21 oktober, 2015

Vad gör man när råkat släppa ut en groda på bloggen?

Ibland tar känslorna över och vi måste bara skriva av oss. Men det är ju just det i stundens hetta kan vårt tyckande som var helt och hållet logiskt då. Kännas helt fel när känslorna har svalnat lite. Men hur man göra om man råkat droppa en stor fet kladdig groda i bloggen?

en groda på bloggen.

Även om du kan stå för din groda, handlar det mer om att den antagligen inte stämmer överens med den du vill vara på nätet. En groda är ju ett tillfälligt tyckande, något som får våra känslor att svämma över och sedan lämnar oss att städa upp röran som den skapar.

Okej, skadan är redan skedd, vad gör vi nu? Det första är skadebegränsning, som att ta bort innehållet från webben. Sedan gå igenom alla sociala medier som du kan ha delat det på (jag har det inställt automatiskt att mina inlägg ska delas på olika sidor, så kolla en extra gång). För det är ju så att en groda kan göra mer skada om den finns kvar än om du försöker begränsa spridningen. En groda kommer alltid att ge dig ett sämre rykte och förstöra en del av din identitet som du har kämpat för att bygga upp. Låt inte ett litet misstag förstöra det du har byggt upp.

Det tar längre tid att bygga upp något, än vad det tar att riva ner det.

Om du hör många upprörda röster om din groda, försök vara så snabb som möjligt att be om ursäkt. För det är ju tyvärr så att med nätet är allt tidskänsligt, för spridningen kan vara enorm. Ju större groda, ju mer spridning blir det. Berätta vem du är på din blogg och inte låta en groda på bloggen förstöra din historia. Ge dig själv 1 timme för att rensa ut de inläggen som du inte tycker passar in i den historia som du vill berätta. Har du råkat släppa ut en groda på bloggen? Och vad gjorde du för att ta bort den?

Vill du läsa mer?!

2 Kommentarer

 1. Mohammedi's

  bra skrivet

  Svara
  • Johanna

   Tack 🙂

   Svara

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0