Vågar du välja vad du ska blogga om?

Nu när valborg har passerat var jag jätte sugen på att visa bilderna och berätta om min leriga valborg. Ja men det är ju min blogg ska inte allt vara på bloggen då? Visst kan det vara lätt att bli distraherad och börja öppna upp för att allt ska finnas på bloggen. Men allt ska inte finnas på din blogg, ju mer som finns ju svårare blir det att hitta läsare. Dina läsare vill veta vad de får ut av att läsa din blogg, om de riskerar att inte få det de vill ha, kommer de att lämna dig. Det är därför det är så viktigt att våga välja vad vi vill dela med oss av så att vi inte slösar dåliga läsares tid. Istället fokusera på bra läsare.

välja vad du ska blogga om

Men hur ska man våga välja när det finns så mycket att skriva om. Bara för att man har valt betyder inte det att man är dödsdömd att bara skriva om det i en oändlighet. Självklart när du känner dig färdig med ditt val, då kan välja något nytt. Viktigast är att valet är medvetet.

Vågar du välja?

Din blogg kommer aldrig kunna handla om allt mellan himmel och jord även om dina val inte är medvetna så väljer du att inte skriva om vissa saker. Det finns bara fördelar med att göra ett aktivt val om vad din blogg ska handla om. Snävare nisch, lättare har du att hitta dina ultimata läsare. Hur väljer du en nisch eller vad du ska skriva om?

Välja vad du ska blogga om

En uppgift som kan kännas som en omöjlighet. Om vi tar en vardagsblogg som exempel, hur skulle denna bloggaren nischa sig? För att komma fram till det kanske du ska börja med några frågor:

 • Vad tycker du är roligast att göra och skriva om? (Mat, inredning, film eller ett annan intresse som du har)
 • Vad är ditt syfte med bloggen? (Vad vill du ge till dina läsare? Inspiration, underhållning eller kanske utbildning)(En grym blogg har aldrig som syfte att skriva för mig själv, som en dagbok)
 • Vad brukar du skriva mest om? (Titta på vilket val du har gjort omedvetet och se om du är nöjd med det och göra det till ett aktivt beslut)

att välja vad du ska blogga om pin

Som vardagsbloggare kan du välja att blogga om dagliga/veckoutmaningar som du tänkte genomföra för att göra att din vardag går lite smidigare. Vardags bloggandet säger inte så mycket om vad du bloggar om förutom att det är vad du gör, men vi alla gör olika saker. Välj vad du känner ger dina läsare mest och det du brinner för att skriva om.

Behöver du någon att bolla vilken nisch du ska aktivt ska välja, skicka ett mail (kontakt@enklaknep.se) eller chatta med mig direkt via facebook chatten på enklakneps Facebooksida.

 

Vill du läsa mer?!

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur du gör en smart lansering av dina saker på webben

Hur stort känns inte en lansering av en hemsida eller blogg!? Allt måste ju vara perfekt från början. Eller? Min hemlighet för att inte gå under är att dela upp allt jag ska lansera i faser. Som den 27 september 2019 lanserar jag min fas 2 på Instagram. Och så här gjorde jag för att lätta på stressen och dela in mina saker i faser.  Allt börjar...

läs mer
Webbhotell kraften bakom en hemsida

Webbhotell kraften bakom en hemsida

Typ alla vet att man måste ha ett webbhotell och domän när man ska ha en hemsida. Men vad betyder det egentligen på riktigt? Det är helt galet vad vi it branschen gillar att slänga med ord hit och dit. Det vet ju alla typ, men om man inte vet då? Ingen fara jag tänkte att vi kunde kolla lite på det. Så att du kan få ut mer av din hemsida....

läs mer

2 Kommentarer

 1. Ann

  ”välja vad vi vill dela med oss av så att vi behöver ta dåliga läsares tid.” Blev det något fel, jag förstår inte vad som menas?

  Svara
  • Johanna

   Jag skrev om meningen så att den låter lite vettigare 🙂 Tack för att du sa till 🙂

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *