Vad gör man när man tappar följare?

Vi snackar väldigt mycket om att driva framåt. Men vad händer när vi backar i följare? Jag hade ett mål och det var att komma upp i 2500 följare på Instagram, men när jag hade nått det så helt plötsligt började jag backa. Alla följare bara flydde från mig. Har jag nu inte nått mitt mål eller måste jag sätta upp ett nytt?

Vad gör man när man tappar följare?

För ett tag sedan hade jag satt jag i en möte med en annan bloggare (Sara), som jag hjälpte med hennes bloggdesign. Det var en sak som hon sa som bara gick upp för mig när jag började tappa sjuka mängder följare. Det är försåtligt att folk köper följare, det går ju nästa inte att nå ut annars. Det är verkligen en tröttsam uppförsbacke alla äkta bloggare och influencers har. För kunskapen om hur man ser köpta följare finns bara hos bloggare och influencers. De som köper och konsumerar vårt innehåll litar blint på följarantalet. De tittar inte ens så långt och kollar hur många personen följer, för att basera som syn på om kontot är framgångsrikt eller inte.

Paniken när man tappar följare

Det är ju aldrig kul att backa, men det är lite panikartat när man hamna under sitt mål som man satte. Låt din panik gå över till att analysera, vad är annorlunda?

  • Publicerar du med sällan eller oftare?
  • Har du bytt motiv jämfört vad du har haft innan?
  • Har du bytt känslan i bilden? Har de blivit mörkare eller ljusare?
  • Vet du vilken typ av följare du tappar?
  • Har du varit med i ett follow train?

Svaren ligger i din analys.

Nästa steg för att komma vidare

Planering är A och O för att du ska kunna at dig ur svackan. För du sitter på facit från din analys.

  • Hur många gånger ska du publicera i veckan?
  • Vilka typer av bilder lägger du upp? Matbilder, mode och så vidare.
  • Vilken tid ska du lägga upp dom?

Ett rörligt konto där det händer grejer är ett omtyckt konto.

Sist men inte minst

Bestäm dina hashtags i förväg. Det finns en sida på webben som kan hjälpa dig att hitta fler till dina bilder. Mata bara in en och den kommer att ge dig 30 förslag på liknande hashtags. För att komma till verktyget klickar du här! Efter att du gjort allt det kommer vi till det viktigaste, interagera med andra konton ungefär 15-30 min efter att du lagt upp din bild. Dessa steg tog jag för att öka igen. Det är mycket jobb men det är vad som krävs för att du ska öka. Om du inte köper följare då. Har du tips på hur men kan öka och inte tappa följare på Instagram? Lämna gärna dom i en kommentar eller skicka ett mail om du vill dela dom med bara mig.

Vill du läsa mer?!

Expertråden du bör undvika på dina sociala kanaler

Expertråden du bör undvika på dina sociala kanaler

Vill du lyssna på inlägget istället?! I detta inlägget tänkte jag ta upp de 3 råden som är väldigt skadliga som jag hört flera gånger om. Detta inlägget kommer helt enkelt handla om: börja om med nytt konto, publicera flera gånger om dagen och skriv på engelska så når du ut till fler. Dessa är skadliga och jag kommer att berätta varför. Skapa ett...

läs mer
13 skäl till du borde begränsa ställen du finns på sociala media

13 skäl till du borde begränsa ställen du finns på sociala media

Okej, jag tänkte att vi kunde göra en liten lista på vad jag har sett har negativ påverkan på din närvaro om du använder dig av för många platser på samma gång. De här punkterna gäller inte superstora företag som har flera resurser på plats för att sköta det massiva jobbet som sociala media är. utan som du och jag som sköter det själva. Och jag...

läs mer

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *