bloggserie bloggare
Bloggserie – Lär känna mig som bloggare
9 november, 2015
Hur jag började blogga
Hur jag började blogga
11 november, 2015

Vad bloggen betyder för mig

bloggserie bloggen betyder

När jag började blogga betydde bloggen inte speciellt mycket för mig. Det vara bara ett sätt för mig att nå ut till människor för att visa en del av mig som inte fanns. En del av mig där skryt var viktigare en person som inte var jag. Och så mycket hat jag fick för det, men de hatade ju bara en person som inte fanns så det var lätt att skaka av sig hatet. De kände ju inte mig egentligen intalade jag mig. Och mycket riktigt, jag visade ju inte vem jag är. bara någon som jag trodde att jag ville vara för att bli omtyckt. Men kan man bli omtyckt när man ljuger rakt upp i ansiktet på människor?

bloggserie bloggen betyder

Jag tröttnade på min gratis blogg och stängde ner den. Det skulle ta ett år innan jag bestämde mig för att börja blogga seriöst. Började med att planera bloggen från start, vad den skulle hete och köpte en domän. Om jag skulle börja blogga seriöst måste jag ju investera seriöst i den med. Det vill säga tid, pengar och mycket tålamod. Jag skulle sluta blogga som så många andra och starta den här bloggen baserat på vad jag kunde ge dig istället för vad du kan ge mig. En chans att få utlopp för mina intressen och ge dig inspiration till att utveckla ditt liv och din blogg/hemsida.

Ditt ansvar att inte skapa en dålig blogg

Det ligger ju helt på oss bloggare att skapa den bloggen som vi är stolta över. Men hela grundidén med att blogga är att dela med sig och ge något till läsaren. Innehåll på en blogg som baserar sig på lögner eller förvridningar av verkligheten är lika kul som att äta badbollar.  De är färggranna på utsidan och ser super fina ut, men är bara fyllda med luft. Jag bestämde mig att denna gången skulle jag inte skapa en badbolls-blogg. Jag skulle ge något av värde till mina läsare. Vad vill du ge till dina läsare?

Jag bloggar bara för min egen skull lögn

Det är en av de största lögnerna i hela bloggvärlden, om du bara skulle blogga för din egna skull och sket i om andra läste eller inte. Varför har du den offentligt då? Varför kan du inte bara skriva dina noteringar i en bok? Det är en sådan stor fet lögn som även jag intalade mig när jag började blogga för att ge svar på tal för de som var skeptiska emot min blogg. De som påvisade hål i mitt tyckande och så vidare. Men varför skulle man ens välja ett verktyg som kommunicerar med andra människor om man inte vill kommunicera med andra? Att blogga för sig själv är lika galet som att umgås med någon och säga jag gör detta bara för min skull. Jag skiter faktiskt i vad du tycker och tänker du ska bara lyssna på mig, jag tänker inte ge dig något för att även om vi umgås så betyder du inte ett skit för mig.

Att blogga är som att umgås med dina läsare

Det tog ett tag innan jag fattade att blogga handlar om att ge och ta.  Inte titta på mig och fuck the rest, det handlar om att vårda den relationen vi har. När jag kom på att du och jag faktiskt har en relation började min blogg betyda mer för mig. Det känns bra att få utlopp för min passion för att inspirerar till att utvecklas både på nätet och sitt inre. Jag tycker du är fantastisk som person och vi kan lära oss mycket från varandra. Tveka inte att länka din blogg i en kommentar eller maila mig om du vill ha hjälp med att starta en blogg.

Vad betyder din blogg för dig?

Del 1 på bloggserien lär känna mig som bloggare hittar du här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *