Vad vinner jag på att gå offline varje vardag kväll?

I nästa 10 år arbetade jag natt, började inom vården och gick över till restaurang. Jag kunde inte fatta folk som gick upp tidigt man är ju fan dödstrött på morgonen. Men jag gick från att lägga min 5 på morgonen till att gå upp den tiden. Det finns en sak som visade sig vara nyckeln till att vända livet till mer produktivitet. Vem hade kunnat veta att kvällsrutinerna var det viktigaste?

Vad vinner jag på att gå offline varje vardag kväll

En rutin eller vana är verkligen lätt att skapa om du tror på den. Det är nog fler än jag som intalade mig att jag arbetade bäst på kvällen. Men egentligen handlade det mer om att se signalerna som utlöste produktiviteten. Det var som myntet trillade ner bokstavligt talat när jag upptäckte att mina mornar hade ingenting med morgonen att göra utan kvällen innan. Det blev så mycket lättare att gå upp på morgonen när jag började gå offline på kvällarna.

Måste vi vara tillgängliga alltid?

Det här r som en av de viktigaste frågorna tycker jag nu när allt fler går in i väggen. För att det har med att vi inte ger oss tid att koppla av, slö surfa är inte avkoppling. Du matas och får dina känslor manipulerade om vart annat. Efter klockan 21.00 kan jag inte jag längre motivera att hänga på webben tar mig närmre mina mål.

Började med att sätta larm

Det är sjukt svårt att ändra på att bli en så kallad morgonmänniska när man har älskat natten. Därför måste man stätta en signal. Jag personligen satte larm som pep när det var dags. Men även la jag in att alla lampor i hemmet skulle sakta dimma ner tills de släcktes. För att ta bort alla jag ska bara. För att då måste jag medvetet avbryta det jag gör och tända igen och då hade jag tid att ställa frågan till mig själv. Är det värt att stanna uppe? Får jag något ut av det?

Oftast är svaret nej.

Varför gå offline?

När allt släcks ner går jag och lägger mig och läser 1 timma. Det är sällan som jag behöver röra mobilen efter klockan 21. Det kan låta sjukt knäppt att ha dessa strikta vanor. Vi löper större och större risk att bli utbrända just för att vi gör oss tillgängliga på alla dygnets timmar. Och det är ju inget vi vill bli. Jag ska inte skjuta understolen med att det kommer att vara en inlärningskurva om du ska gå offline. Inte bara för dig utan de runt om dig. Det förväntas av oss att svara snabbare än blixten och att gå offline kan uppröra flera i din närhet som känner sig kränkta med att du inte svara. Men när du väl har mata in att du går offline så kommer det att trilla in mindre meddelande på kvällen och du kan vara ner för att ta en sjukt grym start under morgonen.

Slutsats

Att gå offline på vardagskvällarna har gett mig möjligheten att göra fler saker innan klocka är 10 än vad många gör på en hel dag. Att fokusera på morgonen har gett mig mer fritid till att umgås med sjukt kul människor. Så frågan är kanske inte att gå offline eller inte utan vad är det som webben ger dig sent på kvällen? Om du inte hittar ett bra svar som tar dig närmre dina mål så kan det vara en grym plan att testa mornar. Det kanske har samma effekt på dig som det har på mig, vem vet?!

Vill du läsa mer?!

Hur du skapar en snygg signatur i din gmail!

Det finns ett sätt att skapa en supersnygg footer eller signatur i din mail! Och det är utan att behöva koda. Det du behöver är Gmail och google docs inget mer. För att lägga in bilder och så en fin design på din signatur. På 5 min kan du få ett helt annat utseende på dina mail. Med hjälp av denna videon så kan du enkelt skapa din egna designade...

läs mer
Marginalavkastning är en nyckel till att förstå jakten på likes

Marginalavkastning är en nyckel till att förstå jakten på likes

Lyssna: Första gången vi gör något som känns det helt fantastiskt. När du köpte din första dyra pryl eller bil. Eller varför inte första gången du smakade den där goda tårtan. Men andra gången du gör något så trubbas den känslan av. Och den minskar för varje gång och det som var hur najs som helst blir en beige vardags grej. Detta är...

läs mer

7 Kommentarer

 1. Martina

  Ställer också larm men har lätt för att skita i det och fortsätta internetta ändå ? Måste bli striktare!

  Svara
  • Johanna

   oh förstår. Larmet är egentligen bara till för att fråga mig själv om det är värt att fortsätta eller om jag kan fortsätta imorgon och prioritera min sömn 🙂

   Svara
  • Siranee

   Haha ja samma här, alltid vaken i o m vi har barn men jag vaknar innan kl.5 och ligger och läser mail och allt möjligt på morgonen.

   Svara
 2. Tina

  Bra påminnelse, ett tag slutade jag använda mobilen kl 20. Ska börja med det igen. Gjorde annat och läste framför allt mer böcker.

  Svara
  • Johanna

   Oh va mysigt det lät att till och med börja redan klockan 20. Du får berätta hur det går nästa gång vi ses 🙂

   Svara
 3. Martin Andersson

  Jag är heller inte något morgon människa, men det finns det en annan anledning för. Men på kvällen försöker jag och min sambo att släcka lyset och tända lite ljus, ta var sin kopp koffein fritt te och spela något sällskapsspel. Något som funkar för sömnen, samt man är mer social med varandra än när man kollar på Tv/Film. 🙂

  Svara
  • Johanna

   Okej, ja det finns ju potential att gå upp tidigt på morgonen. Men det är ju bara om man känner att det är värt det för dig.

   Svara
Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *