Var inte virrig när det kommer till din blogg

Vi kan ha väldigt spretiga liv, som jag gillar att scrapbooka, spela brädspel, läsa nyheter inom webben och mycket mer. Dock är inte bloggen det bästa stället att få plats med allt det där. Om vi skriver om många stora ämnen som skiljer sig åt mycket, kan vi kännas virriga. Då kan det vara svårt för läsaren att hänga med. Är det dåligt att inte ta med allt i bloggen? 

Starkare bloggare

Tanken är god att ge så mycket som möjligt till sina läsare, men det är på bekostnad av det intrycket som du lämnar. Är det för många olika hopp emellan olika intressen kan det kännas som att du är lite virrig.

Samla dina resurser

Vad har du för program som du använder till att skapa ditt innehåll? Vart ligger alla dina bilder? Vart har du alla dina blogg saker helt enkelt? För att bli mer effektiv när du bloggar, är det viktigt att du har alla dina blogg-resurser på ett och samma ställe. Detta är inte jätte kul att sätta sig med när man har bloggat ett ta och lägga ihop olika saker, men när det väl är gjort kommer du att tacka dig själv. Då kan du aldrig ge ursäkten att du inte hittade bilden eller slösa tid på att leta efter dina bilder. För att skapa ett samlat intryck måste du samla dina resurser.

Bestäm din riktning

Dags att skapa den vägen som du vill att din blogg ska gå. Vilket intresse är det som ska få ta plats i din blogg, Vad ska din blogg klassa som för typ?

 • Hälsoblogg (kost, träning, själslig)
 • Inredning (färger, form, trender)
 • Smycken (budget, skapa egna, märken)

Ja du fattar poängen, vad skulle du klassa din blogg som. Du blir lite virrig om din blogg att ha mer än en dominerade egenskap. Sedan kan det vara så att bloggen har flera underkategorier på ämnet. När någon besöker din blogg så ska de fatta direkt vad din blogg handlar om och står för, det är hela idén med att inte vara en virrig bloggare.

 Gör aktiva val för din blogg

Som blogg serien shape up your blogg handlar om, är att ta aktiva beslut kring din blogg för att göra den ännu vassare. Nå ut till fler med samma intresse och skapa sig en stark identitet på nätet. Du kan aldrig påverka något om du inte aktivt gör dina val kring det. Hur vill du att din blogg ska ge för intryck hos dina läsare, nya som gamla?

Starta idag med att göra dina val kring bloggen aktiva!

Vill du läsa mer?!

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv

När jag investerar i något då investerar jag verkligen i något. Du kanske är likadan? När du kör så kör du hårt. Det handlar om att du gillar det du skapar. Att det du ger värde till ditt och andras liv. Bloggen är den platsen som du har möjlighet att påverka. Men om man inte är försiktig kan det ta över ens liv. Som Siranee skulle sagt "är det...

läs mer
Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör

Vi alla vill ha saker presenterade för oss i en ordning. Från viktigt till mindre viktigt. Om du då inte är undantaget. Den här bloggen är hyfsat strukturerad trotts att den behöver vässas lite på strukturen för att ta fram sånt som är lite viktigare än annat. Men hur kan vi tänka när vi organiserar bloggen och varför är det ens viktig. Allt ditt...

läs mer

2 Kommentarer

 1. Martina

  De är lätt att vilja dela med sig av för mycket, men genom att säga mindre säger man egentligen mer!

  Svara
  • Johanna

   Ja de e verkligen lättare att vara spretig.

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 • Var inte virrig när det kommer till din blogg
 • Samla dina resurser
 • Bestäm din riktning
 •  Gör aktiva val för din blogg
 • 11 faror som gör att din blogg tar över ditt liv
 • Att organisera din blogg kan vara något av det viktigaste du gör