Vad är webbdesign och vad är det för tjänst?

Alla tjatar på dig som företagare att en hemsida måste du har, eller om du är seriös med att sprida ditt budskap. Men varför ska vi egentligen ha en hemsida? Varför ska en bloggare inte blogga på en gratis portal? Vad händer när du tagit det svåra beslutet att köpa en webbdesign?

Webbdesign

Det finns mängder av frågor som jag tänkte att vi kunde diskutera idag. För många är det en större sak att investera i en webbdesign än i kläder till en intervju. Eftersom vi tillbringar mer och mer tid på nätet krävs det mer och mer av oss, att vi ska ”klä” våran del av nätet. Det räcker inte längre med att uttrycka oss i det verkliga livet utan också på nätet.

Skälen till att man ska investera i en egen hemsida är för att:

  • Se mer seriös ut
  • Inte begränsa sig till de få funktionerna på gratis sidor
  • Nå ut till de som vill ta del av dina kunskaper
  • Snabbare kontakt med din besökare

Det finns många fler fördelar med att ha egen sida, kommentera gärna det bästa du vet med att ha egen sida. I grund och botten så ska du ha en sida på nätet för att våra liv är uppdelade i två delar nu, en i verkligheten och en på nätet och det är ju fantastiskt att kunna nå människorna i båda delarna. De allra flesta idag hittar all sin information på nätet och om du inte finns med då kommer de inte att hitta dig. Dålig design kan få besökaren att vända och hitta något som de anser vara bättre, därför är det viktigt att din sidas design speglar dig och din standard.
Webbdesign

Vad är det man köper när man köper webbdesign?

Först och främst vill jag att vi delar in webbdesign i olika delar, för att det är himla rörigt vad du egentligen köper. Därför får du vara lite listig och fråga den som designar din sida vad det är du köper.

  • Design skapad av någon annan än den som du har kontakt med (Köper du tjänsten installation av design)
  • Design skapad av den som har kontakt med (Köper tjänsten uppbyggnad av design från skiss)

Du ska alltid ha lite koll på hur webbdesignen går till för att veta vad det är du betalar för. Det är ju en pris och kunskapsskillnad emellan de två olika alternativen. Så fråga på för att få det alternativet du vill ha.

För enklaknep ser utvecklingen av en webbdesign ut på det här sätet:

  • Skiss skapas utifrån det vi har diskuterat fram
  • Ett färgtema tas fram utifrån önskemål (3-5 färger)
  • En mockup skapas så att du kan se den slutliga produkten och kan välja om du vill göra några ändringar
  • När mockupen godkänns kodas temat och installeras på hemsidan

Visst känns det som enkla steg? Känner du att du vill förbättra din utstrålning  på nätet kontakta mig så  hjälper jag dig gärna med ditt projekt.

nytt projektJust nu i skrivandets stund sitter jag och växlar emellan ett nytt projekt som jag vid ett senare tillfälle kanske avslöjar för dig. Det är verkligen fantastiskt kul att skapa design på nätet, vill du vara mer i rörelsen för att skapa ett bättre internet? Hör av dig (det kostar inget att fråga om råd).

 

Vill du läsa mer?!

2 nya sidor på enklaknep

2 nya sidor på enklaknep

Denna veckan har det jobbats på som bara den för att lägga till 2 nya sidor på enklaknep.se. Som du kanske kan se på...

0 kommentarer

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0