När är det rätt att använda reklam på bloggen
När är det rätt att använda reklam på bloggen?
4 augusti, 2016
Hur du fördjupar dig i din blogg och får nått ut av det
8 augusti, 2016

Värdelösa presenter, vad göra man med dom?

Värdelösa presenter

När jag öppnade lådan i köket såga jag dom ligga där. En uppsättning av oxiderade silverskedar. En sån där grej som man fick varje år när man växte upp. En sked varje år. Det var inte kul att få dom och nu när jag tittar på dom, höjer jag ett ögonbryn. Vad ska jag med dom nu? Fick du också nått liknande när du växte upp? En kopp och tallrik till en servis som du sedan skulle ha nytta av när du växte upp?

Värdelösa presenter

Jag lever efter regeln fyller det ingen funktion så slänger jag det. Det fick mig in på tankarna vad uppfyller det för syfte att ge en samlar sak varje år till ett barn. När jag var mindre fick jag förklaringen att jag kommer att använda dom när jag har samlat hela settet. Även att jag kommer att förstå hur värdefulla dom är när jag är större. Tyvärr jag ser det fortfarande inte värdet i dessa sakerna.

Vad kommunicerar man när man ger denna typen av presenter?

Just nu är jag väldigt insnöad på retorik och att kommunicera så att budskapet kommer fram. Det kanske är så att jag är ensam om detta, tyck till om dina åsikter om denna typen av presenter! Det som jag finner skrattretande är att när jag inte visade uppskattning för den där jävla skeden som jag fick varje år var jag en bortskämd skitunge som inte kunde visa uppskattning.  Nu i vuxen ålder har jag mer förståelse varför jag blev kallad för bortskämd skitunge. En som inte kunde uppskatta den där dyra skeden för 299 kr styck.

Värdelösa presenter är en brist på kommunikation

Det är lätt att glömma av hur det är att vara barn när man är vuxen själv, att kunna ta in barnets perspektiv. Det som jag förstår nu är ju att den vuxna personen som gav mig dessa skedar, gjorde det utifrån den erfarenheten som den hade. Ett perspektiv som är mycket längre än ett barns, där personens tankar var på att jag skulle ha fina saker när jag är vuxen. Att kunna ha kaffebjudningar. Det var bara väl menat att ge mig den där jävla skeden varje år i 11 år (ett set på 12 men fick inte den sista tydligen). Som barn förstod jag inte det och hur lätt är det att visa uppskattning för något som man inte förstår varför man får? Det är så lätt för oss vuxna att glömma av hur det var att vara barn och att vi inte kan kräva att de visar uppskattning för presenter som de inte förstår.

Anklaga inte ställ frågor

Det knep som jag nyligen lärt mig. Att istället för att rygga tillbaka och skälla på den som inte gjorde som jag trodde att den skulle göra. Fråga, hur känner personen, vad tänker den på? Det går inte att bli besviken på att personen som mottog presenten inte blev lika glad som du trodde. I bästa världar ska det inte vara påtvingat att ge presenter, som att man måste ha med sig något för att. De bästa presenterna är dom som kommer självmant för att man såg något som skulle passa personen perfekt. Visst kan det bli fel, var bara inte rädd att ställa frågor om vad som inte gick helt rätt när du gav presenten.

Fick du med någon sån där samlar sak när du växte upp? Vad var det och hur mycket använder du dom idag? Eller har du några andra tankar du vill dela med dig av om värdelösa presenter?

2 Comments

  1. FIT by Emma Hå skriver:

    Jag har två små kaffekoppar med tillhörande fat som jag aldrig använt för dom är skitsmå och jättefula med sirliga blommor och bladguld och grejer. De står och tar plats i mitt minimala kök och jag hade tänkt slänga dem tills jag insåg att de går att sälja för 500 kr styck haha. Så tack för den doppresenten 😉 Ska köpa lego för pengarna tror jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *