Varför bryr du dig om att blogga?

Det kan låta som en uppkäftig fråga, men jag lovar att den är det inte. Det ska ge dig motivationen att tänka kring varför du bloggar. Vad är det som gör att du lägger din tid på bloggen och inget annat? Även när det känns motstridigt och stressen infinner sig. Varför bryr du dig om att blogg?

Varför bryr du dig om att blogga?

När vi tittar på kärnan i varför vi delar med oss hittar vi motivationen och passionen som ligger bakom det du skapar. Din plats på webben. Och det finns verkligen inget som är mer inspirerande än en person som brinner för ett ämne helhjärtat. Vi alla har nog mött den där personen som berättar om sin hjärtefråga och man kan nästan se en eld i deras ögon. För det märks vitt och brett om du bloggar från ditt hjärta/passion eller inte. Därför är det viktigt att veta varför du bryr dig ens att blogga.

Bryr du dig om att blogga eller vad är det som driver dig?

Alla kan starta en blogg och alla kan blogga men för mig kan man se en stor skillnad på kvalitet. Beroende på varför de bloggar. Om de bloggar för att höja sin egna självkänsla och bygger hela sin självkänsla i hur det går för bloggen. Eller om bloggaren baserar det på ett budskap som denna vill säga. Det kan vara som Mikaelas hjärtefråga keep explore, att det är extremt utvecklande att testa på nya saker och inte bara hamna i soffan. Det kan vara så simpelt som att du brinner för att underhålla andra med berättelser från ditt liv. Det behöver inte vara ett världsomvälvande skäl till varför du bryr dig om att blogga. Men det måste finnas där och vara sant för dig.

Du behöver ett skäl för att orka

Många bloggar startas upp men hålls inte vid liv än några månader. Den lever så länge nyförälskelsen håller i, då allt med bloggen är super kul och du kan sitta i timmar för att bara peta på en liten detalj i headern. Men när den är slut så brukar många dumpa sina bloggar, lämna dom utan att säga nått för att sedan bara komma tillbaka och säga förlåt bloggen. Men om du inte är investerad i att sprida ett budskap eller har ett skäl större än att visa vad jag har på mig eller tjäna pengar på bloggen. Så kommer den att gå i graven. För bloggen ger dig inte så mycket efter den första förälskelsen har lagt sig.

Varför bryr jag mig ens av att ha enklaknep?

Summan av kardemumman varför finns jag på webben och vad vill jag med denna bloggen tillföra? Varför bryr jag mig ens om att blogga? enklaknep är en plattform, en blogg och workshops för att pusha på att ta aktiva beslut som gynnar läsarens liv. Det vill säga utbyte av kunskaper. Det är därför enklaknep skapar grunden till hemsidor för företag för att man får jobba med helt sinnessjukt inspirerande människor som lägger ner hela sin skäl i sina företag. Det smittas av när man sitter och lära sig om nya produkter och tjänster, all den brinnande passionen som bara omger personer som Carola som ger mig så mycket energi tillbaka när vi har våra möten.

Helt enkelt bloggar jag för att nå ut och pusha för att du ska ta aktiva beslut att testa och se om de olika sakerna gynnar dig som jag skriver om. En liten tankeställare när det kommer till inflationen på Instagram följare. Men varför bryr du sig om att blogga? Det är den stora frågan, har du svaret lämna det gärna i en kommentar! Dina tankar och åsikter värdesätter jag högt.

 

Vill du läsa mer?!

9 idéer som förändrar din blogg

9 idéer som förändrar din blogg

Älskar inte du listor? Jag älskar verkligen listor. Så jag tänkte varför inte en lista?! 9 idéer som förändrar din blogg eller hur du kanske ser på den. Vi blir allt fler och fler bloggar, det är verkligen ett fantastiskt sätt att dela sina erfarenheter med hela världen. Eller i alla fall dom som tala det språket som du skriver i.  Det är ingen...

läs mer
Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer

1 kommentar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Syfte och Mål  - Maja Hurtigh - […] Johanna, på enklaknep, skrev delade just ett inlägg med frågan ”Varför bloggar du?”. Hon bad faktiskt också om ursäkt…
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  • Varför bryr du dig om att blogga?
  • Bryr du dig om att blogga eller vad är det som driver dig?
  • Du behöver ett skäl för att orka
  • Varför bryr jag mig ens av att ha enklaknep?
  • 9 idéer som förändrar din blogg
  • Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben
  • Trackbacks/Pingbacks
  • Sidor
  • Bransch hemligheter direkt i din inkorg