kan bara gå upp tidigt om du hinner sova dina timmar. Vågar du testa att förändra ditt liv och bli en person som har hunnit med mer än de flesta innan klockan slagit 10.00? Våga satsa på kvällsrutiner och en tidig morgon.

Vill du läsa mer?!

2 Kommentarer

 1. Dorotea Pettersson

  Vad fint du skriver. Vad roligt att det här med tidigt morgon fungerar så bra för dig och att du också upplever det som magiskt. Härligt att läsa om hur du förändrat dina kvällar för att sedan kunna få det magiska som morgonen erbjuder. Bra jobbat!

  /Dorotea

  Svara
  • Johanna

   Vad kul att du tog dig tid att kommentera 🙂 Ja det har verkligen förändrat min produktivitet och mitt humör 🙂 Ha en super mysig dag!

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0