enklaknep checklista till prydligt hem
25 maj, 2015
Dags för att utveckla enklaknep
27 maj, 2015

Våren en tid att njuta av utomhus

Nu när solen allt mer tittar fram är det viktigt att koppla bort oss från alla våra enheter och dra en lättare suck. Att bara vara i nuet är jätte viktigt om våra hjärnor ska kunna processer all den informationen som vi dagligen får från alla våra enheter. Jag har en daglig kamp om att hitta nuet och inte hela tiden mata mig med intryck. 

blomma

Jag tror att även du har en liten kamp om att hitta tiden som bara springer iväg. Att kunna stanna upp och bara vara är en utmaning idag. En utmaning som aldrig tidigare har funnits. En promenad som inte avbryts med att det vibrerar i fickan eller vad som helst som du gör, avbryter för att se vad som har hänt. Vad händer om du inte kollar på din mobile, tv, pekplatta eller dator? Går världen under eller missar du värdefull information? Nu känner jag mig lite löjlig, för världen går inte under men ändå måste jag ta upp den där mobilen. Jag måste avbryta vad det är jag håller på med och titta på vad som har hänt. Bara för att detta är så svårt för mig tänkte jag utmana mig själv och dig att stänga av alla notifikationer på alla sociala appar på din mobil.

Blåsippa

Ett litet steg närmre ett mer zen levnadssätt är att inte låta alla notifikationer ta upp våran tid.  För det tar lite tid innan vi kan återgå till det vi höll på med efter att vi har kollat på våra enheter. Tror du att du klara av att stänga av dina notifikationer? Eller kommer det att skapa en stressfaktor för dig?

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *