Håller du ditt löfte till dina läsare
Håller du ditt löfte till dina läsare?
22 januari, 2017
10 saker bara bloggare känner till
10 saker bara bloggare känner till
2 februari, 2017

Vad hände? Skälet och hur du kan skapa en fail-safe.

Vad hände skapa en fail-safe

Har du känt den där känslan att, ibland blir det bara för mycket? Förra veckan drunknade jag nästa i alla personliga tragedier som svärmade runt mig. Det finns en person i min närhet som gör allt för att skada mig och mina familjemedlemmar. Ibland blir personens “planer” på att trycka ner oss för mycket för att hantera.

Vad hände skapa en fail-safe

När detta händer har jag en fail-safe som träder in. För att jag ska lyckas arbeta och få ut mina deadline. En lista som redan innan är förutbestämd vad jag ska prioritera. För denna personen har varit verksam emot min familj sedan 2013, kände jag att jag var tvungen att ha en plan när min hjärna går på sparlåga. Har du en “fail-safe” ifall olyckan är framme och du inte kan fixa det du vill?

Varför du ska skapa en fail-safe

Något som jag upptäckte var att även om världen känns som den har stannat så gör inte tiden det. Oavsett vad vi gör kommer tiden gå och krypa närmre det vi måste göra. Därför måste vi bestämma vad i livet är viktigast för oss. Så när skiten bryter loss vet vi vad som vi måste göra och vad som vi kan släppa. Disken kanske kan stå smutsig eller du kanske måste spendera mer tid med din familj. Att skapa en fail-safe ger dig möjligheten att koncentrera dig på att göra saker istället för att utvärdera vad som är viktigast. Det har du redan gjort.

Hur har jag gjort?

Att skapa en fail-safe måste vi först kategorisera in våra olika delar i livet.

 • Familj
 • Hushållssysslor
 • Ärenden
 • Bokade möten
 • Arbete
 • Vänner
 • Hobby/fritid
 • Ekonomi

Sedan kan du dela upp dessa till underkategorier för att få mer grepp om vad som är viktigt. Som:

 • Bokade möten
  • Nya kunder
  • Nätverksevent
  • Coaching timmar
  • Föreläsningar
  • Avstämningsmöte
  • Genomgång av avslutat projekt

Dessa är inte i min ordning. Mest för att du ska se hur jag delar upp det och sedan ordnar jag i fallande ordning från det jag tycker är viktigast. Genom att skapa en fail-safe som den här har jag i förväg bestämt vad som är viktigt för mig. Sedan kan jag luta mig tillbaka och lita på att den träder in när jag behöver den. När det kommer in nya uppgifter vet jag om jag kan lägga de på is eller om det är akut.

Resten av tiden behöver vi vila

När skiten bryter loss måste vi vila och läka, så vi kommer på fötter igen. För när det verkligen sätts på sin spets är det sällan mer än 1-4 saker som du verkligen måste göra per dag. Idag kanske du inte måste gå till jobbet eller idag måste du hålla dina bänkar rena så att du kan fokusera på ditt inre kaos.

Det absolut viktigaste för mig är att hålla rena ytor i hemmet. Just för då kan jag sätta min fokus på andra områden. Det kan låta knäppt vem har städning som högst upp när familj och annat finns. Det är för att jag har märkt att stök runt om mig gör att jag skjuter upp på saker som är viktiga för mig att göra. Och det är sånt du kommer att upptäcka när du har skapat din fail-safe och testat den. När det sätts på sin spets kommer du underföljd med vad som verkligen påverkar dig att göra saker eller om du låter bli dom.

Så det som hände var att det blev för mycket och min fail-safe gick in och prioriterade ner bloggen. Men förhoppningsvis kommer energin tillbaka snart och jag kan prioritera upp bloggen igen. För jag älskar verkligen att skriva och snacka med dig.

Vad tycker du om denna typen av inlägg? Är det något som du tycker jag kan tänka på?

4 Comments

 1. Mia skriver:

  Jag blir så arg av att läsa att någon vill er illa 🙁 Och ändå är du så stark på något sätt. Jag ska verkligen tänka över min egen plan och fail-safe. I den här världen kan ju allt hända.

  • Johanna skriver:

   Tack, det tycker jag verkligen. Utan den hade nog saker och ting rasat för längesedan. Lägg ingen tid på personen som är dum, det är den inte ens värd. Inte ens ilska. Tack för din fina kommentar <3

 2. Mikaela skriver:

  Superbra och nyttigt inlägg! Tror starkt på konceptet att ha en reträtt väg när skiten träffar fläkten. Största kramen till dig!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *