Vad händer om man har en dålig dag?

24 april, 2015

Oh nej skit i helvete, jag mår dåligt! Men va? Det får jag ju inte göra, alla andra har ju det så jävla perfekt och mitt liv bara rasar samman. Dagen blev inte som man tänkt sig, selfie-bilderna blir bara fula och det är fint väder så man borde ju passa på att göra nått ute. Men krafterna finns inte där, sovit men har ingen energi att göra nått. Dagar som inte riktigt ska få plats i våra liv men dyker upp ändå.

Dålig dag- enklaknep

Ibland behöver vi alla krypa in under en sten och bara vara där ett tag. Men detta behovet känns lite smutsigt när det kommer till vår finputsade yta på sociala medier. Vi vill inte att dagar som är skit ska finnas, det suger ju stenhårt att behöva gotta ner sig i någon slags misär av vårat egna liv. Tyvärr måste vi ha dessa dagarna, hur mycket jag än önskade att de inte fanns, så gör de ändå nytta på sitt sätt.

enklaknep-0076

Vi måste stanna upp då och då och hata världen och alla dess invånare. Krypa ner i ett hål av bara svarta tankar och sno en filt om oss i form av självömkan. Pressen är stor på oss och vi behöver dras ner lite då och då för att kunna uppskatta det vi har. Det jag tror är det viktigaste, att hitta balansen. Att acceptera dåliga dagar för att de är en del av balansen och inte utesluta oss från den och försöka ignorera våra känslor.

Vi måste ge oss själva en paus och låta oss känna det vi känner. För ibland är livet helt enkelt skit dåligt och det är helt okej. För att det är det som gör att vi vill bygga på oss själva och skapa något mer än bara dåliga dagar. Jag har länge ignorerar mina dåliga dagar, men har under 6 månader börja bygga på en förståelse för mina känslor. Dom dåliga dagarna känns mer okej och att alla måsten sätts åtsidan för att hantera alla känslor som behöver få utlopp.

Blomma

Har du känt att efter en eller fler dåliga dagar, kommer du tillbaka och uppskattar mer de små sakerna i ditt liv? Och det är som att du har frigjort en extra källa av energi? Jag vill gärna höra dina åsikter, du kanske har en annan vinkel som vi kan lära oss av.

Vill du läsa mer?!

2 Kommentarer

 1. Anna/notonmusic

  viktigt inlägg Johanna. Om vi inte omfattar hela livet blir vi halva människor. Kan det vara så? Så tänker jag när jag läser det du skriver i alla fall. Kram, hoppas du mår bättre snart!

  Svara
  • Johanna

   Ja lite så 🙂

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0