Vad är en blogg och vad är inte en blogg?!

Jag tror du med har känt ibland det här är inte en blogg! Men dom lurar sig in i alla fall. Jag snackar om dessa ”bloggar” som är förklädda försäljningsplatser. Jag hade för ett tag sedan en diskussion med en annan bloggare om en typ av inlägg som började komma upp i gruppen. Typen att varje inlägg har en sexuell anspelning och majoriteten av inläggen är dolda bilder som du måste köpa loss. Är detta en blogg eller något helt annat?

blogg eller inte en blogg

Min synd på det, självklart om de vill sälja bilder på sig själva nakna har jag verkligen ingen åsikt om. Det jag där emot har en åsikt om, är detta verkligen en blogg? Nej jag skulle mer vilja sätta etiketten dynamisk webbshop. Eftersom mer än 80% av innehållet är försäljning, där du måste betala innan du får ta del av det.

Gränsen att gå från blogg till webbshop

Detta är bara min åsikt nu, ta det inte för hårt. Världen är inte svart eller vit, rätt eller fel. Nu hoppar vi över till sponsrade inlägg, jag gissar att du har råkat gå in på en blogg någon gång där det bara har sponsrade inlägg från olika super knäppa företag. Det kan verkligen vara vilka produkter som helst, som brandsläckare till dildos. När säljer du ut din blogg till att bli en dynamisk webbshop? Tyckande här nu var bered:

Det borde inte vara mer än 2 av 10 av dina inlägg som innehåller sponsrade länkar. Det gäller alla affiliate och rabattkoder och liknande. Med för många inlägg kan det kännas som att du säljer ut dig och dina läsare kan känna sig utnyttjade.

”Du gör bara detta för att tjäna pengar!”

Vill du inte höra, men även detta kan inte vara sant. Ibland är läsare bara för mycket och tar ut sin dåliga dag. Men ibland handlar det om att tror jag att man känner sig utnyttjad.

Självklart finns det undantag

2 av 10 inlägg som spons och reklam kan vara en bra tumregel, men självklart finns det undantag om din läsare har nytta av ditt inlägg. Som upplysning eller utbildning av något slag som gynnar din läsare.  Då kan man självklart ha fler. Det som du inte borde ha ofta är dagens/veckans/månadens rabatter (med affiliate länkar i) eller inspo, här, här, här (igen affiliate).

Skiljer du på blogg och blogg? Har du tankar om vad som gör eller inte gör det till en blogg? Lämna din tanke i en kommentera!

 

Vill du läsa mer?!

Bloggplanering 2.0 med en gåva

Bloggplanering 2.0 med en gåva

För att inte låta bloggen ta över hela livet så har jag märkt att planera sina inlägg hjälper super mycket. Speciellt...

1 kommentar

  1. Ingmarie

    jag skulle direkt sluta läsa en blogg som bara hade en massa spons-inlägg. Eller sexteman. För mig ska en blogg vara personlig och/eller intressant. Gärna med någon slags vinkel eller tema och gärna tänkvärd, finurlig eller rolig. ?

    Svara

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tjejkväll med bio & öl ⋆ Thaimorsan - […] Hemkommen efter en tjejkväll med Emma och Johanna! […]

Skicka en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0