Vad tycker du om de 7 intelligenserna?

17 mars, 2015

Jag tänkte att du och jag kunde snacka lite om de 7 intelligenserna, om det stämmer och om det kan hjälpa oss att utvecklas?  Jag tror inte att det är så svart eller vitt när det kommer till intelligens, antingen är man smart eller inte. Utan att jag tror att det finns olika sorters intelligens. 

7 intelligenserna

Vi kan ju börja med vilka är de 7 intelligenserna. De flesta har en blandning emellan de olika, och några som visar sig lite extra mycket.

 • Lingvistisk (Duktig på språk)
 • Visuell (Kan bygga upp saker i huvudet, som hela rum)
 • Logisk/matematisk (Har lätt för matte och följa instruktioner)
 • Musikalisk (Lär sig texter till låtar snabbt, duktig på musik)
 • Självkännedom (Känslig på magkänsla och känner sig själv)
 • Social (Duktig på att framföra sitt budskap till andra)
 • Kroppslig/Kinestetisk (Grym på idrott och känna sin kropp)

Bonus intelligenser som är omtalade:

 • Naturintelligens
 • Existentiell

Jag tänkte att vi bara skulle diskutera de 7 översta och grunden i de 7 intelligenserna. För mig är den visuella intelligensen väldigt stark. Jag kan möblera om rum i huvudet för att se om det passar bättre på ett annat sätt, eller när jag shoppar kläder behöver ja inte testa saker, för att jag redan vet hur det kommer att sitta på min kropp. Men jag har ju en bandning av allt, som alla andra.

Blommor

Hur kan du komma på vilken blandning du har? Att gör ett av alla test som finns på nätet kan du får en liten fingervisning på vad din blandning är. Tyvärr så kan jag inte hitta några bra på webben som vill finnas kvar en längre tid. Så det jag kan säga är att du får tyvärr googla på det.

7 intelligenserna , Johanna Plato

Vad jag har lärt mig av att känna till min blandning av de olika intelligenserna:

Det roligaste var att under många år och testande av olika metoder att lära mig saker, hittade jag en som passade. Med färgade pennor och mycket kladd i böckerna, hittade jag den metoden som jag lär mig nya saker bäst på. Och gissa om det är just den metoden som är föreslagen för min typ av intelligens?! Haha hade ju sparat massa tid om jag hade vetat om det innan. Har du testat dig av olika metoder att plugga in saker på?

Det här blev ett långt inlägg och jag undrar om du vet vilken intelligens av dessa 7 som framträder mest hos dig? Har du tagit ett test eller liknande för att ta reda på det eller är det bara så att du känner, det där är jag extra grym på?

Imorgon tänkte jag att vi kunde snacka mer om vad de olika intelligenserna betyder. Vad med och tyck till om vad intelligens är egentligen?

Vill du läsa mer?!

2 Kommentarer

 1. J

  Intressant inlägg!

  Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0