30 juni, 2015

Varför du ska välja vilka sociala medier du ska använda

Idag firar vi sociala medier dagen! Grattis till alla sidor och appar som vi älskar. Denna dagen har firats sedan 2010. Därför tänkte jag att vi kunde snacka om vikten av att välja vilka sociala medier som vi ska lägga våran fokus på. Det går inte att finnas aktiv på alla ställena. Hur ska vi kunna välja något och inte allt?

Sociala Medier dagen

Hur kul det än är att vara på alla ställen kan vi inte lägga all våra vakna tid åt att uppdatera våra sociala sidor, vi måste leva lite också. Det är så att vissa sociala medier är mer fokuserade på vissa ämnen. Att välja mer noga vilka sidor som vi lägger våran tid på, kan vi skapa bättre kommunikationsvägar till dom som intresserad av den nischen vi skriver passionerat om. Det är jätte svårt att framföra sitt budskap till de som inte alls är intresserad av det du skriver om. Därför är det jätte viktigt att sätta sig ner och lista upp vad du skriver om och vart du ska lägga din tid. Det var inte längesedan jag kände att det var dags att välja vart jag ska lägga min fokusen. Jag började med att välja Instagram och sedan Facebook, Youtube får komma när det finns mer tid åt det. De kommer att vara mina fokus ställen, även om jag finns på Pinterest och andra ställen lägger jag inte min fokus på att uppdatera där utan bara har de kontona för nöjes skull.

Det är helt enkelt jätte viktigt att du funderar igenom vad du vill göra och sedan titta på vem av alla sociala medier som har bäst alternativ för dig. För att välja sidan ska den ha dessa punkter:

  1. Det måste ge dig något (Det ska kännas att du får något i utbyte genom att vara där)
  2. Designen ska vara lätt att förstå (Det ska vara lätt att komma igång och göra det du vill)
  3. Det ska finnas en app till sidan (När du vill uppdatera oavsett vart du är ska det gå att göra)

När du har valt ut vilka sociala medier du ska vara på glöm inte att :

  • Fylla i hela beskrivningen
  • Uppdatera dina bilder
  • Lägg upp ett publicerings mål, 1-10 gånger i veckan
  • Svara på kommentarer så gott du kan

Vill du ha mer tips och trix gilla min Facebooksida för exklusiva tips och uppdateringar.

Vill du läsa mer?!

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

När jag investerar i något då investerar jag verkligen i något. Du kanske är likadan? När du kör så kör du hårt. Det handlar om att du gillar det du skapar. Att det du ger värde till ditt och andras liv. Bloggen är den platsen som du har möjlighet att påverka. Men om man inte är försiktig kan det ta över ens liv. Som Siranee skulle sagt "är det...

läs mer
Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Vi alla vill ha saker presenterade för oss i en ordning. Från viktigt till mindre viktigt. Om du då inte är undantaget. Den här bloggen är hyfsat strukturerad trotts att den behöver vässas lite på strukturen för att ta fram sånt som är lite viktigare än annat. Men hur kan vi tänka när vi organiserar bloggen och varför är det ens viktig. Allt ditt...

läs mer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  • Varför du ska välja vilka sociala medier du ska använda
  • 11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv
  • Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör